Aizvērt

Atbalsta iespējas un projektu konkursi

2017. gada 21. augustā, 14:05
Raksta autors: Kurzemes plānošanas reģions
Atbalsta iespējas un projektu konkursi
Izsludināta pieteikšanās atbalsta programmām un projektu konkursiem.
   1. Atbalsts ar lauksaimniecību nesaistītām saimnieciskajām aktivitātēm 
 
Vēl līdz 31. augustam iespējams pieteikties kādā no Lauku atbalsta dienesta (LAD) izsludinātajām Lauku saimniecību un uzņēmējdarbības attīstības apakšpasākuma Atbalsts ieguldījumiem ar lauksaimniecību nesaistītu darbību radīšanā un attīstīšanā otrās kārtas trim aktivitātēm:
Ar lauksaimniecību nesaistītu darbību attīstība,
Ar lauksaimniecību nesaistītu saimniecisko darbību dažādošana,
Tūrisma aktivitāšu veicināšana.

Pasākuma mērķis ir veicināt ar lauksaimniecību nesaistītu saimniecisko darbību un nodarbinātību lauku teritorijās, dodot iespēju īstenotās dažādas ar lauksaimniecību nesaistītas, kā arī tūrisma aktivitātes, tādējādi palielinot ienākumu līmeni lauku reģionos.

Pieejamais publiskais finansējums aktivitātēm Ar lauksaimniecību nesaistītu darbību attīstība un Ar lauksaimniecību nesaistītu saimniecisko darbību dažādošana ir desmit miljoni eiro; aktivitātei Tūrisma aktivitāšu veicināšana tie arī ir desmit miljoni eiro. Pieejamais finansējums visās aktivitātēs ir sadalīts pēc reģionālizācijas principa.
Plašāka informācija par atbalsta pasākumiem ir lasāma LAD interneta lapā www.lad.gov.lv izvēlnē Atbalsta pasākumi.

Informācijas avots: www.lad.gov.lv


2. Atbalstam jaunu produktu ieviešanai ražošanā būs pieejami 34 miljoni eiro
 
Ministru kabinets šā gada 25. jūlija sēdē apstiprināja Ekonomikas ministrijas izstrādātos grozījumus atbalsta programmā uzņēmējiem Atbalsts jaunu produktu ieviešanai ražošanā, atvieglojot komersantu iespējas sagatavot un īstenot projektus otrajā projektu iesniegumu atlases kārtā.

 Šā gada augusta beigās plānots izsludināt otro projektu iesniegumu atlases kārtu un tās ietvaros komersantu atbalstam būs pieejams finansējums 34 196 441 EUR apmērā.
 Līdz ar grozījumiem tiek samazināta minimālā projekta summa uz 500 000 EUR, līdzšinējo 1 000 000 EUR vietā. Tāpat tiek atcelts summas ierobežojums personu grupai, nosakot, ka summas ierobežojums vienam projekta iesniegumam maksimāli ir 4 000 000 EUR.

 Turpmāk par pēdējā gada laikā veiktajiem pētniecības un attīstības (P&A) darbiem, kas veikti, lai definētu hipotētiskās prasības eksperimentālajai tehnoloģijai, nebūs nepieciešams zvērināta revidenta apliecinājums, bet veiktos P&A darbus varēs apliecināt ar citiem atbilstošiem dokumentiem. Tāpat arī finanšu eksperta atzinums vairs nebūs obligāts, jo projektu izvērtēšanai tehnoloģiju līmenī komisija piesaistīs ārvalstu ekspertus.

 Cita starpā grozījumi atbalsta programmas nosacījumos paredz, ka projektu varēs īstenot četrus gadus līdz šim noteikto trīs gadu vietā.

 Turpmāk atbalstu varēs apvienot ar atbalstu vienām un tām pašām attiecināmajām izmaksām, kas sniegts citā valsts atbalsta programmā vai individuālā atbalsta projektā, ievērojot sliekšņus jeb maksimāli pieļaujamo reģionālā atbalsta finansējuma intensitāti.

 Kā ziņots iepriekš, 2016.gada maijā tika apstiprināta jauna atbalsta programma uzņēmējiem Atbalsts jaunu produktu ieviešanai ražošanā, kuras mērķis ir veicināt komersantu produktivitātes un konkurētspējas paaugstināšanu, izstrādājot un ieviešot jaunus produktus un tehnoloģijas ražošanā, kā arī palielinot privātā sektora ieguldījumus pētniecībā, attīstībā un inovācijās.

