Aizvērt

Konkursi, semināri, mācības

2017. gada 5. martā, 14:05
Raksta autors: Kurzemes plānošanas reģions
Konkursi, semināri, mācības
Jaunumi par projektu konkursiem, semināriem un mācībām.
1. CFLA uzsāk projektu pieņemšanu ES fondu programmā, kas paredz atbalstu atkritumu dalītas savākšanas sistēmas attīstībai

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) izsludinājusi atklātu projektu iesniegumu atlasi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības  ministrijas sagatavotajā Eiropas Savienības (ES) fondu programmā par Kohēzijas fonda (KF) atbalstu atkritumu apsaimniekošanas nozarei, lai veicinātu dažāda veida atkritumu atkārtotu izmantošanu, pārstrādi un reģenerāciju. Kopējais pieejamais KF atbalsts ir vairāk kā 5 miljoni eiro.

Programmas mērķis ir attīstīt atkritumu dalītas savākšanas sistēmu un veicināt materiālu otrreizēju izmantošanu. Atbalstu būs iespēja saņemt gan šķiroto atkritumu savākšanas punktu un laukumu izveidei un pilnveidošanai, gan arī savākšanas maršrutu izveidei. Lai paaugstinātu atkritumu nozares saimnieciskās darbības veicēju jaudu, būs iespēja veikt ieguldījumus ražošanas telpās, iekārtās, kā arī iegādāties darbmašīnas un transportlīdzekļus.

Programmas nosacījumi paredz, ka par specializētā autotransporta iegādi un par ieguldījumiem savākšanas punktos vai savākšanas laukumos jāiesniedz atsevišķi projektu iesniegumi.

Projektu iesniegumu pieņemšana CFLA sākas no 2. februāra un turpināsies līdz 28. aprīlim. Projektu iesniedzēji var būt komersanti, pašvaldības, vai pašvaldību iestādes, kas darbojas atkritumu apsaimniekošanas jomā.

Kopējais programmā pieejamais attiecināmais finansējums ir 14 683 363 eiro, tai skaitā Kohēzijas fonda finansējums – 5 139 177 eiro un nacionālais finansējums (privātais un pašvaldības finansējums) – vismaz 9 544 186 eiro.

Paredzēts, ka atbalsts projektu īstenošanai tiek sniegts subsīdijas (granta) veidā un KF maksimālā atbalsta intensitāte ir 35% no kopējām attiecināmajām izmaksām, bet nepieciešamais līdzfinansējums ir vismaz 65%.

KF atbalsts projektu īstenošanai paredzēts plānošanas dokumenta - Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 5.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt dažāda veida atkritumu atkārtotu izmantošanu, pārstrādi un reģenerāciju" 5.2.1.1. pasākuma "Atkritumu dalītas savākšanas sistēmas attīstība" ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: https://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.

Informācijas avots: www.cfla.gov.lv

 
2. CFLA izsludina projektu atlasi par ES fondu atbalstu energoefektivitātes paaugstināšanai ražošanas objektos.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) izsludinājusi atklātu projektu iesniegumu atlasi Ekonomikas ministrijas sagatavotajā Eiropas Savienības (ES) fondu programmā par Kohēzijas fonda (KF) atbalstu energoefektivitātes paaugstināšanai ražošanas objektos. Kopumā šim mērķim pieejamais KF finansējums ir 32,5 miljoni eiro.

Projektu iesniegumu pieņemšana CFLA notiek no 13. decembra līdz 13. martam. Projektu iesniedzēji var būt komersanti, kuru pamatdarbības nozare ir apstrādes rūpniecība.
 Vienam projektam maksimāli pieļaujamais attiecināmo izmaksu kopējais apmērs ir 2 miljoni eiro un maksimālais publiskā finansējuma apmērs ir 600 000 eiro. Noteikts arī minimālais publiskā finansējuma apmērs vienam projekta iesniegumam, un tas ir 50 000 eiro. KF atbalsta intensitāte no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām ir līdz 30 % no kopējām attiecināmajām izmaksām.

 Programmā kopumā paredzētais attiecināmais finansējums ir 38 300 036 eiro, tai skaitā KF finansējums - 32 555 030 eiro un privātais finansējums – vismaz 5 745 006 eiro. Līdz 2018. gada 31. decembrim pieejamais KF finansējums ir 30 539 874 eiro.

Šīs ES fondu programmas mērķis ir veicināt efektīvu energoresursu izmantošanu, enerģijas patēriņa samazināšanu un pāreju uz atjaunojamiem energoresursiem apstrādes rūpniecības nozarē.

Atbalsts tiks piešķirts ēku energoefektivitāti paaugstinošu pārbūves darbu veikšanai, energoefektivitātes paaugstināšanai esošajās ražošanas iekārtās, kā arī esošo ražošanas iekārtu aizstāšanai ar energoefektīvākām. Tāpat paredzēts, ka finansējumu var ieguldīt ēku inženiersistēmu atjaunošanā, pārbūvē vai izveidē un atjaunojamo enerģijas avotu izmantošanā
Detalizēti projektu īstenošanas nosacījumi pieejami Ministru kabineta 06.09.2016. noteikumos Nr. 590.

