Aizvērt

Pilsētā ienāk svētku gaisotne

2020. gada 26. novembrī, 20:15
Raksta autors: Jolanta Hercenberga
Pilsētā ienāk svētku gaisotne
Piektdien Kuldīga jau būs ietērpta svētku rotā – ielās, pagalmos un parkos izgaismosies dažādi dekori, bet svētdien Rātslaukumā un Pilsētas laukumā tiks iedegtas Ziemassvētku egles. Lai ievērotu epidemioloģisko drošību un izvairītos no cilvēku pulcēšanās, svinīgs pasākums netiks rīkots.
Uzņēmumu Royal Key, Lexa ID un Šķērsts apvienība martā uzvarēja pašvaldības konkursā par tiesībām vienu gadu pilsētu uz svētkiem izgreznot. Tās pārstāve Aiga Vaitkus stāsta, ka šogad paredzēts ienest vizuļojošu, filigrānu vieglumu un gaisīgumu. Tiek izmantoti gan iepriekšējo gadu, gan no jauna tapušie rotājumi gaišās krāsās un no vieglām konstrukcijām.

„Jaunās dekorācijas tapušas sadarbībā ar māksliniekiem: uzņēmuma Saučuks vadītāju Edgaru Saučuku, tēlnieci Anitu Indāri un mākslinieku Juri Purmali,” stāsta A.Vaitkus. „Aptuveni 16 metru augsto egli pilsēta saņēmusi dāvinājumā no Latvijas Valsts mežiem. Tās ierīkošanu organizēja viens no apvienības dalībniekiem Inguss Benhens ar komandu un iesaistītajiem savas jomas profesionāļiem: uzņēmumu AM Forest un Jāni Zernevicu. Pilsētas laukumā otro gadu tiek izrotāta malā augošā sudrabegle. Abās eglēs izmantotas agrākās rotas, bet ir sagādātas arī jaunas – lāstekas. Tās izgatavoja uzņēmums Saučuks. Jauno egļu dekoru izmaksas ir 314 eiro bez PVN.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.