Aizvērt

Aktualitātes finansējuma piesaistei

2017. gada 11. oktobrī, 16:31
Raksta autors: Kurzemes plānošanas reģions
Aktualitātes finansējuma piesaistei
Kurzemes plānošanas reģions informē par aktualitātēm finansējuma piesaistei.
1.  Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programma 2014.-2020. gadam.

Pieteikties uz finansējumu primāri var privāti uzņēmumi.

Šajā konkursā kopīgu projektu īstenošanai ir plānots piešķirt aptuveni 6 miljonus eiro. Projektā jāpiedalās vismaz vienam MVU no Latvijas (Kurzemes, Pierīgas, Rīgas un Vidzemes reģioniem) un vienam MVU no Igaunijas (Dienvidigaunijas un Rietumigaunijas reģioniem).

Interreg Igaunijas-Latvijas programma ir vērsta uz jau esošo mazo un vidējo uzņēmumu atbalstīšanu, paplašinot to iesaisti inovācijas procesos un vadot kopīgu produktu un pakalpojumu attīstību. Aktivitātes rezultātā ir sagaidāma to uzņēmumu skaita palielināšanās, kas piedalīsies pārrobežu biznesa tīklu aktivitātēs un ieviesīs tirgū kopīgi attīstītus produktus un pakalpojumus vai procesu uzlabojumus.

Aktivitāšu piemēri: kopīga produkta vai pakalpojuma izstrāde, tai skaitā – pirmā prototipa izstrāde, pētniecības vai izglītības iestāžu iesaiste produkta testēšanā, mārketinga, pārdošanas un e-komercijas kompetenču uzlabošanas pasākumi, sadarbība starp MVU, pētniecības institūcijām un valsts atbalsta iestādēm, atbalsts inovācijām un kopīgi mārketinga pasākumi, kā tirgus izpēte, kopīga dalība kontaktu veidošanas pasākumos un izstādēs, mārketinga materiālu izveide un datu bāžu pieeju nodrošināšana.

Partnerība: kopīga produkta vai pakalpojuma izstrādē jāpiedalās vismaz vienam MVU NO Latvijas un vienam MVU no Igaunijas.
Prasības un nosacījumi MVU:
  • MVU apgrozījumam 2016. gadā jābūt vismaz 50 000 EUR;
  • MVU ir iesnieguši gada pārskatus par 2015. un 2016. gadu nacionālos reģistros; 
  • Visiem MVU uz projekta pieteikšanas laiku ir jābūt savam funkcionējošam produktam vai pakalpojumam;
  • ERAF atbalsts nepārsniedz 50% no MVU iepriekšējā gada apgrozījuma. 

Maksimālais granta apjoms projektam: 500 000 EUR
Kopējais pieejamais ERAF finansējums: aptuveni 6 miljoni EUR
Projektu konkurss: 2017. gada 5. oktobris – 14. decembris
Plašāku un detalizētāku informāciju par prasībām MVU un atbalsta nosacījumiem var gūt programmas mājaslapā – https://estlat.eu/en/for-applicants/for-3rd-call-applicants
Kontaktinformācija:, Vineta Šnore, Tālr. + 371 29274310, e-pasts: vineta.snore@estlat.eu
Laura Lulle, Tālr. + 372 5569 1070, e-pasts: laura.lulle@estlat.eu


2. Lauku atbalsta dienests (LAD) izsludina projektu iesniegumu pieņemšanu pasākumā Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un meža dzīvotspējas uzlabošanā.