KF atbalsts projektu īstenošanai paredzēts plānošanas dokumenta - Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 4.1.1. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt efektīvu energoresursu izmantošanu, enerģijas patēriņa samazināšanu un pāreju uz AER apstrādes rūpniecības nozarē" ietvaros.

 Projektu atlases nolikums, projekta iesnieguma veidlapa un palīgmateriāli pieejami CFLA mājaslapas sadaļā “Izsludinātās atlases”.

 Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: https://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.

Informācijas avots: www.cfla.gov.lv


 3. LIAA uzsāk projektu pieņemšanu 15 biznesa inkubatoros visā Latvijā

2016.gada. 1.decembrī sākas projektu pieņemšana Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) 14 reģionālajos biznesa inkubatoros visā Latvijā, kā arī Rīgas Radošo industriju biznesa inkubatorā. Plānots, ka septembrī darbu uzsākušie inkubatori veicinās auglīgu un inovatīvu jauno komersantu attīstību, tādējādi gan attīstot Latvijas ekonomiku, gan veicinot reģionālo izaugsmi.

„Uzņēmējdarbības vides uzlabošana ir viens no valsts ekonomiskās izaugsmes sekmēšanas posmiem. Lai atbalstītu komersantus tieši uzņēmējdarbības uzsākšanas fāzē, biznesa inkubatoru programmas ietvaros radīta augsti kvalitatīva, visos Latvijas reģionos vienlīdzīga, inkubācijas vide. Šī atbalsta programma ir efektīvs veids uzņēmējdarbības uzsākšanas aktivizācijai, īpaši reģionos. Biznesā parasti visgrūtākais ir sākums, kad ne reti pietrūkst zināšanu, pieredzes un finanšu. Biznesa inkubatoru atbalsts ļaus jaunajiem uzņēmumiem ātri un sekmīgi iziet cauri šim starta posmam, lai tālāk jau paši spētu veiksmīgi attīstīties, augt un dot pienesumu Latvijas tautsaimniecībai,” norāda ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Inkubatoru mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu komersantu izveidi un attīstību, nodrošināt fiziskas personas un komersantus ar uzņēmējdarbības uzsākšanai un pilnveidei nepieciešamo vidi, konsultācijām, apmācībām un pasākumiem par vispārīgiem uzņēmējdarbības jautājumiem, mentoru atbalstu un grantu līdzfinansējumu.

LIAA direktors Andris Ozols: „Neviens vairs nešaubās par to, ka Latvijas nākotne ir inovatīva, eksportspējīga uzņēmējdarbība, kas spēs nodrošināt iedzīvotājiem nepieciešamās darbavietas visā valstī, stabilu labklājību un drošību par nākotni. Lai šī nākotne pienāktu iespējami drīzāk, nenovērtējami svarīga ir palīdzība ne tikai jaunas uzņēmējdarbības sākšanai, bet arī jau esošās attīstīšanai. Tāpēc visos piecpadsmit LIAA izveidotajos biznesa inkubatoros tiks nodrošinātas visplašākās iespējas gan attīstīt savu ideju, gan iegūt vērtīgas praktiskas konsultācijas.”

Jaunajā inkubatoru programmā ir pieejama arī tā sauktā pirmsinkubācija, kuras ietvaros uzņēmēji var testēt savas biznesa idejas un saņemt konsultācijas. Katrā biznesa inkubatorā ir izveidota koprades telpa jeb open-office, kur gan pirmsinkubācijas procesā, gan arī pēc uzņemšanas inkubatorā var strādāt, tikties ar klientiem un veidot īpašu vidi pieredzes apmaiņai.

Inkubatorā uzņēmumi var saņemt visu nepieciešamo atbalstu un pakalpojumus uzņēmējdarbības attīstībai. Visiem pakalpojumiem tiks piemērots 50% līdzfinansējums, proti, uzņēmumam no pakalpojuma kopējās vērtības vajadzēs segt tikai 50%, un inkubators attiecīgi nosegs otru pakalpojuma vērtības daļu.

Projektus var pieteikt LIAA mājas lapā, kādā no 15 biznesa inkubatoriem (pilns inkubatoru kontaktu saraksts), kā arī, sūtot pa pastu uz LIAA centrālo biroju Rīgā, Pērses ielā 2.

Informācija par pieteikšanās kārtību inkubatorā un cita informācija pieejama LIAA mājas lapā www.liaa.gov.lv.