Programmas ietvaros atbalsts tiek piešķirts eksperimentālu tehnoloģiju izgatavošanai vai iegādei, kā arī uzstādīšanai un testēšanai reālā ražošanas vidē, veicot saimniecisko darbību no ceturtā līdz astotajam tehnoloģiju gatavības līmenim (TRL4-8). Programmas ietvaros vismaz 20 % no eksperimentālās tehnoloģijas izmaksām ir jāatbilst pētniecības un attīstības izmaksām pilotrūpnīcās (pilotrūpnīcas ir izmēģinājuma ražotnes, kuru galvenais mērķis ir pētniecība un attīstība, un kuru izmantošana nav komerciāla). Ne vairāk kā 80 % no eksperimentālās tehnoloģijas komponentēm vai iekārtām būs iespējams izvēlēties no tirgū jau nopērkamām.

 Projektu iesniegumus var iesniegt mazie, vidējie komersanti un lielie komersanti, kuri plāno īstenot projektu Viedās Specializācijas stratēģijas jomās (RIS 3).

 Programma tiek ieviesta atklātas projektu iesniegumu atlases veidā, ko organizē Centrālā finanšu un līgumu aģentūra. Programmas ietvaros kopējais pieejamais ERAF finansējums ir 60 miljoni eiro.

 Projektu iesniegumu atlases pirmās kārtas ietvaros (12.07.-12.09.2016) apstiprināti projekti tādās ražošanas jomās kā optisko šķiedru ražošana, nanopārklājumu un kompozītmateriālu ražošana, 3D displeju ražošana, stikla šķiedras ražošana, pārtikas un iepakojuma ražošana u.c.

 Detalizētāk ar grozījumiem Ministru kabineta 2016. gada 10. maija noteikumos Nr. 293 Darbības programmas Izaugsme un nodarbinātība 1.2.1. specifiskā atbalsta mērķa Palielināt privātā sektora investīcijas P&A 1.2.1.4. pasākuma Atbalsts jaunu produktu ieviešanai ražošanā var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē .
 
 Informācijas avots:  www.em.gov.lv


3. Izsludināta projektu pieņemšana mērķprogrammā Reģionālo un vietējo mediju atbalsta programma

Valsts reģionālās attīstības aģentūra informē, ka no 31.jūlijā ir izsludināta projektu iesniegumu pieņemšana atklātam projektu konkursam Latvijas valsts budžeta finansētajā mērķprogrammā Reģionālo un vietējo mediju atbalsta programma (turpmāk – Programma).

Programma tiek īstenota sadarbojoties - Kultūras ministrijai, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un Valsts reģionālās attīstības aģentūrai.

Tās mērķis ir atbalstīt reģionālos un vietējos komerciālos masu informācijas līdzekļus (medijus) sabiedriski nozīmīga satura veidošanā un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanā latviešu valodā atbalstot nekomerciālas, sabiedriski nozīmīgas žurnālistikas radīšanu medijos. Programmas uzdevums ir stiprināt Satversmē noteiktās vērtības, valstisko apziņu, latvisko kultūrtelpu, kritisko domāšanu, veicināt mediju atbildīgumu un kvalitāti, kā arī sabiedrības saliedētību uz latviešu valodas pamata ceļā uz Latvijas simtgadi.

Programmas ietvaros tiks atbalstīti projekti četrās konkursa kategorijās:
1. Projekti, kas vērsti uz Latvijas sabiedrībai, reģionālai vai vietējai kopienai nozīmīgu notikumu aktualizāciju un to ietekmes padziļinātu skaidrojumu;
2. Projekti, kas nodrošina sabiedrības izglītošanu par Latvijas simtgadi, tās procesiem un norisēm un veicina piederības sajūtu Latvijai;
3. Pētnieciskās un analītiskās žurnālistikas projekti, kas nodrošina medija spēju veikt padziļinātu izpēti un analīzi par sabiedriski nozīmīgiem jautājumiem (jo īpaši saistībā ar valsts drošības apdraudējumu un ārējo ietekmi uz valsts sabiedriski politiskajiem procesiem, kā arī organizēto noziedzību);
4. Projekti, kas nodrošina mediju spēju reaģēt uz safabricēto/manipulatīvo ziņu fenomenu, dekonstruējot melus, jo īpaši saistībā ar valsts drošības apdraudējumu un ārējo ietekmi uz valsts sabiedriski politiskajiem procesiem, un palielinot mediju profesionāļu un mediju lietotāju spējas un zināšanas kritiski vērtēt mediju saturu (medijpratība).

Kopējais programmas finansējums projektiem – 285 000,00 euro.

Reģionālo un vietējo preses izdevumu atbalstam tiek paredzēti 70% (199 500 euro), reģionālo un vietējo audiālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu atbalstam 15% (42 750 euro), reģionālo un vietējo audiovizuālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu atbalstam 15% (42 750 euro) no programmas kopējiem līdzekļiem.

Projektu iesniegumus varēs iesniegt reģionālie un vietējie preses izdevumi un reģionālie un vietējie elektroniskie plašsaziņas līdzekļi, kas veido redakcionāli neatkarīgu žurnālistikas saturu.

