Aizvērt

Latvijas Bērnu bāreņu fonds aicina vēlēties spēlēties

2016. gada 23. novembrī, 19:49
Latvijas Bērnu bāreņu fonds aicina vēlēties spēlēties
Pajautājiet bērnam: „Vai vēlies spēlēties?” Un, teju viennozīmīgi, saņemsiet pozitīvu atbildi. Bet ko darīt, ja nav iespēju spēlēties? Ja spēlēšanās ir vienīgais iespējamais saziņas veids vai iespēja izpausties, attīstīties un arī integrēties citu bērnu vidū? Ja spēlēties ir jāiemāca īpašā vidē un ar īpašiem paņēmieniem? Ja spēlēšanās būtu vislabākā pašārstēšanās, bet pagaidām, līdzekļu trūkuma dēļ, tas nav iespējams?

Latvijas Bērnu bāreņu fonds (LBBF) šoruden ir sācis projektu, kura mērķis ir izveidot terapeitiskās spēļu istabas 13 Latvijas speciālajās internātskolās, lai tajās dzīvojošie dažāda vecuma bērni un jaunieši ar dažādu pakāpju garīgās un fiziskās attīstības traucējumiem varētu savu pasaules izzināšanas procesu būtiski atvieglot ar spēlēšanās prieku. Terapeitisko spēļu istabu iekārtojums ir izstrādāts sadarbībā ar speciālistiem, nodrošinot dažādu mērķu īstenošanu ar spēļu istabas dalījumu četros aktivitāšu stūros:  Izziņas un spēļu stūris, Sajūtu stūris, Radošais stūris un Relaksācijas stūris.

 

Pateicoties LBBF uzrunātajiem atbalstītājiem, uzsākot projektu, jau ir saņemti ziedojumi 13 800 eiro apmērā. Par šiem ziedojumiem septembrī ir iekārtota spēļu istaba speciālajā internātpamatskolā Antūžos un tiek veidotas spēļu istabas speciālajā internātpamatskolā Aleksandrovā, kā arī Baltinavas Kristīgajā internātpamatskolā. Tomēr ar to nepietiek, lai īstenotu šādu paliekošu, vērtīgu un pedagogu darbu atvieglojošu istabu izveidi arī pārējo 10 speciālo internātskolu bērniem.

 

Plašāka cilvēku loka iepazīstināšanai ar projekta ieceri LBBF ir uzrunājis Latvijā zināmus un iemīļotus mūziķus – Guntaru Raču, Igo, Antru Stafecku, Nikolaju Puzikovu, Sergeju Jēgeru, Normundu Rutuli, Lieni Šomasi, Lauri Reiniku, Mārtiņu Ruski, Aiju Andrejevu un Zigfrīdu Muktupāvelu. Šobrīd top šim projektam veltīts mūzikas albums Vēlēties spēlēties ar Guntara Rača dziesmām. CD ierakstos kopā ar pazīstamajiem māksliniekiem piedalīsies arī bērni ar īpašām vajadzībām no Latgales un Vidzemes reģionu speciālajām internātskolām.

 

LBBF prezidents Kaspars Markševics par šo projektu saka: „Ir tik dabiski vēlēties spēlēties! Rotaļas un spēles ir bērna durvis uz pasauli. Mums ir tas prieks palīdzēt tās atvērt arī tiem bērniem, kuru dzīve nebūt nav vienkārša un pašsaprotama. Apziņa, ka varam būtiski uzlabot un mainīt speciālo internātskolu bērnu ikdienu, ir iedvesmojoša, un mēs turpināsim šī projekta realizāciju, lai pilnībā īstenotu tā mērķus!”

 

Vienas terapeitiskās spēļu istabas vidējās izmaksas: 4960 eiro, savukārt visu 13 terapeitisko istabu kopējās izmaksas sasniedz 64 480 eiro.

LBBF aicina Latvijas sabiedrību un uzņēmējus iesaistīties projekta realizācijā ziedojot.

 

Ziedojumu tālrunis: 90006688 (1,42 EUR par zvanu)

 

Ziedojumu konti:
AS “CITADELE BANKA”, LV62PARX0000575211011
AS “SEB BANKA”, LV08UNLA0050013300571.

 

Foto reportāža no spēļu istabas atklāšanas Antūžu speciālajā internātpamatskolā:
https://www.youtube.com/watch?v=3gwQROKG7Wg

 

Plašāka informācija par projektu un tā realizācijas gaitu foto un video reportāžās:
www.lbbf.lv
https://www.facebook.com/LBBF-568481869950635/
https://www.draugiem.lv/lbbf.lv/

 

Papildu informācija LBBF: info@lbbf.lv un pa tālruņiem: 26555588 un 28358416.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.