Aizvērt

Kuldīga svētku krāsās un skaņās

2020. gada 19. novembrī, 18:50
Raksta autors: Dina Poriņa
Kuldīga svētku krāsās un skaņās
Kuldīgas novada dome izgaismota karoga krāsās, savukārt tās priekšā – uzņēmuma "Saučuks" veidotā Latvijas kontūra.
Foto: Elisa Rudzīte
18. novembrī Latvijas 102. dzimšanas dienā par spīti ierobežojumiem un atceltajiem svētku pasākumiem Kuldīga ieskanējās vietējo talantu balsīs un daudzviet iemirdzējās karoga krāsās.
Iedzīvotājiem bija iespēja apskatīt abus izgaismotos rātsnamus, atjaunoto Adatu torni, kura galā uzvilkts valsts karogs un no kura logiem milzu prožektori šķēla tumsu tālu pāri pilsētai. Varēja izstaigāt Liepājas ielu, kur mūzikas pavadībā plīvoja sarkanbaltsarkanie karogi. Daudzi fotografējās Rātslaukumā pie Latvijas kontūras ar saulīti Kuldīgas vietā un arī Pilsētas laukumā uz liela valsts karoga fona. Par ēku izgaismošanu bija gādājis Padures uzņēmums ASL "Group" (Aleksandrs Riekstiņš), ar vītnēm un lukturiem pilsētu dekorējuši "Royal Key", "Lexa ID" un "Šķērsts".

Tiešraidē no Kuldīgas jauniešu mājas ap 230 cilvēku noskatījās vietējo mākslinieku svētku koncertu, ko veidojusi mūzikas skolas direktore Andra Zvejniece. Uzstājās arī "Kurzemes trio" jeb Madara Orola, Krišjānis Valters un Zigurds Turss, Anda Baloši, Amanda Gertnere, Līga Saulgrieze, Mārtiņš Burke-Burkevics, Artis Šimpermanis, Guntis Kaģis, Aivars Konutis, Kārlis Upenieks, Una Raikstiņa, Valts Lasmanis, Artis Patriks Mazalis. Mazas videouzrunas teica cilvēki, kuriem Latvija sirdī: profesionālais riteņbraucējs Krists Neilands, filozofi Maija un Ģirts Jankovski, filmas "Dvēseļu putenis" galvenās lomas atveidotājs, turlavnieks Oto Brantevics, volejbola trenere Rasma Zeberliņa u.c.

Par skaņu un gaismu gādāja DTT "Solutions" (Artis Reimanis), skatuves iekārtojumu veidojuši Inese Krone un Rimants Safonovs, pārraidi nodrošināja Skrundas TV. Visu svētku programmu rīkoja domes kultūras nodaļas darbinieces Dace Reinkopa, Antra Grīnberga un Laura Volkonovska. Koncertu joprojām var noskatīties Kuldīgas lapā feisbukā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.