Programmas konkursa nolikums un projekta iesnieguma veidlapas būs pieejamas Valsts reģionālās attīstības aģentūras tīmekļa vietnē www.vraa.gov.lv/mediju_programma
Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš ir līdz 2017.gada 31.augustam.

Informācijas avots:Valsts reģionālās attīstības aģentūra  www.vraa.gov.lv

 
4. No 21.augusta ir iespēja pieteikties vairākiem atbalsta pasākumiem zivsaimniecībā
 
Lauku atbalsta dienests no 2017.gada 21.augusta izsludina projektu iesniegumu pieņemšanu zivsaimniecības atbalsta pasākumos Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde, Produktīvi ieguldījumi akvakultūrā un Inovācija.

 Pasākumā Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde pieejamais publiskais finansējums ir 8 miljoni eiro. Pasākuma mērķis ir sekmēt ieguldījumus zvejas un akvakultūras produktu apstrādes sektorā. Atbalsta pretendenti var būt Pārtikas un veterinārajā dienestā atzīts zvejas produktu apstrādes uzņēmums, PVD reģistrēta fiziska vai juridiska persona, kas mājas apstākļos apstrādā zvejas produktus, kā arī esošs komersants vai jaundibināts komersants, kas veido jaunu zvejas produktu apstrādes uzņēmumu. Projektu iesniegumu pieņemšana minētajā pasākumā notiks no 2017.gada 21.augusta līdz 2017.gada 15.decembrim.
 
Pasākumā Produktīvi ieguldījumi akvakultūrā pieejamais publiskais finansējums ir 8 miljoni eiro. Pasākuma mērķis ir akvakultūras uzņēmumu konkurētspējas un dzīvotspējas palielināšana. Pasākumā atbalstu piešķir pretendentiem, kuru investīcijas projektā ir saistītas ar karpu, foreļu, zandartu, ālantu, sterletu, līdaku, līņu, samu, storu, pāliju, garneļu un vēžu audzēšanu. Atbalstu par citām akvakultūras dzīvnieku sugām piešķir saskaņā ar pretendenta iesniegtu neatkarīgu tirgus pētījumu, kuru veikusi zinātniska institūcija. Projektu iesniegumu pieņemšana minētajā pasākumā notiks no 2017.gada 21.augusta līdz 2017.gada 15.decembrim.
 
Pasākumā Inovācija pieejamais publiskais finansējums ir 2 miljoni eiro. Pasākuma mērķis ir inovācija zvejniecībā un zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu apstrādē un inovācija akvakultūrā, tajā skaitā akvakultūras produkcijas apstrādē. Atbalsta pretendents var būt zinātniskā institūcija, kas reģistrēta Latvijas zinātnisko institūciju reģistrā, komersants, zemnieku vai zvejnieku saimniecība, kas nodarbojas ar zvejniecību, akvakultūru vai zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu pārstrādi, biedrība, kas vismaz gadu pirms projekta iesnieguma iesniegšanas reģistrēta saskaņā ar Biedrību un nodibinājumu likumu. Projektu iesniegumu pieņemšana minētajā pasākumā notiks no 2017.gada 21.augusta līdz 2017.gada 15.novembrim.
 
Projektu iesniegumu veidlapas un plašāka informācija par atbalsta saņemšanas nosacījumiem ir pieejama dienesta mājaslapā www.lad.gov.lv.

 Projektu iesniegumi jāiesniedz LAD klientu apkalpošanas daļā Rīgā, Republikas laukumā 2, 2.stāvā vai LAD reģionālo lauksaimniecības pārvalžu klientu apkalpošanas daļās (tālr. 67095000, 26178323).

 Projekta iesniegumu elektroniska dokumenta formā, parakstītu ar elektronisko parakstu un apliecinātu ar laika zīmogu Elektronisko dokumentu likumā noteiktajā kārtībā, var iesniegt arī lad@lad.gov.lv
 

5. Kurzemes Biznesa inkubators sadarbībā ar biedrību Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris aicina jauniešus pieteikties dalībai uzņēmējdarbības un radošās domāšanas veicināšanas pasākumā – Vasaras Biznesa skola jauniešiem.

Vasaras Biznesa skolas mērķis ir sniegt jauniešiem zināšanas par uzņēmējdarbības uzsākšanu, ideju ģenerēšanu un realizēšanu. Būs iespēja zināšanas iegūt praktiskā ceļā un darbojoties grupās. Šī ir lieliska iespēja sastapt sev līdzvērtīgus cilvēkus, pārbaudīt savas spējas uzņēmējdarbības uzsākšanā.
 
