Aizvērt

Alsunga un Kabile satiekas dzejā

2020. gada 12. oktobrī, 13:05
Alsunga un Kabile satiekas dzejā
Alsungas vidusskolas 6. klase erudīcijas konkursā Ojāra Vācieša dzejoli Beku maršs papildina ar iederīgiem vārdiem.
Foto: Guntas Freibergas arhīva foto
Kur šogad Dzejas dienās Z.A.Meierovica Kabiles pamatskolas audzēkņi un latviešu valodas skolotājs Eduards Skabis satikās ar šīs skolas absolventi, tagad Alsungas vidusskolas latviešu valodas skolotāju Elīnu Ceru? Dzejai veltītā pasākumā Alsungā.
Kā stāsta E.Cera, šoruden tas sarīkots nedaudz citādāk: vietējie skolēni satikušies ar vienaudžiem no Kabiles – Dzejas dienu laureātiem. Par godu Raiņa 155. gadadienai pagalmā uzklausīti kabilnieku sacerētie dzejoļi gan par vīrusa izplatību un tā ietekmi uz mācībām, gan par saviem sapņiem un karjeras izvēli. Pēc tam skolotājas Lailas Puķītes vadībā viesi devās apskatīt Alsungas ievērojamākās vietas.

Bet mājinieku 5.–9. klases mērojās spēkiem erudīcijas jautājumos, kas saistīti ar dzeju. Komandām bija uzdots mājasdarbs – iemūžināt sevi, attēlojot kādu Raiņa dzejoli. Klātienes uzdevums – pēc izlozes šīs redzes gleznas, kas sagrieztas mazos gabaliņos, atkal apvienot vienā veselā. Tika sasista krūze, mīlestības noskaņās skolēni virtuāli viesojās jūras krastā, attēloja ikdienas darba gaitas. Iesaistījās arī 1.–4. klases bērni, mudinot jauniešus rakstīt dzeju, balstoties viņu zīmējumos. 
Trīs cilvēku žūrija vērtēja komandu noformējumu, rīcību nestandarta situācijās, prasmi atpazīt tautā zināmu autoru acu skatienu un sportisko veiklību saistībā ar dzeju. Uzvarēja saliedētākā, sportiskākā un erudītākā komanda – 9. klases meitenes: Agija Ķezbere, Linda Siliņa, Annija Zignere, Nora Galiņa, Evelīna Vanaga. Viņas dosies apskatīt dzīvo muzeju Senās Kuldīgas stāsts.
Kā atzīst skolēni, tikšanās ar sava vecuma audzēkņiem no citām skolām un arī erudīcijas konkurss gan saliedējis kolektīvu, gan rosinājis vēlmi vairāk pievērsties ne tikai dzejas lasīšanai, bet arī tās rakstīšanai.



 

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.