Papildinformācija:
Vineta Vilistere-Lāce, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Tālrunis: +371 67039422, E-pasts: vineta.vilistere@liaa.gov.lv


4. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) PAZIŅO:

no 2017. gada 6. Februāra notiks atbalsta pieteikumu pieņemšana
1.2.1.2. pasākuma "Atbalsts tehnoloģiju pārneses sistēmas pilnveidošanai" LIAA projekta Nr.1.2.1.2/16/I/001 "Tehnoloģiju pārneses programma" ietvaros
atbilstoši Ministru kabineta 2016. gada 25. oktobra noteikumiem Nr. 692 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 1.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt privātā sektora investīcijas P&A" 1.2.1.2. pasākuma "Atbalsts tehnoloģiju pārneses sistēmas pilnveidošanai" īstenošanas noteikumi". Atbalsts tiek sniegts Ministru kabineta noteikumu Nr. 692 41.1.-41.6. apakšpunktos minēto darbību īstenošanai.

Kopējais pieejamais finansējums - 3 741 885,00 EUR.

Atbalsta pieteikumu pieņemšana notiks, līdz pieejamais finansējums būs izlietots, par ko tiks izsludināts paziņojums par pieteikumu pieņemšanas pārtraukšanu.
Sīkāka informācija par nosacījumiem atbalsta saņemšanai pieejama LIAA interneta mājaslapā www.liaa.gov.lv.

Kas: sīkie (mikro), mazie un vidējie komersanti (MVK), kas izstrādā jaunus produktus vai tehnoloģijas.
Kāpēc: LIAA veicina inovācijas aktivitāti MVK, tehnoloģiju pārneses ceļā sniedzot tiem atbalstu jaunu vai būtiski uzlabotu produktu vai tehnoloģiju attīstībai, kas sniedz ieguldījumu Viedās specializācijas stratēģijas(link is external) mērķu sasniegšanā.
Ko: LIAA sniedz inovāciju "vaučeru" atbalstu MVK pakalpojumu nodrošināšanai, lai atbalstītu sekojošu ar jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādi saistītu darbību finansēšanu:
1.     tehniski ekonomiskā priekšizpēte;
2.     rūpnieciskie pētījumi;
3.     eksperimentālā izstrāde, tai skaitā prototipu izgatavošana;
4.     produktu rūpnieciskā dizaina izstrāde;
5.     jauna produkta vai tehnoloģijas testēšana un sertificēšana;
6.     rūpnieciskā īpašuma tiesību nostiprināšana šādiem rūpnieciskā īpašuma objektiem: izgudrojuma patents, dizainparaugs un pusvadītāju izstrādājumu topogrāfija.
7.     Atbalsta pieteikumus var iesniegt kādā no šādiem veidiem:
- klātienē LIAA Pērses ielā 2, Rīgā, Klientu apkalpošanas nodaļā darba dienās no plkst. 8.30 līdz 17.00, trešdienās no plkst. 8.30 līdz 19.00 vai
- nosūtot pa pastu (ierakstītā vēstulē), adrese: Pērses ielā 2, Rīgā, LV-1442, vai
- sūtot uz elektroniskā pasta adresi liaa@liaa.gov.lv (noformētu elektroniska dokumenta veidā).


5. Atbalsts putnkopības nozarei

1.     Lauku atbalsta dienests (LAD) izsludina piektās kārtas projektu iesniegumu pieņemšanu apakšpasākumā "Atbalsts profilaktiskajiem pasākumiem, lai mazinātu epizootiju un epifitotiju iespējamās sekas" putnkopības nozarei. Projektu pieteikumu pieņemšana notiks no 2017.gada 1.marta līdz 2017.gada 31.martam, kopējais publiskais finansējums ir EUR 900 000.

Atbalsta mērķis ir sniegt atbalstu dzīvnieku sevišķi bīstamo infekcijas slimību izplatības (epizootijas) riska mazināšanai, paredzot preventīvo pasākumu ieviešanu teritorijās, kurās slimība jau ir konstatēta, kā arī profilaktisko pasākumu ieviešanu ārpus epizootijas teritorijā esošām saimniecībām, lai mazinātu slimības straujas izplatības risku citās teritorijās.
Uz atbalstu piektajā kārtā var pretendēt tikai tirgum paredzētās primārās lauksaimniecības produkcijas ražotāji putnkopības nozarē, kuriem ar normatīvajiem aktiem ir uzlikta prasība ieviest biodrošības pasākumu plānu.

Projekta iesnieguma veidlapa pieejama mājaslapā www.lad.gov.lv sadaļā Atbalsta veidi/Projekti un investīcijas.

Projekta iesniegumi jāiesniedz, ievērojot Elektronisko dokumentu likumu vai personīgi LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs, vai Zemkopības ministrijas Klientu apkalpošanas centrā, Rīgā, Republikas laukumā 2, 2.stāva foajē (tālr. 67095000).

Pasākums tiek īstenots Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Lauku attīstības programmas (LAP) pasākuma “Dabas katastrofās un katastrofālos notikumos cietušā lauksaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana un piemērotu profilaktisko pasākumu ieviešana" ietvaros.