Vasaras Biznesa skolā jauniešiem būs iespēja 4 dienās uzzināt visu par uzņēmējdarbību, apgūt gan praktiskās, gan teorētiskās zināšanas par uzņēmējdarbību, kā arī tikties ar dažādiem nozares profesionāļiem. Ja tieši Tu savu nākotni saisti ar uzņēmējdarbību, tad šī skola ir domāta tieši Tev!
 
Vasaras Biznesa skolā savā pieredzē un padomos dalīsies sabiedrībā labi zināmi cilvēki – uzņēmēji. Būs dažnedažādi stāsti un padomi, lai kopīgiem spēkiem spētu radīt vēl nebijušas biznesa idejas. Šajās 4 dienās norisināsies aktīvs darbs, lai informētu jauniešus par uzņēmējdarbības pamata jautājumiem, lai diskutētu ar nozaru profesionāļiem, iegūtu pēc iespējas vairāk atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem.
 
Pasākuma dalībniekiem būs arī iespēja prezentēt savas biznesa idejas Kurzemes Biznesa inkubatora mentora tīkla pārstāvjiem. Labāko ideju autori iegūs Kurzemes Biznesa inkubatora atbalstu savas idejas attīstīšanai! Dalībniekiem tiks piešķirti arī sertifikāti. Mērķauditorija – studenti, jauniešu organizāciju biedri, mazo un vidējo uzņēmumu dibinātāji, kā arī potenciālie uzņēmēji. Pasākumam droši var pieteikties arī interesenti, kuriem nav konkrētu biznesa ideju, taču ir interese savu nākotni saistīt ar uzņēmējdarbību.
 
Vasaras Biznesa skola  notiks no 23. augusta līdz 26. augustam, Saldus JIC Šķūnis telpās, Lielā ielā 3b. Dalība pasākumā: BEZMAKSAS! Lai pieteiktos pasākumam, sūti pieteikumu uz e-pastu: evita@kbi.lv vai info@kbi.lv. Dalībnieku skaits ierobežots!  Vasaras Biznesa skolai iespējams pieteikties līdz 22. augustam.


6. Saldū būs individuālas konsultācijas par biznesa inkubatora atbalstu
 
2017. gada 17. augustā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Liepājas biznesa inkubators rīko individuālo konsultāciju sesiju, kurā iepazīstinās ar biznesa inkubatoru programmu un veiks biznesa idejas sākotnējo novērtēšanu. Konsultācijas notiks Saldus rajona attīstības biedrības telpās Striķu ielā 2, Saldū, no plkst. 10.00 līdz 17.00.

LIAA biznesa inkubatoru programmas ietvaros visā Latvijā ir izveidoti 14 reģionālie un 1 radošo industriju inkubators, kuros jaunie uzņēmēji var saņemt valsts atbalstu un pakalpojumus uzņēmējdarbības attīstībai.
 
Jaunajā inkubatora programmā uzņēmēji var saņemt apmācības, mentoru konsultācijas, pieeju koprades telpai, kā arī atbalstu citu pakalpojumu, piemēram, mārketinga, grāmatvedības, prototipēšanas, telpu nomas u.c. izmaksu segšanai 50% apmērā līdz pat EUR 20 000 apjomā. Biznesa ideju autoriem ir pieejama arī tā sauktā pirmsinkubācija, kuras ietvaros uzņēmēji un biznesa ideju autori var testēt savas biznesa idejas un saņemt konsultācijas biznesa attīstībai. Atšķirībā no inkubācijas, uzņemšana pirmsinkubācijas atbalstam notiek nepārtraukti un tajā var pieteikties arī fiziskas personas.
 
Pieteikties individuālajām konsultācijām var pie LIAA Liepājas biznesa inkubatora vadītāja Ata Egliņa-Eglīša, rakstot e-pastu atis.eglins-eglitis@liaa.gov.lv vai zvanot 29343731.
 
Informāciju sagatavojis: Atis Egliņš-Eglītis; Liepājas biznesa inkubatora vadītājs; Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra


7. Mācības un konkurss jaunajiem uzņēmējiem laukos

Lai īstenotu savas biznesa ieceres, ikviens 18 līdz 40 gadus vecs jaunietis aicināts pieteikties Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) pasākumam Laukiem būt!, kura ietvaros plānota informatīvā diena, mācības un noslēdzošs biznesa ideju konkurss.

Pirmā informatīvā diena, kurā apzinās jauniešus interesējošās tēmas un gatavību īstenot savu ieceri, jau 22. augustā notiks Kuldīgā. Aicinām jauniešus nākt uz informatīvo dienu un vēlāk arī uz 5 dienam jeb 25h mācībām, lai apzinātu iespējas īstenot savas biznesa ieceres. Mācībās piesaistām zinošus savas jomas praktiķus un arī konsultantus, kuri var palīdzēt veiksmīgai biznesa plānu izstrādei.

