Aizvērt

#DziediUnDejo2021

2021. gada 12. jūlijā, 14:57
Raksta autors: Alberts Dinters
#DziediUnDejo2021
Foto: Alberts Dinters
Pacilāts noskaņojums un cerības, ka nākamajā reizē bērni tomēr varēs sanākt kopā plašākā lokā un klātienē piedalīties Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Šādā gaisotnē Kuldīgā dejotāji sagaidīja svētku organizatorus.
Kuldīga bija pirmā pilsēta, kuru 12. jūlijā apmeklēja Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīkotāji, jo Latvijā sācies svētku norišu #DziediUnDejo2021pirmais notikums Saulesvija. Tas veidots kā klātienes mirkļu un video fiksējums, tajā nepilnas stundas garumā ikvienā pašvaldībā īpašais Svētku vēstnesis kopā ar atraktīvu ceļotāju-sveicinātāju nodos svētku organizatoru pateicības un dāvanas ikvienam, kurš gatavojās XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, apguva svētku repertuāru, veidoja aizraujošus video sveicienus un priekšnesumus, piedalījās videoklipu filmēšanā. Kurzemnieks jau vēstīja, ka Kuldīgas dejotāji no kolektīviem Stariņš un Venta tika filmēti video sveicienam Es i ’te, jo te i’ svētk’!, un Kuldīgā pateikt paldies dejotājiem ieradās svētku izpilddirektore Agra Bērziņa. Bērni no Kuldīgas deju kolektīviem viesus sagaidīja pils parkā, pie muzeja sveicienus māja dejotāji un dziedātāji no Skrundas un Alsungas, bet pie Bendes namiņa mazie vokālisti no Kuldīgas kultūras centra. Pēc apstāšanās pie katra kolektīva izpilddirektore devās uz Rātslaukumu, kur tika teikta runa un sacīts paldies visiem, kuri šajā sarežģītajā laikā piedalās šo svētku rīkošanā. Notiekošo filmēja Latvijas televīzija, un katras dienas video apskati būs redzami svētku mājaslapā nacgavilet.lv, svētku profilā digitālajā platformā Youtube, kā arī sabiedrisko mediju portālā lsm.lv, savukārt septembrī pirmizrādi piedzīvos ilggadīgā svētku atbalstītāja LMT veidotā dokumentālā filma.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.