Atbalstam varēs pieteikties trīs apakšpasākumos:
  1. Apakšpasākumā Meža ieaudzēšana varēs pieteikties meža ieaudzēšanas un kopšanas aktivitātēm, kā arī ieaugušas mežaudzes papildināšanai un kopšanai. Ceturtā kārta norisināsies no 2017. gada 9. oktobra līdz 2017. gada 9. novembrim, kopējais pieejamais finansējums ir 1,5 miljoni eiro. Piektā kārta norisināsies no 2017. gada 10. novembra līdz 2017. gada 11. decembrim, kopējais pieejamais finansējums ir 1,5 miljoni eiro.
  2. Apakšpasākumā Meža ugunsgrēkos un dabas katastrofās iznīcināto mežaudžu atjaunošana atbalstu piešķir par meža atjaunošanu platībās, kurās atbilstoši Valsts meža dienesta atzinumam ir konstatēts ugunsgrēks vai dabas katastrofa (vējgāze, vējlauze, sniega un ledus radīti postījumi), kuras dēļ mežaudze ir iznīcināta, tāpēc šajā platībā mežs ir atjaunojams. Ceturtā kārta norisināsies no 2017. gada 9. oktobra līdz 2017. gada 9. novembrim, kopējais pieejamais finansējums ir 500 tūkstoši eiro. 
  3. Apakšpasākumā Ieguldījumi meža ekosistēmu noturības un ekoloģiskās vērtības uzlabošanai atbalstu piešķir jaunaudžu retināšanai, neproduktīvu mežaudžu nomaiņai, valdošās koku sugas nomaiņai baltalkšņa sugu mežaudzēs no 30 gadu vecuma vai blīgznas sugu mežaudzēs. Ceturtā kārta norisināsies no 2017. gada 9. oktobra līdz 2017. gada 9. novembrim, pieejamais finansējums aktivitātē ir 5 miljoni eiro. 

Projekta iesnieguma veidlapa pieejama mājaslapā www.lad.gov.lv sadaļā Atbalsta veidi -Projekti un investīcijas.
Projektu iesniegumi jāiesniedz, izmantojot LAD Elektroniskās pieteikšanās sistēmu vai ievērojot Elektronisko dokumentu likumu, vai personīgi LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs vai LAD Centrālajā struktūrvienībā Zemkopības ministrijas Klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Republikas laukumā 2, 2. stāva foajē (tālr. 67095000).


3. Atbalstam centralizētās siltumapgādes energoefektivitātes paaugstināšanai un vietējo AER izmantošanai būs pieejami vēl 14,9 miljoni eiro

Ekonomikas ministrija (EM) informē, ka Ministru kabinets šī gada 22. augusta sēdē apstiprināja projektu iesniegumu atlases otrās kārtas noteikumus centralizētās siltumapgādes sistēmas energoefektivitātes paaugstināšanas un vietējo AER izmantošanas veicināšanas atbalsta programmā. Energoefektivitātes pasākumu īstenošanai otrās projektu iesniegumu atlases kārtas ietvaros būs pieejami 14,9 miljoni eiro.

Atbalstu centralizētās siltumapgādes sistēmas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem sniegs Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA). Projektu pieņemšanu plānots uzsākt 2017. gada oktobrī.

Atbalsts siltumapgādes komersantiem siltumavotu, pārvades un sadales sistēmas energoefektivitātes pasākumu īstenošanai, kā arī jaunu patērētāju pieslēgšanai būs pieejams kā grants (dāvinājums) 40% apmērā no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām. Savukārt siltumenerģijas akumulācijas iekārtu būvniecībai būs pieejams grants 30% apmērā no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām. Vienam finansējuma saņēmējam un tā saistītajām personām pieejamais maksimālais publiskā finansējuma apmērs programmas ietvaros visā 2014.-2020.gada plānošanas periodā būs 8 000 000 eiro.

Lai informētu komersantus un visus interesentus par jaunās programmas nosacījumiem, Ekonomikas ministrija un CFLA, organizēs dažādus informatīvus pasākumus.

Detalizēti ar apstiprinātajiem Ministru kabineta noteikumiem Darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 4.3.1. specifiskā atbalsta mērķa „Veicināt energoefektivitāti un vietējo AER izmantošanu centralizētajā siltumapgādē” otrās projektu iesniegumu atlases kārtas īstenošanas noteikumi var iepazīties Ministru kabineta un Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnēs.

Atbalsta programmas pirmajā projektu iesniegumu atlases kārtā, kas norisinājās līdz šī gada 17. jūlijam CFLA ir saņēmusi 85 projektu iesniegumus, kuru ietvaros pieprasītais Kohēzijas fonda (KF) līdzfinansējuma apjoms ir 45 miljoni eiro, kas par 10 miljoniem eiro pārsniedz atlases kārtā pieejamo KF finansējuma apjomu. Aktīvākie projektu iesniedzēji bijuši no Vidzemes – iesniegti 24 projektu iesniegumi, tai seko Pierīga ar 23 projektu iesniegumiem, Latgale ar 15 projektu iesniegumiem, Kurzeme ar 11 projektu iesniegumiem Zemgale ar 8 projektu iesniegumiem un visbeidzot Rīga ar 4 projektu iesniegumiem.

