Aizvērt

Izglītoti cilvēki – miera garants pasaulē

2017. gada 16. augustā, 04:28
Raksta autors: Laila Liepiņa
Izglītoti cilvēki – miera garants pasaulē
Skolēni Indijā rīko miera forumu. Ramagya skola ir vien no HWPL Peace Academy dalībniecēm
Korejas Republikas galvaspilsētā Seulā 17. septembrī notiks forums par miera idejas popularizēšanu pasaulē, tostarp tiks spriests kā izglītot cilvēkus, dot tiem zināšanas kā panākt un saglabāt mieru pasaulē.
Zinot kāda situācija pašreiz ir pasaulē – vardarbība, tostarp terorisms un starpetniskie konflikti –  starptautiskā sabiedrība meklē konfliktu risinājumu, izmantojot ilgtermiņa pieeju miera veidošanai – izglītojot sabiedrību.

Sākot ar 2014. gadu ar miera iniciatīvām par globālo sadarbību starptautiskajos tiesību aktos miera un reliģijas harmonijas jomā, Pasaules miera, gaismas atjaunošanas organizācija (HWPL), katru gadu rīko samitu, lai atbalstītu visu līmeņu sabiedrības līdzdalību miera veidošanā. Starp šiem projektiem, kam sekoja augsta līmeņa tikšanās ar izglītības speciālistiem 2016. gadā, šogad tiks ieviesti sīki izstrādāti rīcības plāni studentu un pilsoņu miera izglītībā.

Seulā, 17. septembrī, HWPL, starptautiskās nevalstiskās organizācijas Apvienoto Nāciju Organizācijas Valsts informācijas departamentā, tiks organizēts forums "Miera izglītības attīstība un popularizēšana." Trešā ikgadējā sanāksmē piedalīsies 70 pasaules izglītības eksperti, tostarp izglītības ministri, universitāšu prezidenti, profesori, mācībspēki un skolotāji no 21 valstīm. Saskaņā ar HWPL, šajā forumā tiks risinātas padziļinātas diskusijas par globālo pedagogu tīkla izveidi, lai kopīgi attīstītu izglītības saturu un izplatītu miera kultūru un izglītību.

"Tā ir lieliska iespēja tikties forumā, kurā  varēs apspriest miera izglītību starp pedagogiem ar atšķirīgām kultūrām un tautībām, lai kopīgiem spēkiem padarītu mieru par realitāti," uzskata Neilas Eiro skolas direktore Shailaja Adhikary.

Donas Boskas universitātes profesors Juan Carlos Torres teica: "Es gribu, lai nākamajai paaudzei būtu zināšanas kā cilvēcīgi risināt konfliktus, nevis ticēt, ka uzvarēs tas, kam lielāki ieroči. Svarīgi iemācīt jauniešiem, kā atrisināt konfliktus mierīgā veidā. Es piedalīšos WARP augstākā līmeņa sanāksmē notiekošajā izglītības sesijā un dalīšos ar skolotājiem visā pasaulē par miera izglītību Salvadorā. "

HWPL ir sadarbība ar 117 izglītības iestādēm visā pasaulē, lai atbalstītu un īstenotu miera izglītību, nosaucot tās par "HWPL Peace Academy", kas ietver Indiju, Izraēlu, Kosovu un Filipīnas. Saskaņā ar Miera deklarāciju un karadarbības pārtraukšanu, ko HWPL ir pasludinājusi par globālu dokumentu miera veidošanā, HWPL ir veidojusi sadarbību ar izglītības speciālistiem visā pasaulē, lai nodrošinātu izglītības iespējas, lai izveidotu miera kultūru.
Komentāri
Mike
2017. gada 15. septembrī, 09:55
Mums ir jāpabeidz karš un jādarbojas miera pasaulē. Miera tuvojas
Juse
2017. gada 17. augustā, 18:23
Miers ir svarīgs mums visiem!!! Lai izdodas visiem, kas piedalīsies tajā samitā!!!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.