LAD Klientu daļa: tālrunis: 67095000
Informācijas avots: www.lad.gov.lv


6. Izsludināta pieteikšanās pasākumam "Pievienotā vērtība, produktu kvalitāte un nevēlamu nozveju izmantošana", kas notiks no 20.marta līdz 18.aprīlim.

Pasākuma mērķis ir palielināt zvejas produktu pievienoto vērtību, atbalstot ieguldījumus, kuru ieviešanas rezultāts ir pieejams plašākam zivsaimniecības nozares pārstāvju lokam nekā to pasākumu rezultāts, kurus parasti savās interesēs īsteno komersanti.

Saldētu zvejas produktu uzglabāšanas (ne augstākā temperatūrā par –18 ºC) kameru būvniecības, ierīkošanas, novietošanas, pārbūves un atjaunošanas izmaksas īstenojamas Latvijas teritorijā, izņemot esošo zvejas ostu (ostu vai to daļu, ko izmanto zvejniecībai) teritoriju.

Pretendents ir biedrība, kura ir reģistrēta saskaņā ar Biedrību un nodibinājumu likumu un kuras ne mazāk kā trīs biedru komercdarbības joma galvenokārt ir zvejniecība, izņemot komerciālo zveju iekšējos ūdeņos.

Informācijas avots: www.lad.gov.lv
 

7. Konkurss jauniešiem „Radām Novadam”

Ja esat jaunieši, kuri vēlas realizēt biznesa projektu kāda no Latvijas novadiem, tad aicinām to darīt, kļūstot par konkursa "Radām Novadam" dalībniekiem. Piesaki komandu Radām Novadam, vienam no labākajiem biznesa projektu konkursiem Eiropā, kas dod iespēju sevi apliecināt talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados.

KONKURSA MĒRĶIS
Dot iespēju sevi apliecināt talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados. Konkursā jauniešu komandām līdz 2018.gada novembrim, realizējot biznesa idejas, ir jārada pēc iespējas lielāka ekonomiskā vērtība, radot jaunas darbavietas, piesaistot investīcijas, vienlaikus veicinot ekonomisko un sociālo attīstību šajos novados.

KONKURSA NORISES VIETA UN LAIKS
Visa Latvijas teritorija, izņemot republikas nozīmes pilsētas. No 2017.gada aprīļa līdz 2018.gada novembrim, tādejādi dodot iespēju komandām pilnvērtīgi izstrādāt un īstenot dažādus projektus un radīt pievienoto vērtību.

KONKURSA DALĪBNIEKI
Visi Latvijas jaunieši, kuru pieredze uzņēmējdarbībā ir ne lielāka kā 6 mēneši. Dalībai Konkursā var pieteikties jauniešu komanda, kuras sastāvā ir vismaz trīs jaunieši vecumā no 18 līdz 30 gadiem (vecums, uzsākot dalību projektā). Komandas sastāvs Konkursa gaitā var tikt papildināts līdz 15 cilvēkiem, kuri Konkursa norises laikā pievienojas komandai.

Pieteikšanās līdz 31.martam: www.radamnovadam.lv
Svarīgi! Lai pieteiktos nav nepieciešams biznesa plāns, tikai biznesa ideja un vēlme to realizēt.
Informācijas avots: https://radamnovadam.delfi.lv/
 

8. Uzņēmēju dienas Kurzemē
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) aicina uzņēmējus pieteikties dalībai un rezervēt vietas izstādē Uzņēmēju dienas Kurzemē 2017, kas notiks 02.-03. jūnijā Ventspils Olimpiskajā centrā.

Izstāde Uzņēmēju dienas Kurzemē pirmo reizi norisinājās 2016. gada maijā Liepājā, vienkopus pulcējot astoņas reģiona pašvaldības un pusotru simtu uzņēmumu no visas Kurzemes. Šo pasākumu vēlamies ieviest kā tradīciju, kas vienā gadā norisinās Liepājā, bet otrā – Ventspilī, ļaujot apmeklētājiem iepazīties ar reģiona uzņēmumu plašo piedāvājumu un lepoties ar reģionā saražoto.

2017. gada pasākumu programmā plānota izstāde, biznesa iespēju forums, kontaktu birža un neformālais vakara pasākums; sestdienā – arī kultūras programma un dažādas Latvijas Labuma aktivitātes. Īpaši aicinām pieteikties dalībai ražojošos uzņēmumus, jo sadarbībā ar reģionālajām pašvaldībām pasākuma laikā veidosim atvērto durvju dienas, pozicionējot ražotājus kā pašreizējo skolēnu un studentu potenciālās darba vietas.

Piedaloties izstādē, uzņēmumam ir iespēja iepazīstināt ar savu produkciju un pakalpojumiem vairāk nekā desmit tūkstošus apmeklētāju, uzzināt jaunumus par uzņēmējiem aktuālām tēmām biznesa iespēju forumos, izmantot tīklošanās iespēju, tiekoties ar citiem reģiona uzņēmējiem, valsts un pašvaldību amatpersonām.

