Aizvērt

Anniņa atdzīvojas

2021. gada 20. maijā, 17:55
Anniņa atdzīvojas
Foto: Alberts Dinters
Svinot Kuldīgas Goda pilsones, tēlnieces Līvijas Rezevskas 95. jubileju, šodien, 20. maijā, pilsētā notika vairāki klusi, bet skaisti pasākumi. Piemiņas mirkļi bija izstāžu zālē Mucenieku ielā, bet strūklakā 1905. gada parkā tika ielaists ūdens.
Šogad arī beidzot tiks atjaunota tēlnieces veidotā skulptūra Meitene ar ūdens trauku, ko kuldīdznieki dēvē par Anniņu. Arhitekte Linda Zaļā izstrādājusi strūklakas un apkārtnes atjaunošanas projektu, Artūrs Mengots radījis vizualizācijas.  

„Projekta izstrādes laikā radās pārliecība, ka skulptūra un postaments ir vienots veselums, sava laika zīme un kā tāds tas atjaunojams. Pienesums būs postamenta un baseina apdares materiālā paredzētais granīts pašreizējā betona vietā un izgaismojums kā postamentam, tā bronzas Anniņai ar ūdens krūzi,” saka arhitekte L.Zaļā.

Anniņai vēl gaidāms brauciens uz Rīgu pie bronzas restaurācijas meistariem, lai novērstu plaisu mugurā un sapostos laukuma atklāšanai. Projektā iesaistīts labākais strūklaku speciālists Gints Jaudzems, tāpēc ir droši, ka krūzē ūdens nepietrūkšot. Uz baseina malas varēs izlasīt  vēstījumu par šo skulptūru.

Pie citiem L.Rezevskas darbiem, kuru visvairāk ir Pilsētas dārzā, šodien dega sarkanbaltsarkanas svecītes.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.