Ņemot vērā komersantu lielo interesi, EM nākotnē varētu lemt par papildu finansējuma pārdali no programmām, kurās finansējums netiks izmantots pilnā mērā.
Informācijas avots: https://cfla.gov.lv/lv/


4. Pieejams ES fondu atbalsts bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādei
Lai attīstītu bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādi, Centrālā finanšu un līgumu aģentūra izsludina atklātu projektu atlasi Kohēzijas fonda (KF) finansējuma saņemšanai. Investīcijām šajā nozarē no KF pieejams līdzfinansējums vairāk nekā 15 miljonu eiro apmērā.

Pasākumā tiek atbalstīta atkritumu pārstrādes iekārtu izveide un esošu pārstrādes iekārtu jaudu palielināšana saimnieciskās darbības veicēju produkcijas dažādošanai ar atkritumu pārstrādes produktiem, kas līdz šim nav ražoti, vai būtiskām pārmaiņām vispārējā ražošanas procesā. Projekta ietvaros līdzfinansējums paredzēts tādiem materiālajiem aktīviem kā ražošanas telpas, darbmašīnas, transportlīdzekļi, iekārtas un aprīkojums, kas ir ieguldījumi pamatlīdzekļos.

Projekta iesniedzējs šajā atlases kārtā var būt pašvaldība vai pašvaldības iestāde, ja tā plāno veidot bioloģiski noārdāmo atkritumu kompostēšanas laukumus, kapitālsabiedrība, kas nodarbojas ar atkritumu apsaimniekošanu, kā arī sadzīves atkritumu apglabāšanas sabiedriskā pakalpojuma sniedzējs.

Trešajā atlases kārtā Kohēzijas fonda finansējuma apmērs nepārsniedz 85 procentus no projektam pieejamā kopējā attiecināmā finansējuma, ja projekta iesniedzējs ir sadzīves atkritumu apglabāšanas sabiedriskā pakalpojuma sniedzējs, vai 35 procentus – ja projekta iesniedzējs ir pašvaldība, pašvaldības iestāde vai kapitālsabiedrība, kas nav sadzīves atkritumu apglabāšanas sabiedriskā pakalpojuma sniedzējs. Līdz 2018. gada beigām investīcijām projektos pieejami 15 248 872 eiro no KF.

Seminārs par projektu atlases jautājumiem plānots š.g. 7. novembrī, plašāka informācija par semināru būs pieejama CFLA mājaslapas sadaļā Pasākumi.

Projektu iesniegumus CFLA pieņems no  š.g. 14. septembra līdz 14. decembrim. Nosacījumus projektu īstenošanai ir izstrādājusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija kā atbildīgā iestāde.

Atbalsts atkritumu pārstrādes veicināšanas pasākumiem paredzēts darbības programmas Izaugsme un nodarbinātība 5.2.1. specifiskā atbalsta mērķa Veicināt dažāda veida atkritumu atkārtotu izmantošanu, pārstrādi un reģenerāciju 5.2.1.2. pasākuma Atkritumu pārstrādes veicināšana ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: https://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.


5. Atklāta pirmā pieteikšanās kārta vērienīgā ES fondu pieaugušo izglītības projektā
Atklāta pirmā pieteikšanās mācībām vērienīgā pieaugušo izglītības projektā Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide, ko īsteno Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Tajā ikviens strādājošais vai pašnodarbinātais vecumā no 25 gadiem var paaugstināt savu profesionālo kompetenci un konkurētspēju ar ES fondu un valsts līdzfinansējumu. Pirmā pieteikšanās izsludināta četrās tautsaimniecības nozarēs, kurās pašlaik visvairāk trūkst kvalificētu darbinieku.