Uzņēmēju dienu ietvaros norisināsies SEB Auto dienas, kur “SEB līzings” visiem interesentiem nodrošinās iespēju iepazīties ar vairāk nekā 40 jaunākajiem automašīnu modeļiem, noskaidrot to iegādes un finansējuma iespējas, kā arī doties izmēģinājuma braucienā ar visdažādākajām automašīnām – sākot no kompaktklases līdz pat apvidus auto.

Praktiskā informācija dalībai Uzņēmēju dienas Kurzemē 2017
Dalībai izstādē piedāvājam platības zālē vai āra ekspozīcijā. Viena m2 ar standarta apbūvi cena zālē atkarībā no stenda izvietojuma ir 35 – 40 EUR/m2 bez PVN. Standarta apbūvē iekļautas stenda konstrukcijas, elektrības pieslēgums 220V, uzņēmuma nosaukumus uz karnīzes, pamatinformācija 140 zīmēs par uzņēmumu izstādes katalogā. Āra ekspozīcijas izvietošanai cena par neapbūvētu m2 bez elektrības pieslēguma ir 10 EUR/m2 bez PVN. Par papildus samaksu piedāvājam mēbeļu un aprīkojuma īri, kā arī reklāmas laukumus izstādes katalogā.

Ņemot vērā lielo dalībnieku interesi, aicinām laikus rezervēt vietas zālē. Papildu informācija par pasākumu pieejama, kontaktējoties ar LTRK Valdes padomnieci reģionālos jautājumos pa tālruni 29 141 693 vai e-pastu ilze.brice@chamber.lv.


9. Kurzemes reģiona vietējās rīcības grupas, kas regulāri izsludina projektu konkursus uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai (nelielu uzņēmumu), kā arī sabiedriskā labuma projektiem:

1. Saldus rajona attīstības biedrība - srab.saldus.lv
2. Liepājas rajona partnerība - lrpartneriba.lv
3. Biedrība "Darīsim paši"- www.darisimpasi.lv
4. Ziemeļkurzemes biznesa asociācija - www.ziemelkurzeme.lv
5. Talsu rajona partnerība - www.talsupartneriba.lv


Projektu konkursi, semināri, kas attiecas ne tikai uz uzņēmējdarbību:

1.     Tukumā, Talsos, Ventspilī un Saldū notiks semināri par pieejamo atbalstu energoefektivitātes pasākumu īstenošanai daudzdzīvokļu ēkā

Šā gada 8. un 9. martā četrās Kurzemes pilsētās – Tukumā, Talsos, Ventspilī un Saldū - notiks semināri par energoefektivitātes pasākumu īstenošanu daudzdzīvokļu ēkās un pieejamo valsts atbalstu. Seminārus organizē Ekonomikas ministrija un Attīstības finanšu institūcija “Altum” informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” ietvaros.

 Uz semināriem aicinām namu pārvaldīšanas uzņēmumu, dzīvokļu īpašnieku biedrību un būvniecības uzņēmumu pārstāvjus, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamo māju vecākos.

 Seminārā „Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšana. Nosacījumi, renovācijas process un kvalitāte” klātesošie tiks informēti par ES fondu atbalsta programmas „Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu dzīvojamās ēkās” nosacījumiem, tehniskās dokumentācijas sagatavošanas niansēm, lēmuma pieņemšanas procedūru, kā arī līdzfinansējuma saņemšanas aspektiem. Seminārā piedalīsies arī banku pārstāvji, kas informēs par kredīta saņemšanas nosacījumiem.

Semināri notiks š.g. 8. martā plkst. 11.00 Tukumā un plkst. 17.30 Talsos,
bet š.g. 9. martā plkst. 11.00 Ventspilī un plkst. 17.30 Saldū.

 Detalizētāka informācija par semināru norises vietām, pieteikšanos un dienas kārtību pieejama Ekonomikas ministrijas mājaslapā.  Sīkāku informāciju par semināriem var saņemt Ekonomikas ministrijā (dzivosiltak@em.gov.lv, 67 013240). Jaunumiem par ēku energoefektivitāti var sekot līdzi arī twitter.com/siltinam un facebook.com/dzivosiltak.

 Kā zināms, 2016. gada 15. martā Ministru kabinets apstiprināja jauno atbalsta programma energoefektivitātes paaugstināšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkās. Atbalstam daudzdzīvokļu ēku renovācijai laika periodā no 2016. līdz 2023. gadam būs pieejami 166 470 588 eiro. Jaunās programmas ietvaros plānots atbalstīt aptuveni 1 700 ēku atjaunošanu, sniedzot iespēju gandrīz 13,5 tūkstošiem ģimeņu sasniegt būtisku enerģijas ietaupījumu. Atbalstu daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem sniedz Attīstības finanšu institūcija “Altum”. Sīkāka informācija par programmu ir pieejama  Altum mājaslapā un Ekonomikas ministrijas mājaslapā.