Mācībās var piedalīties jaunieši ar jau esošu uzņēmējdarbības ideju, tādi, kuri vēl tikai meklē idejas un vēlas iegūt praktiskas iemaņas biznesa plāna izstrādē, kā arī tie, kuriem nav savas idejas, bet ir padziļinātas zināšanas par kādu tēmu, piemēram, mārketinga vai IT speciālisti, grāmatveži, kuri vēlētos papildināt kāda uzņēmēja komandu.

Pasākums tiek īstenots Valsts Lauku tīkla aktivitātes „Atbalsts lauku jauniešiem uzņēmējdarbības veicināšanai” ietvaros.

Pieteikšanās līdz 21. augustam.

Plašāka informācija: Linda Dūdiņa-Hoiere, linda.dudina@llkc.lv, tālr. 29147935
 


Vietēja mēroga projektu konkursi uzņēmējiem un pārējiem:
 

1. Biedrība Talsu rajona partnerība izsludina atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanas 2.kārtu Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma 19.2. Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju aktivitātē: 19.2.1. Vietējās ekonomikas stiprināšanas iniciatīvas

Termiņš, kad tiks uzsākta projektu iesnieguma pieņemšana: 2017.gada 14.augusts – 14. septembris.

Rīcības ietvaros paredzēts atbalsts jaunu uzņēmumu veidošanai un esošo uzņēmumu darbības uzlabošanai, attīstībai vai paplašināšanai, t.sk. ar tūrisma nozari saistītiem uzņēmumiem. Atbalsts paredzēts jaunu produktu radīšanai un esošo produktu/pakalpojumu paplašināšanai, attīstībai un realizēšanai tirgū, aprīkojuma, iekārtu iegādei, būvniecības izmaksām, būvmateriālu iegādes izmaksām, ar sabiedriskām attiecībām saistītām izmaksām, patentu, licenču, autortiesību un preču zīmju saņemšanas vai izmantošanas izmaksām, darbinieku kvalifikācijas paaugstināšanas mācību izmaksām.

Maksimālā atbalsta intensitāte (%)
60 % - viena iesniedzēja projektam.
Papildus summējot pamata likmi 60%:
a) + 5% ja projektā paredzēts radīt jaunu darba vietu,
b) +5%, kura darbība reģistrēta biedrības teritorijā gadu pirms projekta iesniegšanas.
80 % - kopprojektam.

Projekta īstenošanas vieta: Talsu novads, Rojas novads un Mērsraga novads.


Produkcijas/pakalpojumu tirdzniecības vides radīšana vai labiekārtošana
Rīcības ietvaros paredzēts atbalstīt vietējās produkcijas tirdzniecības vides izveidošanu vai labiekārtošanu (piemēram, autoveikals, interneta veikals, tirgus vieta vietējās produkcijas realizēšanai).

Darbību ieviešanai paredzētie ieguldījumi ir jaunu pamatlīdzekļu un programmnodrošinājuma iegāde un uzstādīšana, būvniecības, būvmateriālu iegādes izmaksas, ar sabiedriskām attiecībām saistītas izmaksas, kas nepieciešamas produktu vai pakalpojumu atpazīstamības tēla veidošanai, patentu, licenču, autortiesību un preču zīmju saņemšanas vai izmantošanas izmaksas.

Maksimālā atbalsta intensitāte (%)
65 % - viena iesniedzēja projektam.
Papildus summējot pamata likmi 65%:
a) +5%, kura darbība reģistrēta biedrības teritorijā gadu pirms projekta iesniegšanas.
80 % - kopprojektam.

Vietējās produkcijas tirdzniecības vietu iespējams izveidot ārpus biedrības „Talsu rajona partnerība” teritorijas. pilsētās, kurās ir vairāk nekā 15 000 iedzīvotāju (izņemot Rīga), atbalsta pretendents ir lauksaimniecības produktu ražotājs, lauksaimniecības produktu pārstrādātājs vai lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība, un šī persona ir reģistrēta VRG darbības teritorijā.


2. Biedrība Talsu rajona partnerība izsludina atklāta konkursa projektu iesniegumu pieņemšanas Nepārtraukto kārtu Eiropas Jūrlietu un Zivsaimniecības  (EJZF) fonda Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai 2014.-2020.gadam apakšpasākuma 43.02. Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju īstenošana aktivitātēs: 43.02.1. Pievienotās vērtības veidošana un inovācijas veicināšana visos zvejas akvakultūras produktu piegādes posmos un 43.02.2. Darbību dažādošana zivsaimniecības nozarē un citās jūras ekonomikas nozarēs Rojas un Mērsraga novadā:

Zivsaimniecības uzņēmumu attīstība, darbību dažādošana un sezonalitātes ietekmes mazināšana

Rīcības ietvaros paredzēts atbalstīt VRG darbības teritorijā esošos piekrastes uzņēmumus, sniedzot atbalstu saimnieciskās darbības uzlabošanai, t.sk. ražošanas procesa uzlabošanai, tirdzniecības veicināšanai, zivsaimniecības uzņēmumu darbības uzsākšanai, uzņēmuma teritorijas labiekārtošanai. Atbalsts iespējams speciālā transporta iegādei (saldētava, autoveikals u.c. ar zivsaimniecību saistītu), pamatlīdzekļu iegāde, uzglabāšanas telpu un/vai remonta telpu nodrošināšana.