Lai pēc iespējas ātrāk reaģētu uz pārmaiņām darba tirgū, pirmās mācības pieejamas četrās Latvijas ekonomikai prioritārajās nozarēs - būvniecībā, kokrūpniecībā, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā, informācijas un komunikācijas tehnoloģijās, kā arī metālapstrādē, mašīnbūvē un mašīnzinībās, kurās kvalificēta darbaspēka trūkums ir visaktuālākais.

Pirmajā pieteikšanās kārtā iedzīvotājiem pieejamas 770 izglītības programmas, kuras piedāvā 55 izglītības iestādes visā Latvijā. Pieteikšanās notiek līdz 6. novembrim, iesniedzot dokumentus izglītības iestādēs. Mācības plānots uzsākt 2018. gada janvārī.

Mācībām var pieteikties ikviens strādājošs vai pašnodarbināts iedzīvotājs vecumā no 25 gadiem līdz neierobežotam vecumam ar pabeigtu vai nepabeigtu izglītību. Tomēr augsta pieteikumu skaita gadījumā priekšrocības uzņemšanā būs pieaugušajiem vecumā pēc 45 gadiem, kuri strādā profesiju klasifikatora 5., 7., 8. un 9. pamatgrupu profesijās, proti: ir pakalpojumu un tirdzniecības darbinieki, kvalificēti strādnieki un amatnieki, iekārtu un mašīnu operatori un izstrādājumu montieri vai vienkāršajās profesijās strādājošie, jo tieši šīs iedzīvotāju grupas ir visvairāk pakļautas bezdarba riskam nākotnē.

Projekts piedāvā profesionālās tālākizglītības, profesionālās pilnveides un neformālās izglītības programmas. Ar tām pieaugušie var ne tikai celt savu esošo kvalifikāciju un iegūt jaunas prasmes, bet arī apgūt citu darba tirgū pieprasītu arodu un pārkvalificēties kādā no Latvijas profesionālās izglītības iestādēm.

Lielāko daļu mācību apmaksās ES fondi un valsts, savukārt iedzīvotājiem būs jānodrošina 10% līdzmaksājums, kuru var segt arī darba devējs. Maznodrošinātajiem un trūcīgajiem mācības būs pilnībā bez maksas, kā arī pieejams atbalsts reģionālajai mobilitātei, savukārt strādājošajiem ar invaliditāti - asistenta vai surdotulka izmaksu kompensācija.

Sīkāka informācija par mācībām un projektu pieejama vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv.



PROJEKTU KONKURSI NE TIKAI UZŅĒMĒJIEM:

1. Izsludināta 2018. gada mērķprogramma Latvijai-100

Mērķprogrammas mērķis ir nodrošināt Latvijas valsts simtgades svinību daudzveidīgu un kvalitatīvu kultūras pasākumu un norišu sagatavošanu un īstenošanu atbilstoši Latvijas valsts simtgades vēstījumam ES ESMU LATVIJA un Latvijas valsts simtgades svinību sagatavošanas programmai, kas publicēta https://www.km.gov.lv/lv/ministrija/latvijas-valsts-simtgade.

Iesniegšana no 02.10.2017. līdz 24.11.2017. plkst. 12.00.

 Lūdzam par projektu pieteikumu izstrādi konsultēties laicīgi, iesniegšanas pēdējā dienā - 2017. gada 24. novembrī konsultācijas netiks sniegtas!

 Kontaktinformācija: projektu kuratore Inga Baltā, tālrunis 67503178, e-pasts: inga.balta@kkf.lv
https://www.kkf.lv/