Evita Urpena, Ekonomikas ministrijas , Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja, Tālr: 67013193, E-pasts: Evita.Urpena@em.gov.lv; prese@em.gov.lv; Web: www.em.gov.lv; www.energoefektivakaeka.lv

Seko mums Twitter: @EM_gov_lv @siltinam; Youtube: https://www.youtube.com/ekonomikasministrija; Facebook: https://www.facebook.com/dzivosiltak
 

2. Tiek izsludināts projektu konkurss finansējuma saņemšanai aktivitātē “Vides izglītības un vides apziņas veicināšana nākotnes viedokļu līderiem”

Latvijas vides aizsardzības fonda (LVAF) administrācija izsludina projektu konkursus finansējuma saņemšanai 2017. gadā aktivitātē “Vides izglītības un vides apziņas veicināšana nākotnes viedokļu līderiem”.

Konkursā tiek atbalstītas aktivitātes, kas vērstas uz nākotnes viedokļu līderu zināšanu paaugstināšanu vides izglītībā un vides apziņas veidošanos, organizējot izglītojošus un informējošus pasākumus reģionālā vai nacionālā mērogā par vismaz divām Nolikumā noteiktajām tēmām:
1. Bioloģiskās daudzveidības apzināšana, aizsardzība un saglabāšana;
2. Aprites ekonomikas veicināšana (t.sk. atbildīga atkritumu apsaimniekošana);
3. Ilgtspējīga attīstība atbilstoši ANO ilgtspējīgas attīstības mērķiem.

Konkursā pieejamais kopējais finansējums ir 190 000 EUR.

Projekta iesniedzēji var būt Latvijas Republikā reģistrēta biedrība, nodibinājums vai izglītības un zinātniskās institūcijas. Lai nodrošinātu projekta reģionāla vai nacionāla mēroga ietekmi, projekta īstenošanai vēlams piesaistīt projekta partneri.

Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš LVAF administrācijā: 2017. gada 10. marts.

Projekta iesniegums, noformēts atbilstoši konkursa Nolikuma prasībām, ir jāiesniedz LVAF administrācijā (Rīgā, Eksporta ielā 5, LV–1010) personīgi darba dienās no plkst. 9:00 līdz 17:00, vai sūtot ierakstītā vēstulē pa pastu, vai elektroniskā dokumenta veidā, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu.

Projektu konkursa nolikums un tā pielikumi elektroniski ir pieejami Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijas mājas lapas https://www.lvafa.gov.lv sadaļā – „Projektu konkursi”, „Projektu konkursa nolikumi”.

Sīkāka informācija par konkursiem: tālr. 67503322; e-pasts: lvafa@lvafa.gov.lv
https://www.varam.gov.lv/lat/aktual/preses_relizes/?doc=23613
 

2. Tiek izsludināts projektu konkurss finansējuma saņemšanai aktivitātē “Nacionālas nozīmes vides izglītības infrastruktūras izveide godinot Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadi”

Latvijas vides aizsardzības fonda (LVAF) administrācija izsludina projektu konkursu finansējuma saņemšanai 2017./2018. gadā aktivitātē “Nacionālas nozīmes vides izglītības infrastruktūras izveide godinot Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadi”.

Projektu konkursa ietvaros tiek atbalstīti pasākumi vides izglītības infrastruktūras objektu izveidošanai (t.sk., bet ne tikai rekonstrukcija, iekārtošana, aprīkošana ar nepieciešamo inventāru), kas atbilst kādam no sekojošiem pamatkritērijiem:
 1) Latvijas dabas vērtību izpētē, popularizēšanā un aizsardzībā nozīmīgu cilvēku, notikumu un vietu izcelšana un godināšana;
2) Latvijas valsts dabas un vides vērtību saglabāšana nākamajos 100 gados;
3) Tādu paliekošu vērtību radīšana, kas, stāstot Latvijas stāstu, sniedz nozīmīgu ieguldījumu Latvijas dabas vērtību saglabāšanā.

Projektiem konkursā kopējais pieejamais finansējums ir 300 000,00 EUR.

Projekta iesniedzēji var būt Latvijas Republikā reģistrēta biedrība, nodibinājums vai pašvaldība. Projekta īstenošanā vēlams piesaistīt arī partneri, kas var būt Latvijas Republikā reģistrēta biedrība, nodibinājums, pašvaldība, pašvaldības institūcija, pašvaldības kapitālsabiedrība.

Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš: 2017. gada 17. marts.

Projekta iesniegums, noformēts atbilstoši konkursa Nolikuma prasībām, ir jāiesniedz Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijā (Rīgā, Eksporta ielā 5, LV–1010) personīgi darba dienās no plkst. 9:00 līdz 17:00, vai sūtot ierakstītā vēstulē pa pastu, vai elektroniskā dokumenta veidā, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu.