Rīcības ietvaros atbalsts paredzēts arī saimniecisko darbību dažādošanai zivsaimniecības un jūras ekonomikas nozarēs (jūras transports, piekrastes tūrisma attīstīšana un pakalpojumu dažādošana, zivju produkcijas tirdzniecība).

Īpašs atbalsts ir projektiem inovatīvu produktu un pakalpojumu radīšanai. Inovatīvs projekts ir projekts, kuru īstenojot tiek radīti jauni vai uzlaboti produkti, procesi vai metodes un kurš atbilst vietējā attīstības stratēģijā noteiktajam par inovatīvo risinājumu identificēšanu un atbilstības kritērijiem to noteikšanai (sk. 2.3. nodaļa „Inovatīvo risinājumu identificēšana un attīstības kritēriji to noteikšanai”).

Iespējams veidot kopprojektus – projektus, kurā investīcijas paredzēts izmantot kopīgi un kuru iesniedz:
1) Biedrība, kas vismaz gadu pirms projekta iesniegšanas reģistrēta un kuras biedriem (vismaz trīs) komercdarbības joma pārsvarā ir zvejniecība un akvakultūra.
2) Vietējā pašvaldība, lai nodrošinātu zivsaimniecības uzņēmējdarbības infrastruktūras izveidi vismaz divām juridiskām personām, kas veic saimniecisko darbību zvejniecībā vai akvakultūrā.

Rīcības ietvaros atbalsts paredzēts jaunu pamatlīdzekļu un programmnodrošinājuma iegādei, būvniecībai un ar to saistītām aktivitātēm, jaunu būvmateriālu iegāde, teritorijas labiekārtošana. Ja kopprojektu plāno sniegt biedrība, tad atbalsts tiks sniegts arī vietējās produkcijas mārketinga izmaksām.

Informācijas avots: https://www.talsupartneriba.lv


3. Saldus rajona attīstības biedrības izsludināto Leader projektu iesniegumu konkursa 3. kārtu

04.09.2017- 04.10.2017
Projektu īstenošanas vieta – saldus rajona attīstības biedrības teritorija Brocēnu novads, Saldus novads

Atbalsts kopienas vajadzībām pieprasītām vietējās ekonomikas stiprināšanas iniciatīvām:
Rīcības ietvaros paredzēts atbalstīt jaunu uzņēmumu veidošanos un esošo darbības uzlabošanu un paplašināšanu nelauksaimnieciskās darbības jomā, kā arī atbalsts jauniem un esošiem mājražotājiem darbības uzsākšanai vai paplašināšanai, vietējās lauksaimniecības produkcijas realizācijas vietu izveidei. Ieguldījumu atbalsts paredzēts būvniecībā, iekārtu un aprīkojuma iegādē, ar sabiedriskām attiecībām saistītām izmaksām un personāla kvalifikācijas paaugstināšanā.

Atbalsts kopienas vajadzībām pieprasītām vietas potenciāla attīstības iniciatīvām:
Rīcības ietvaros paredzēts atbalstīt iniciatīvas telpu labiekārtojumam, aprīkojumam, apmācībām, publiskās infrastruktūras izveidei, aktivitātēm un pakalpojumiem, kas vērstas uz garīgo un fizisko spēju attīstību, lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespēju nodrošināšanu, kultūrvēstures mantojuma un dabas objektu pieejamību un efektīvu izmantošanu.

Informācijas avots: www.srab.saldus.lv



Projektu konkursi sabiedriskā labuma aktivitātēm:
 