2. ABLV Charitable Foundation izsludina gadskārtējo grantu konkursu Atbalsts laikmetīgās mākslas izstādēm un izglītības projektiem 2018. gadā, aicinot māksliniekus un mākslas institūcijas pieteikt tajā savu izstāžu ieceres.
Grantu konkursa mērķis ir atbalstīt laikmetīgās mākslas aktuālās norises, kā arī sekmēt pētniecībā balstītu izstāžu veidošanu, kas atspoguļotu jaunākā laika mākslas vēsturi Latvijā. ABLV Charitable Foundation ir līdzdibinātāji privātai iniciatīvai izveidot Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju, kura durvis paredzēts vērt apmeklētājiem jau 2021. gadā. Grantu konkursa pieteikumos tādēļ tiks vērtēts iecerēto projektu potenciāls veidot kopīgu sadarbības platformu, lai mudinātu sabiedrībā interesi par laikmetīgo mākslu kā ierosmes avotu domātpriekam un jaunām zināšanām, pašrefleksijai un pieredzes apmaiņai. Grantus paredzēts piešķirt nacionālas nozīmes un profesionāla rakstura izstādēm un izglītības projektiem, kas tiks realizēti fonda atbalstīto izstāžu ietvaros. Kopējais finansējums 2018. gada projektiem ir 37 500 EUR: 30 000 EUR laikmetīgās mākslas izstāžu atbalstam un 7 500 EUR izglītības projektiem.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2017. gada 16. oktobris (līdz plkst. 23.59), nosūtot elektroniski uz e-pastu maksla@ablv.org. Grantu konkursa nolikums, pieteikuma un budžeta formas ir pieejamas fonda mājas lapā www.ablv.org sadaļā Kā saņemt finansējumu.

Sīkāka informācija: Ksenija Pegaševa, Projektu vadītāja
ABLV Charitable Foundation, Tālr. (+371) 67281383, E-pasts: maksla@ablv.org
Informācijas avots: www.ablv.org


3. Līdz 23. oktobrim pieteikšanās finansiālam atbalstam radošiem braucieniem programmas kultūra ietvaros 

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas Kultūra ietvaros ir izsludināts pēdējais šī gada pieteikšanās termiņš finansiālam atbalstam radošiem braucieniem.

No 2017. gada 22. septembra mobilitātes programmā Kultūra ir atvērta pieteikšanās finansiālam atbalstam radošiem braucieniem. Pieteikumus var iesniegt profesionāli mākslinieki un citu radošo profesiju pārstāvji visās mākslas un kultūras jomās, lai dotos radošā braucienā uz kādu no Baltijas valstīm vai Ziemeļvalstīm (brauciena ilgums 1-10 dienas). Finansiālais atbalsts paredzēts ceļa un uzturēšanās izmaksu segšanai. Braucieniem var pieteikties arī nelielas grupas (līdz 6 personām), ja visi grupas dalībnieki dodas uz vienu un to pašu vietu, vienā un tajā pašā laikā. Pieteikšanās termiņš līdz 2017. gada 23. oktobrim.

Plašāka informācija un pieteikšanās: https://www.nordiskkulturkontakt.org/en/grants/about-the-grant-programmes/mobility-support/

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma Kultūra atbalsta profesionālu mākslinieku un kultūras darbinieku radošos braucienus, mākslinieku rezidences un īstermiņa un ilgtermiņa sadarbības tīklu izveidi. Tās mērķis ir izveidot pamatu inovatīvai, dinamiskai Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mākslas un kultūras dzīvei. Šo programmu kopīgi finansē Ziemeļvalstis un Baltijas valstis, un to administrē Ziemeļvalstu Kultūras punkts Somijā.

Kontaktpersona: Ginta Tropa, Kultūras padomniece
Mob. +371 26362558, ginta@norden.lv
Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā
Informācijas avots: www.norden.lv


4. If Drošības fonda rudens konkurss

Līdz 18. oktobrim pieņem projektu iesniegumus If Drošības fonda rudens konkursam, kas ir lieliska iespēja ikvienai Kurzemes skolai, bērnudārzam, nevalstiskai organizācijai vai citai iestādei iegūt 1000 eiro finansējumu kāda ar drošību saistīta jautājuma risināšanai.

Iepriekšējos If Drošības fonda konkursos no Kurzemes reģiona piedalījušās vairākas iestādes — Kuldīgas biedrība Grants 29, Liepājas Jūrniecības koledža, Talsu novada Sporta skola, bet īpaši veiksmīgi bija Dundagas novada atbalsta biedrības un Skrundas pirmsskolas izglītības iestādes Liepziediņš projekti, kur katram tika piešķirti 1000 eiro.

