Aizvērt

Mācības par 3D tehnoloģijām mācību procesā un eTwinning projektos

2017. gada 27. februārī, 18:00
Raksta autors: Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra
Mācības par 3D tehnoloģijām mācību procesā un eTwinning projektos
Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Eiropas skolu sadarbības tīkla eTwinning ietvaros izsludina pieteikšanos dalībai apmācību seminārā dažādu priekšmetu pamatskolas un vidusskolas skolotājiem "3D tehnoloģiju elementi skolā un eTwinning projektos".
Seminārs notiks ikgadējās e-prasmju nedēļas ietvaros no 30. marta līdz 1. aprīlim Rīgā, viesnīcā Albert Hotel. Pieteikšanās termiņš – 2016. gada 12. marts, aizpildot tiešsaistes anketu https://bit.ly/anketa_etw_3D. Seminārs ir bezmaksas.

Semināra mērķis – veicināt skolotāju savstarpēju sadarbību skolēnu mācīšanās prasmju apguvē, kā arī pilnveidot skolotāju prasmes 3D tehnoloģiju izmantošanā mācību procesā un projektos. Praktiskās nodarbībās pedagogi apgūs 3D modeļu izgatavošanas pamatus, programmas, kuras tiek izmantotas modeļu izdrukāšanai 3D formātā un eTwinning Live platformas rīkus. Mācību laikā izveidotos 3D modeļus būs iespēja arī uz vietas izdrukāt. Nodarbības noslēgsies ar projektu ideju prezentācijām un paneļa diskusiju par 3D tehnoloģiju izmantošanas nepieciešamību skolas vidē.

Seminārā aicinām pieteikties skolotāju komandas – 2 skolotājus no skolas, kuri plāno pilnveidot savstarpējo sadarbību mācību procesa ietvaros, veidojot mācību aktivitātes ar starppriekšmetu saikni, kas balstās kompetenču apmācībā. Paredzēts, ka semināra ietvaros tiks sagatavoti nacionāla mēroga sadarbības projekti, kuri dotu iespēju skolotajiem savstarpēji sadarboties un skolēniem iespēju, apgūstot kompetences, izmēģināt mācīties plašākā kontekstā.

Nodarbību saturs seminārā tiek plānots, izmantojot aktīvās mācīšanās pieeju "mācies darot", līdz ar to nodarbību saturs tiks apgūts, veicot praktiskus uzdevumus atbilstoši sasniedzamajam rezultātam. Tas ļaus skolotājiem nostiprināt apgūtās prasmes un sekmīgāk nodot seminārā iegūtās zināšanas skolēniem un citiem kolēģiem skolā.


Dalībnieki: skolotāji ar interesi par tehnoloģijām un vēlēšanos veidot sadarbības projektus.
Tēma: 3D tehnoloģiju elementi skolā un eTwinning projektos.
Laiks: 2017. gada 30. marts līdz 1. aprīlis.
Norises vieta: Albert Hotel, Dzirnavu iela 33, Rīga.
Darba valoda: latviešu.
Dalībnieku skaits: 24 skolotāji (12 skolas).


Prasības pretendentiem:
· No skolas 2 dažādu priekšmetu skolotāji, no kuriem viens ir informātikas skolotājs vai zinošs datora lietotājs.
· Dažādu priekšmetu pamatskolas vai vidusskolas skolotāji (7.-12. klase).
· Reģistrējies www.etwinning.net
· Ir interese īstenot eTwinning projektu savā izglītības iestādē.
· Uz nodarbībām līdzi jāņem līdzi portatīvais dators.


Semināru vadīs Edgars Bajaruns, eTwinning vēstnieks, programmas Iespējamā misija absolvents, Siguldas pilsētas vidusskolas sociālo zinību, vēstures un fizikas skolotājs, kurš savā profesionālajā darbībā aktīvi izmanto modernās tehnoloģijas;

eTwinning sedz semināra dalības maksu, viesnīcas un ēdināšanas izdevumus. Lai pieteiktos semināram, skolotāju komandai (2 skolotāji) līdz šī gada 12. marta plkst. 24:00 jāaizpilda pieteikuma anketa tiešsaistē https://bit.ly/anketa_etw_3D. Jautājumus par semināru var uzdot rakstot uz info[at]etwinning.lv (tematā norādot „eTwinning 3D apmācības”) vai zvanot uz 67358067.

Informācija par semināru eTwinning.lv tīmekļa vietnē: https://bit.ly/info_etw_3D
Semināra programma: https://bit.ly/prog_etw_3D
 
eTwinning ir Eiropas Savienības programmas izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta jomā Erasmus+ aktivitāte, kura tiek īstenota, izmantojot projektu kā mācību metodi un nodrošinot kompetenču pieeju izglītībā, veicina pedagogu profesionālo pilnveidi IKT, metodikas un valodu jomā. Reģistrējoties eTwinning, skolotāji var īstenot projektus vietējā un Eiropas mērogā, izmantot bezmaksas tiešsaistes partneru atrašanas, sadarbības un projekta gaitas atainošanas rīkus, kā arī piedalīties vietējā un starptautiskā mēroga pedagogu profesionālās pilnveides pasākumos gan tiešsaistē, gan klātienē. Pašlaik eTwinning.net platformā reģistrējušies aptuveni nekā 438 000 skolotāju. Informācija par citiem eTwinning pasākumiem – www.etwinning.lv.



Informāciju sagatavoja:
Baiba Suseja
Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras
Starptautiskās sadarbības un atbalsta daļas projektu koordinatore
(eTwinning komunikācijas jautājumos)
Mūkusalas iela 41 (2.stāvs), Rīga, LV-1004, Latvija
Tālr.:   +371 67358067
www.etwinning.lv
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.