Aizvērt

“Kuldīgas vasaras vitrāžas”. Ceturtdiena. Fotogalerija.

2020. gada 16. jūlijā, 22:24
“Kuldīgas vasaras vitrāžas”. Ceturtdiena. Fotogalerija.
Latvijā pirmo lielformāta briļļu kolekciju veidojuši mākslinieki Aiga Vaitkus, Roberts Vaitkus, Kate Rasa Ozola, Kristīne Šimpermane, Iveta Brence, Anna Orniņa.
Foto: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš
No 13. līdz 19. jūlijam Kuldīgā norisinās krāsainu notikumu kopums “Kuldīgas vasaras vitrāžas”. Kuldīgas estrādē, pagalmos, Pilsētas dārzā, uz Liepājas ielas un Māras dīķī notiek koncerti dažādām gaumēm, skatāmas izstādes, izrādes un neredzēti vides objekti.
Brillēs atspoguļojas vērtības

„Ideja par Latvijā pirmo lielformāta briļļu kolekciju radās pasākuma "Kuldīgas vasaras vitrāžas" rīkotāju sapulcē,” saka kultūras centra projektu vadītāja Krista Karlsone.
Kuldīgas īpašais šarms ir vecpilsētas logos, kuru rūtīs atspīd pilsētas dzīve un vērtības, taču to var ieraudzīt arī caur šīm brillēm, papildina Ilze Zariņa, kura gādājusi par vides objektu tapšanu un saskaņojusi to izvietošanu. Ideju īstenot uzticējuši profesionāliem Kuldīgas māksliniekiem. „Sākām viņus no viena gala apzvanīt, un visi uzreiz bija atsaucīgi,” priecājas Ilze. Ieceri varētu izvērst vēl plašāk, jo ar visiem pat neesot paguvuši sazināties.

Kā tapa kolekcija vairāk lasiet 17. jūlija "Kurzemniekā" ŠEIT vai drukātajā avīzē.

Gleznotājas satiekas sesto reizi

No 17. jūlija līdz 6. septembrim Kuldīgas novada muzejs aicina apmeklēt gleznu izstādi "Gleznotājas".
Tajā vienkopus varēs aplūkot mākslinieces Helēnas Heinrihsones un viņas audzēkņu Jolantas Ozollapas, Anitas Biedriņas, Anitas Putniņas, Ilzes Putniņas, Ingutas Bīriņas, Ilzes Stīveres, Kristīnes Straumes, Tatjanas Poļakas un Nikas mākslas darbus. 18. jūlijā notika tikšanās ar maksliniecēm.


Estrādē
  • Starptautiskās uz asfalta zīmēšanas diena "Kuldīgas krītiņu plenērs". Kopzīmēšana uz asfalta, konkursi, spēles, atrakcijas un citas aktivitātes svaigā gaisā. 
  • TTMS "Kuldīgas palete" pasteļu glezniecības plenēra skate un radošā darbnīca "Sausais pastelis".
  • Radošās apvienības "Pasaku nams" koncerts bērniem "Kas dzīvo varavīksnē". Sarkans, oranžs, dzeltens, zaļš, gaiši zils, tumši zils, violets. Koncerta laikā bērni kopā ar ziedu meitenēm noskaidro, kādas krāsas ir varavīksnē un kurā krāsā dzīvo katrs pasaku tēls. 
  • Instrumentāla stand up stila izrāde "Pūt un palaid". Trombonista,  Latvijas Nacionālās operas mākslinieka, pūšaminstrumentu izgudrotāja Vaira Nartiša izveidota netipiska izrāde, kas pārpilna jautrības, smieklīgu stāstu no dzīves un tikpat piepildīta ar instrumentālām performancēm, izmantojot visdažādākos pūšaminstrumentus, t.sk. vienīgo Latvijā esošo un gandrīz 4 metrus garo Alpu ragu, kā arī vienu no četrām pasaulē uzbūvētajām subkontrabastrompetēm un citiem brīnumiem.


Pasākumu programma ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.