Aizvērt

Projekts par sapratni un iecietību

2020. gada 24. janvārī, 16:38
Projekts par sapratni un iecietību
Laikraksts "Kurzemnieks" iesaistījies Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Komunikācijas fakultātes un Vidzemes Augstskolas projektā mediju profesionāļiem "Atbildīgas, daudzveidīgas un kvalitatīvas žurnālistikas attīstība Latvijas nacionālajos un reģionālajos masu medijos, veicinot trešo valstu pilsoņu sociālo iekļaušanos Latvijā".
Projektā piedalās arī laikraksts "Bauskas Dzīve", "Chayka.lv", laikraksts "Kurzemes Vārds", Latgales reģionālā televīzija, laikraksts "Neatkarīgās Tukuma Ziņas", izdevniecība "Žurnāls "Santa"", interneta ziņu portāls TVNET, Vidusdaugavas Televīzija un Vidzemes Televīzija. Projekta mērķis ir veicināt to trešo valstu pilsoņu, kuri likumīgi uzturas Latvijā, iekļaušanos Latvijas sabiedrībā, iesaistot šajā procesā nacionālo un reģionālo mediju pārstāvjus. Projekta ietvaros notiks mācības Rīgā, Daugavpilī, Liepājā un Valmierā un paredzētas diskusijas, ekspertu vizītes un mediju profesionāļu pieredzes apgūšana Vācijā un Maltā.

Kā liecina līdzšinējie pētījumi, Eiropas valstu sabiedrībās, tai skaitā Latvijā, pieaug neiecietība pret imigrantiem un minoritātēm. Kopumā jebkurš migrants Latvijā neatkarīgi no izcelsmes valsts un ieceļošanas mērķa bieži tiek uzlūkots kā nopietns drauds. Ziņojot par trešo valstu pilsoņu uzņemšanu Latvijā, bieži ir problēmas ar informācijas atlasi un citiem informācijpratības elementiem, piemēram, no kurienes gūt un kā interpretēt informāciju par šo tematu.

Projektā darbs noritēs ar vismaz 30 Latvijas nacionālo un reģionālo plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, iesaistot vismaz 10 mediju organizācijas, kas iedziļināsies tādās tēmās kā medijpratība un kritiskā domāšana, melu dekonstrukcija, naida runa, vizuālā komunikācija un migrācijas atspoguļojums, kā arī migrācijas un sabiedrības veselības stereotipi medijos. Tāpat projekta laikā reģionos noritēs diskusijas par migrācijas ietekmi uz kultūru, mediju ētiku migrācijas atspoguļojumā, ziņu dekonstrukciju un migrācijas problēmām Latvijas pierobežā.

Projekta partneri ir pārliecināti, ka apmācības par trešo valstu pilsoņu sociālās iekļaušanas jautājumiem ietekmēs masu mediju profesionāļu darbu ilgtermiņā visos Latvijas reģionos. Tās liks radīt jaunas pieejas, izmainot mediju satura kvalitāti, sekmējot tādu žurnālistikas stūrakmeņu nostiprināšanu kā redakcionālā atbildība, žurnālistikas ētika, plurālisms, daudzveidība mediju saturā u. c.

Projekta vadītāja ir RSU profesore Anda Rožukalne. Projekts tiek īstenots ar ES Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda atbalstu. Projekta numurs: PMIF/7/2019/2/01. Projekta finansējums ir 318 115,43 eiro, no kā 238 586,57 eiro ir Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda līdzfinansējums un 79 528,86 EUR valsts budžeta līdzfinansējums.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.