Drošības fonda nolikums paredz, ka finansējums tiek piešķirts jebkuru ar drošību saistītu jautājumu risināšanai, piemēram, drošības inventāra (kameru, apgaismojuma u. c.), atstarojošo vestu, velosipēdistu ķiveru, dūmu detektoru un cita aprīkojuma iegādei, nožogojuma ierīkošanai vai salabošanai, spēļu un mācību laukumu ierīkošanai vai atjaunošanai, kāpņu margu ierīkošanai un citiem idejiski atbilstošiem projektiem.

Konkursa norise:
Konkurss norisinās trīs kārtās — pirmajā kārtā, no 2. līdz 18. oktobrim, tiek gaidīti projektu pieteikumi. Otrajā kārtā, kas norisināsies no 18. līdz 19. oktobrim, notiks iesniegto projektu izvērtēšana un finālistu noskaidrošana, savukārt konkursa trešā kārta — publiskā balsošana par finālam izvirzītajiem projektiem If Apdrošināšanas sociālo tīklu facebook.com un draugiem.lv kontos, notiks no 20. oktobra līdz 3. novembrim. Projektu konkursa trīs uzvarētāji, kuri būs ieguvuši visvairāk balsu, tiks paziņoti 6. novembrī, katrs iegūstot 1000 eiro sava projekta realizēšanai.

Pieteikuma veidlapa pieejama If Apdrošināšanas tīmekļa vietnē www.if.lv/drosibasfonds.

Finansējuma ieguvēji 2016. gada un 2017. gada pavasara kampaņā:
Rīgas 71. vidusskolā un Dobeles novada bērnu un jauniešu invalīdu biedrībā Laimiņa uzlaboja kāpņu funkcionalitāti, piestiprinot papildus margas. Viļānu pirmsskolas izglītības iestādē Bitīte labiekārtoja drošu vidi, izvietojot durvju, profilu, mēbeļu un stūru sargus, bet Alsviķu pirmsskolas izglītības iestādē Saulīte atjaunoja dūmvadu. Tāpat finansējumu jaunu ugunsdzēšamo aparātu un dūmu detektoru iegādei ieguvusi Rīgas 34. vidusskola un Dundagas novada atbalsta biedrība. Savukārt Rīgas Igauņu pamatskola un Carnikavas pamatskolas biedrība Nākotnes iela finansējumu ieguva jaunu velosipēdu novietņu ierīkošanai, bet Ikšķiles brīvā skola atjaunoja skolas žogu.

Informācijas avots: www.if.lv/drosibasfonds


5. Iespēja savai idejai saņemt 3000 EUR lielu finansējumu

Līdz 25. oktobrim ir iespēja pieteikties labdarības veikalu Otrā Elpa  sociālo projektu stipendiju konkursam un savai idejai iegūt 3 000,- Eur lielu finansiālo atbalstu.

Ja TEV un tavai organizācijai ir projekta ideja, kuras mērķis ir:
– sociāli mazaizsargāto grupu labklājības celšana,
– vietējās kopienas iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošana,
– sabiedriskā labuma veidošana,
– sociālās uzņēmējdarbības attīstība.

TAD dodies uz adresi www.otraelpa.lv/stipendijas/ , iepazīstieties ar nolikumu un lejupielādē projekta pieteikumu.

Pie mums pieteikuma anketu var nogādāt dažādos veidos.
Līdz 25.oktobrim:
Aizpildot elektronisko pieteikumu Otrās elpas mājaslapā.
Nosūtīt elektroniski uz elpa@otraelpa.lv. 
Nosūtīt pa pastu (kā neierakstītu vēstuli) uz  veikalu Otrā Elpa, Marijas ielā 13, Rīgā, LV-1050.
Ienest kādā no Otrās Elpas labdarības veikaliem Rīgā un Liepājā (Marijas iela 13, Rīga / Stabu iela 35, Rīga / Graudu iela 31/33, Liepāja).
 
Atbalstītas tiek organizācijas no visas Latvijas.
Informācijas avots: https://www.otraelpa.lv/stipendijas/



VIETĒJĀ MĒROGA PROJEKTU KONKURSI:

1. No 1. oktobra līdz 1. novembrim pieņems pieteikumus Kuldīgas novada Domes rīkotajā konkursā aizsargājamo kultūras pieminekļu restaurācijai un konservācijai.

https://kuldiga.lv/lv/pasvaldiba/konkursi/2282-bus-pieejams-lidzfinansejums-eku-restauracijai-un-atjaunosanai


2. Biedrības Talsu rajona partnerība sludinājums.

Biedrība Talsu rajona partnerība izsludina atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanas 3. kārtu Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam apakšpasākuma

19.2. Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju aktivitātēs:
19.2.2. Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas.