1. Biedrība „Darīsim paši!” izsludina projektu pieteikumu konkursu sabiedriskā labuma projektiem Kuldīgas, Skrundas un Alsungas novadā":
 Projektu konkursa 3. kārtā pieejamais finansējums ir 292`035.60 euro.
 Projektu iesniegumu pieņemšana notiks no 24.07.2017.-24.08.2017.
 Projektu iesniegumu pieņemšana notiks rīcībā:
  2. MĒRĶIS DZĪVES VIDES KVALITĀTES UZLABOŠANA UN SABIEDRISKO AKTIVITĀŠU DAŽĀDOŠANA, TOSTARP PERSONĀM AR INVALIDITĀTI, JAUNIEŠIEM, SENIORIEM UN ĢIMENĒM AR MAZIEM BĒRNIEM (kopējā 2.mērķa summa 761 589,35 euro)
2. RĪCĪBA: Atbalsts sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai un teritorijas sakārtošanai (sabiedriskā labuma projekti)
 Pieejamais finansējums 175`447.48 euro; atbalsta intensitāte līdz 90%.
 Apbalsta apmērs vienam projektam:
 30 000 euro pakalpojumu pieejamībai, kvalitātei un sasniedzamībai.
30 000 euro sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai.
Atbilstoši MK noteikumu Nr. 590 „Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība lauku attīstībai apakšpasākumā “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” 5. punktā minētajam iespējamas šādas darbības:
 5.2.1. Vietējās teritorijas, tostarp dabas un kultūras objektu, sakārtošana, lai uzlabotu pakalpojumu pieejamību, kvalitāti un sasniedzamību.
 5.2.2. Sabiedrisko aktivitāšu (tostarp apmācību un interešu klubu, sociālās aprūpes vietu, kultūras, vides aizsardzības, sporta un citu brīvā laika pavadīšanas veidu) dažādošana.

 Rīcības apraksts:
 Rīcības ietvaros paredzēts atbalstīt iniciatīvas telpu labiekārtojumam, aprīkojumam, apmācībām, publiskās infrastruktūras izveidei, aktivitātēm un pakalpojumiem, kas vērsti uz garīgo un fizisko spēju attīstību. Atbalstāma arī lietderīga brīvā laika pavadīšanas iespēju nodrošināšana, kultūras un dabas objektu pieejamības veicināšana, kā arī efektīva tā izmantošana.
Ir sākusies konkursa projektu iesniegumu pieņemšanas 3. kārta Lauku  attīstības programmas 2014.–2020. gadam 19.2. pasākuma „Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” ietvaros apstiprinātās sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas īstenošanai.Projekta konkursa 3. kārtā pieejamais finansējums – 292`035.60 euro.
Projektu iesniegumu pieteikumus no 24.07.2017. – 24.08.2017 var iesniegt 2. un 3. rīcībā (Sabiedriskā labuma projekti).
 RĪCĪBA: “Atbalsts sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai un teritorijas sakārtošanai” Pieejamais publiskais finansējums – 175`447.48 euro.
RĪCĪBĀ: “Atbalsts materiālā un nemateriālā kultūras mantojuma un dabas mantojuma saglabāšanai”. 3. kārtā pieejamais publiskais finansējums – 116`588,12 euro.
Sīkāka informācija : www.darisimpasi.lv

 
2. Latvijas vides aizsardzības fonda administrācija izsludinājusi projektu konkursu  Latvijas vides un dabas vērtību apzināšana un izcelšana godinot Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadi
 
Projektu konkursa mērķis ir īstenot aktivitātes, kuras stiprinātu Latvijas sabiedrības valsts gribu, piederības sajūtu un mīlestību pret savu zemi.

Konkursa ietvaros tiek atbalstītas sekojošas aktivitātes. Viena projekta ietvaros var īstenot vienu no aktivitātēm.
3.1. Sabiedrību tieši informējoši/izglītojoši pasākumi, kas saistīti ar Latvijas dabas vērtību atklāšanā un uzturēšanā nozīmīgu personu, notikumu un vietu izcelšanu un godināšanu, kas tiek īstenoti vismaz trīs teritoriālo vienību (novads vai Republikas nozīmes pilsēta) ietvaros;
3.2. Klātienes informējoši/ izglītojoši pasākumi jauniešiem*(līdz 25 gadiem), kas veicina tūlītēju vai potenciālu vides apziņas veidošanu par Latvijas reģionu nacionālās nozīmes dabas vērtību apzināšanas un izcelšanas nepieciešamību un tiek īstenoti vismaz trīs teritoriālo vienību (novads vai Republikas nozīmes pilsēta) ietvaros.
* Projekta aktivitātēm galvenokārt jākoncentrējas uz mērķauditoriju, kas noteikta šī nolikuma 3.2. punktā (skat.skaidrojumu “Jaunietis”), neizslēdzot iespēju plašākas mērķauditorijas iesaistei projekta īstenošanas laikā.

Konkursa ietvaros iesniegtajam projektam jāatbilst šādiem nosacījumiem:
– pasākuma (informējoša/izglītojoša) mērogam būtu jāaptver vismaz 3 teritoriālās vienības (novads, Republikas nozīmes pilsēta);
– viena informējoša/izglītojoša pasākuma ietvaros plānotais dalībnieku skaits sasniedz vismaz 50.