Projektu konkursa nolikums un tā pielikumi elektroniski ir pieejami Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijas mājas lapas www.lvafa.gov.lv sadaļā – „Projektu konkursi”, „Projektu konkursa nolikumi”.

Sīkāka informācija par konkursiem: tālr. 67503322; e-pasts: lvafa@lvafa.gov.lv
https://www.varam.gov.lv/lat/aktual/preses_relizes/?doc=23614
 

3. Tiek izsludināts projektu konkurss finansējuma saņemšanai aktivitātē “Videi draudzīga dzīvesveida popularizēšana specializētai mērķauditorijai”

Latvijas vides aizsardzības fonda (LVAF) administrācija izsludina projektu konkursus finansējuma saņemšanai 2017. gadā vadlīnijas “Atbildīgs dzīvesveids” aktivitātē “Videi draudzīga dzīvesveida popularizēšana specializētai mērķauditorijai”

Konkursa ietvaros tiek atbalstītas aktivitātes, kas veicina videi draudzīgas apziņas attīstību un paredz izglītojošu pasākumu (teorētisku un praktisku) organizēšanu specializētai (t.sk., bet ne tikai - vienota profesionāla nodarbe, saimniekošanas nozare, īpašuma tiesību forma) mērķauditorijai par videi draudzīgu dzīvesveidu un saimniekošanu, iekļaujot vismaz vienu no sekojošām prioritārajām tēmām:
Bioloģiskās daudzveidības apzināšana, aizsardzība un saglabāšana;
Aprites ekonomikas veicināšana (t.sk. atbildīga atkritumu apsaimniekošana).

Konkursā pieejamais kopējais finansējums ir 65 000 EUR.

Projektu iesniedzējs var būt Latvijas Republikā reģistrēta biedrība vai nodibinājums.

Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš: 2017. gada 24. marts.

Projekta iesniegums, noformēts atbilstoši konkursa nolikuma prasībām, ir jāiesniedz Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijā (Rīgā, Eksporta ielā 5, LV–1010) personīgi darba dienās no plkst. 9:00 līdz 17:00, vai sūtot ierakstītā vēstulē pa pastu, vai elektroniskā dokumenta veidā, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu.

Projektu konkursa nolikums un tā pielikumi elektroniski ir pieejami Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijas mājas lapas www.lvafa.gov.lv sadaļā – „Projektu konkursi”, „Projektu konkursa nolikumi”.

Sīkāka informācija par konkursiem: tālr. 67503322; e-pasts: lvafa@lvafa.gov.lv
 

4. Tiek izsludināts projektu konkurss finansējuma saņemšanai aktivitātē “Vietējās vides iniciatīvas”

Latvijas vides aizsardzības fonda (LVAF) administrācija izsludina projektu konkursus finansējuma saņemšanai 2017. gadā aktivitātē “Vietējās vides iniciatīvas”.

Konkursa ietvaros tiek atbalstītas reģionāla mēroga aktivitātes, kas paredz konkrētas, definētas vides aizsardzības problēmas risināšanu noteiktā teritorijā, projekta pasākumos iesaistot vietējos iedzīvotājus un pašvaldības institūcijas.

Projektam kopējais pieejamais finansējums ir 82 000 EUR.

Projekta iesniedzējs var būt pašvaldība vai Latvijas Republikā reģistrēta biedrība vai nodibinājums.

Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš: 2017. gada 24. marts.

Projekta iesniegums, noformēts atbilstoši konkursa nolikuma prasībām, ir jāiesniedz Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijā (Rīgā, Eksporta ielā 5, LV–1010) personīgi darba dienās no plkst. 9:00 līdz 17:00, vai sūtot ierakstītā vēstulē pa pastu, vai elektroniskā dokumenta veidā, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu.

Projektu konkursa nolikums un tā pielikumi elektroniski ir pieejami Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijas mājas lapas www.lvafa.gov.lv sadaļā – „Projektu konkursi”, „Projektu konkursa nolikumi”.

Sīkāka informācija par konkursiem: tālr. 67503322; e-pasts: lvafa@lvafa.gov.lv
 

5. Lai nodrošinātu Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) nolikuma izpildi, VKKF izsludina atklātu konkursu Literatūras, Mūzikas un dejas mākslas, Teātra mākslas, Filmu mākslas, Vizuālās mākslas, Kultūras mantojuma, Tradicionālās kultūras, Dizaina un arhitektūras nozaru ekspertu komisiju veidošanai. Pretendentus dalībai konkursā var pieteikt VKKF līdz 2017. gada 24. martam pulksten 12.00. Detalizētāk par iesniedzamajiem dokumentiem skatīt "Ekspertu komisijas (izveidošanas un darba kārtības) nolikumu".(Publicēts 27.02.2017.)


