Aizvērt

Gandarījums strādāt un svinēt NVO sektorā

2017. gada 27. februārī, 15:15
Raksta autors: Latvijas Pilsoniskā alianse
Gandarījums strādāt un svinēt NVO sektorā
Šodien, 27. februārī, tiek svinēta Vispasaules nevalstisko organizāciju (NVO) diena. Šī diena ir veltīta organizētajai pilsoniskajai sabiedrībai visā pasaulē, lai izceltu un atgādinātu tās sasniegumus, centienus, mazās un lielās uzvaras.
Nevalstiskās organizācijas – biedrības un nodibinājumi - ik dienas veic sabiedrībai nozīmīgu darbu, lai veicinātu līdzcilvēku labklājību, paaugstinot to dzīves kvalitāti, motivējot un izglītojot iedzīvotājus, dodot iespēju uzlabot zināšanas un prasmes, kuras nepieciešamas darba tirgū vai personīgai izaugsmei, piedāvājot bezmaksas preces un pakalpojumus tām iedzīvotāju grupām, kuras ir pakļautas nabadzības riskam vai kurām ir būtiski ierobežojumi, piedaloties valsts attīstības politikas veidošanā un vēl daudzas nozīmīgas aktivitātes.

Pirms sešdesmit septiņiem gadiem Apvienoto Nāciju Organizācijas rezolūcijā tika ieviesta definīcija – “starptautiskā nevalstiskā organizācija”, kas nozīmēja NVO sektora atzīšanu. Taču Vispasaules NVO dienas iniciatīva tika aizsākta 2009. gadā Latvijā, kuru iniciēja Mārcis Liors Skadmanis un biedrība “Latvijas Pilsoniskā alianse”, kura ar katru gadu aug plašumā un to atzīmē gandrīz ikvienā pasaules kontinentā.

Arī šodien svinības uzņems apgriezienus - organizācijas Vispasaules NVO dienu svinēs ne tikai savās darba vietās kopā ar biedriem, draugiem, atbalstītājiem, bet arī rīkos atvērtus pasākumu, kā piemēram, biedrība “Jēkabpils NVO resursu centrs” aicina uz atvērto durvju dienu un gatavo zibakciju “Šodien ir NVO diena”. Savukārt, Nītaures kultūras namā tiksies Amatas novada NVO uz “Amatas novada NVO sadraudzības pēcpusdienu Nītaurē”.

Biedrība “Latvijas Pilsoniskā alianse” šodien aicina ikvienu NVO pārstāvi uzslavēt sevi par paveikto un pastāstīt par saviem sasniegumiem citiem, jo svarīgi ir ne tikai daudz darīt, bet arī ar gandarījumu atskatīties uz paveikto un par to lepoties.


Informāciju sagatavoja:
Biedrība „Latvijas Pilsoniskā alianse”
Tālr. 67 84 64 64,  alianse@nvo.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.