Šajā projektu konkursā netiek atbalstīti projekti:
– kuru pasākumos un aktivitātēs nav ietverta kāda no šajā Nolikumā noteiktajām prioritārajām tēmām;
– ja to iesniedzējam konstatēti profesionālās darbības pārkāpumi vai pārkāpumi vides jomā;
– ja to iesniedzējs iepriekšējos periodos, īstenojot Fonda finansētu projektu, nav ievērojis ar Fonda administrāciju noslēgtā līguma par projekta finansēšanas un izpildes kārtību nosacījumus un bez pamatota iemesla kavējis/kavē projekta īstenošanu;
– ja to mērķis ir peļņas gūšana;
– kuru iesniedzējam saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta sniegto informāciju ir nodokļu parādi, k as kopsummā pārsniedz EUR 150,00. Projekta iesniedzēja nodokļu parādu esamība ir uzskatāma par patstāvīgu pamatu projekta iesnieguma noraidīšanai jebkurā vērtēšanas stadijā;
– kuru iesniedzējs ir persona, kura pasludināta par maksātnespējīgu, atrodas likvidācijas stadijā, kuras saimnieciskā darbība ir apturēta vai pārtraukta, kā arī uzsākta tiesvedība par tās darbības izbeigšanu, maksātnespēju vai bankrotu;
– kuros paredzētas aktivitātes, kas jau tiek finansētas no citiem valsts budžeta un Eiropas Savienības finanšu avotiem.
Konkursa “Latvijas vides un dabas vērtību apzināšana un izcelšana godinot Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadi” nolikums

Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš 15.09.2017.
 

3. Mobilitātes programmas Kultūra ir izsludināts trešais pieteikšanās termiņš

 No 2017. gada 21. jūlija Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmā ''Kultūra'' ir atvērta pieteikšanās finansiālam atbalstam radošiem braucieniem. Pieteikumus var iesniegt profesionāli mākslinieki un citu radošo profesiju pārstāvji visās mākslas un kultūras jomās, lai dotos radošā braucienā uz kādu no Baltijas valstīm vai Ziemeļvalstīm (brauciena ilgums 1-10 dienas). Finansiālais atbalsts paredzēts ceļa un uzturēšanās izmaksu segšanai. Braucieniem var pieteikties arī nelielas grupas (līdz 6 personām), ja visi grupas dalībnieki dodas uz vienu un to pašu vietu, vienā un tajā pašā laikā. Pieteikšanās termiņš līdz 2017. gada 22. augustam.
 
Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma ''Kultūra'' atbalsta profesionālu mākslinieku un kultūras darbinieku radošos braucienus, mākslinieku rezidences un īstermiņa un ilgtermiņa sadarbības tīklu izveidi. Tās mērķis ir izveidot pamatu inovatīvai, dinamiskai Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mākslas un kultūras dzīvei. Šo programmu kopīgi finansē Ziemeļvalstis un Baltijas valstis, un to administrē Ziemeļvalstu Kultūras punkts Somijā.
 
Plašāka informācija pieejama Ziemeļvalstu Kultūras punkta mājaslapā: www.nordiskkulturkontakt.org

  
4. Papildu pieteikšanās konkursam «Atbalsts vietējo iniciatīvu projektiem»  Dundagas novadā

Dundagas novada pašvaldība no 1. līdz 18. VIII izsludina papildu pieteikšanos atklātam projektu konkursam «Atbalsts vietējo iniciatīvu projektiem». Pieteikumi jāiesniedz noteiktajā termiņā un atbilstoši konkursa nolikumam.

Ņemot vērā, ka šogad projektu konkursa kopējais finansējums ir 5000 €, bet līdz šim pašvaldība ir atbalstījusi trīs projektus par 2424,68 €, biedrības, nodibinājumi un reliģiskās organizācijas, kurām līdz šim finansējums nav piešķirts, var iesniegt savus projektus. Finansējuma lielums nedrīkst būt lielāks par 1000 €.

Projektu pieteikumus pretendenti var iesniegt pašvaldībā Pils ielā 5-1, Dundagā un Kolkas pagasta pārvaldē «Brigas», Kolkā, slēgtā aploksnē ar norādi «Vietējo iniciatīvu projektu konkursam», vai arī  elektroniski, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu.

Pretendenti var pieteikt projektus visiem rīcības virzieniem (1. pielikums, 1.9. punkts).

Lai piedalītos konkursā, jāiesniedz: projekta pieteikums, projekta izmaksu tāme, saskaņojums ar nekustamā īpašuma īpašnieku, ja projektu paredzēts īstenot pretendentam nepiederošā īpašumā, kā arī citiem dokumentiem, kurus pretendents uzskata par būtiskiem projekta izvērtēšanā. Projekta pieteikuma lapām jābūt sanumurētām un caurauklotām.

Plašāka informācija par projektu konkursu atrodama pašvaldības interneta lapas www.dundaga.lv sadaļā Vietējo iniciatīvu projekti
Informācijas avots: www.dundaga.lv
 

Informāciju apkopoja:
Baiba Kūma
Kurzemes plānošanas reģiona
Uzņēmējdarbības atbalsta centrs
Tel. 63807276
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.