Termiņš, kad tiks uzsākta projektu iesnieguma pieņemšana 2017. gada 23. oktobris – 23. novembris.
Mērķis -  Veicināt kvalitatīvas dzīves vides attīstību un attīstīt pilsoniskās sabiedrības veidošanos un iedzīvotāju apvienību darbību.
Rīcība – ELFLA 3 Sabiedrisko aktivitāšu dažādošana, sabiedrības ierosināto aktivitāšu atbalsts vietējo kopienu attīstībai.

Sabiedrisko aktivitāšu, ieskaitot apmācību un interešu klubu, sociālās aprūpes vietu, kultūras, vides aizsardzības, sporta un citu brīvā laika pavadīšanas veidu, dažādošana vietējiem iedzīvotājiem.

Rīcības ietvaros paredzēts atbalstīt sabiedrisko organizāciju aktivitātes iedzīvotāju interešu jomā, mūžizglītības un sociālo pakalpojumu attīstībai. Atbalsts tiks sniegts jaunu pamatlīdzekļu iegādei, telpu izveidei, labiekārtojumam, būvniecības izmaksām, jaunu būvmateriālu iegādei, apmācībām.

Papildus tiks piešķirti punkti projektiem, kas vērsti uz bērnu un Jauniešu interešu un fizisko spēju attīstīšanu, brīvā laika iespēju nodrošināšanu un lietderīgu izmantošanu, kā arī projektiem, kas paredz vienlīdzīgu iespēju radīšanu sociālās atstumtības riska grupām iekļauties sabiedrībā.

Maksimālā attiecināmo izmaksu summa vienam projektam (euro) 20 000 euro vai2000 euro apmācību projektiem
un
Vietējās teritorijas, t.sk. dabas un kultūras objektu sakārtošanai, lai uzlabotu pakalpojumu pieejamību, kvalitāti un sasniedzamību.

Rīcības ietvaros paredzēts atbalstīt partnerības teritorijas apdzīvoto vietu publiskās infrastruktūras izveidošanu, labiekārtošanu un uzlabošanu, kultūras materiālā un nemateriālā mantojuma, un sakrālā mantojuma saglabāšanu. Atbalstu iespējams saņemt dabas taku, veloceliņu, brīvdabas estrādes, parku, sporta un bērnu rotaļu laukumu, u.c. publiskās infrastruktūras labiekārtošanai/izbūvei/izveidošanai. Ja plānots īstenot infrastruktūras projektu, tā nepieciešamība ir apstiprināta pašvaldību attīstības plānos.

Atbalsts tiks sniegts jaunu pamatlīdzekļu iegādei un uzstādīšanai, jaunai būvniecībai, būves pārbūvei, atjaunošanai, jaunu būvmateriālu iegādei, teritorijas labiekārtošanai.
Papildus tiek piešķirti punkti par vienlīdzīgu iespēju radīšanu sociālās atstumtības riska grupām iekļauties sabiedrībā.

Maksimālā attiecināmo izmaksu summa vienam projektam 30 000 euro
 
Maksimālā atbalsta intensitāte (%) 90 % - sabiedriskā labuma projektiem

· Darbības teritorija  Talsu novads – Talsu pilsēta, Sabiles pilsēta, Stendes pilsēta, Valdemārpils pilsēta, Abavas pagasts, Ārlavas pagasts, Balgales pagasts, Ģibuļu pagasts, Ķūļciema pagasts, Laidzes pagasts, Laucienes pagasts, Lībagu pagasts, Strazdes pagasts, Vandzenes pagasts un Virbu pagasts,
Rojas novads, ·
Mērsraga · novads.



Informāciju apkopoja:
Baiba Kūma
Kurzemes plānošanas reģiona
Uzņēmējdarbības atbalsta centrs
Tel. 63807276
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.