6. Līdz šā gada 24. martam (sūtot pa pastu līdz 20.martam (pasta zīmogs)) pulksten 12.00 VKKF pieņem pieteikumus mērķprogrammās “Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā” un “Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā Latgales plānošanas reģionā”, kā arī "Latvijas skolas somas" satura radīšana un "Mūzikas un dejas mākslas izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošana".  Projektu pieteikumu pēdējās iesniegšanas dienās - 22.03., 23.03. un 24.03. konsultācijas par projektu sagatavošanu netiks sniegtas! (Publicēts 27.02.2017.)


7. Izsludināts sadarbības projektu konkurss Latvijas - Francijas Hubert Curien partnerības programmā „OSMOZE”

Izglītības un zinātnes ministrija un Francijas institūts Latvijā izsludina pieteikumu konkursu par Francijas - Latvijas augsta līmeņa zinātniski pētniecisko sadarbību Hubert Curien partnerības programmā „OSMOZE”. Programmas mērķis ir augsta līmeņa zinātniski pētnieciska sadarbība starp Latvijas un Francijas zinātniskajām institūcijām, tajā skaitā augstskolām, kā arī valsts un privātajiem uzņēmumiem. Programmas ietvaros finansē mobilitātes pasākumus, lai sekmētu augsta līmeņa zinātniski pētījumu īstenošanu un konkurētspējīgu tehnoloģiju izstrādi.

Konkursam var pieteikt projektus visās fundamentālo un lietišķo pētījumu nozarēs, to skaitā humanitārās un sociālās zinātnēs, izņemot tās zinātniskās grupas, kuras ir saņēmušas finansējumu programmas “Osmoze” ietvaros projektu īstenošanai periodā 2015.-2016. gadam.

Konkursa dalībnieki ir zinātniskās grupas no zinātniskajām institūcijām tajā skaitā augstskolām un to tehnoloģiju institūcijām, kā arī valsts un privātajiem uzņēmumiem.
Projekta īstenošanas termiņš ir 2 gadi atbilstoši Vienošanās 4.2. punktam.
Projektu pieteikumu iesniegšana: līdz 2017. gada 19. maijam.
Konkursa rezultātu paziņošana: 2017. gada novembrī.
Projektu īstenošana: no 2018. gada janvāra.

Sadarbība Hubert Curien partnerības programmā “OSMOZE” notiek saskaņā ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas un Francijas Republikas Ārlietu un starptautiskās attīstības ministrijas 2016. gada 9. februāra Administratīvo vienošanos.

Lūdzam ņemt vērā, ka programmas “Osmoze” ietvaros tiks atmaksāti ceļa izdevumi līdz 500 € vienam projekta dalībniekam.

Latvijas dalībnieks projektu pieteikumu iesniedz papīra formātā (caurauklotā veidā) vienā eksemplārā Valsts izglītības attīstības aģentūras lietvedībā (adrese: Vaļņu iela 1, Rīga, 5. stāvs) darba dienās no 9.00 līdz 12.30 un no 13.00 līdz 17.00 vai projekta pieteikumu nosūta pa pastu (adrese: Valsts izglītības attīstības aģentūra, Vaļņu iela 1, Rīga, LV-1050, Latvija), vai arī elektroniski projekta pieteikuma elektronisko versiju PDF datnes formātā ar drošu elektronisko parakstu un apliecinātu laika zīmogu nosūtot uz e-pastu: info@viaa.gov.lv. Nosūtot ar pasta starpniecību, par projekta pieteikuma iesniegšanas datumu uzskata vēstules pasta zīmogā norādīto nosūtīšanas datumu (ieskaitot 19. maiju).

Iesniegtos projektu pieteikumus programmā “Osmoze” Latvijā vērtēs Latvijas Zinātnes padomes (LZP) eksperti. Kopīgos projektus, kas iesniegti Latvijas un Francijas pusē, apstiprina abu pušu kopīgi izveidota komisija.

Projekta "Osmoze" ieteikuma veidlapa
Lūdzam pārliecināties, ka atbilstošs projekts programmā “Osmoze” ir iesniegts arī Francijas pusē.

Kontaktpersona no Latvijas puses:
Lelde Valeine, Valsts izglītības attīstības aģentūras Zinātnes, pētniecības un inovāciju politikas atbalsta departamenta Pētniecības starptautisko programmu nodaļas eksperte, Tālr. 67785465, e-pasts: lelde.valeine@viaa.gov.lv

Kontaktpersona no Francijas puses:
Sandra Urtāne, Francijas institūts Latvijā, starpnozaru projektu koordinatore
Tālr. +371 67201855, e-pasts: sandra.urtane@institut-francais.lv

Informācijas avots: https://www.izm.gov.lv/lv/aktualitates/2244-izsludinats-sadarbibas-projektu-konkurss-latvijas-francijas-hubert-curien-partneribas-programma-osmoze
 


Informāciju apkopoja:
Baiba Kūma
Kurzemes plānošanas reģiona
Uzņēmējdarbības atbalsta centrs
Tel. 63807276
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.