Aizvērt

Kalendārs

2020. gada 29. jūnijā, 22:20
Kalendārs
Pasākumi Kurzemē
MANTOJUMS

# 4. jūlijā Vēsturisko parku un dārzu dienās būs iespēja iepazīt Dundagas pils parku. No pulksten 12 vides gide Ina Brauna pastāstīs par Dundagas parka vēsturi un iepazīstinās apmeklētājus ar kokiem un dižkokiem parkā. Tad iecerēta pastaiga pa parku kopā ar ornitologu Elmāru Pēterhofu. No pulksten 14.30 LU Bioloģijas fakultātes pasniedzējs, entomologs Kristaps Vilks aicinās paskatīties uz kukaiņiem parkā. Pēcpusdienā ar savu skatījumu uz Dundagas pils parku iepazīstinās ainavu arhitekts Guntis Ratkevičs. Pulcēšanās paredzēta pils parkā pie estrādes. Kalnadārzā varēs uzzināt par šīs īpašās vietas vēsturi un mēģināt atpazīt Latvijas dabā sastopamus kokus, puķes, putnus un kukaiņus. Pasākuma apmeklētāji aicināti ievērot distancēšanās noteikumus.

# Līdz 19. jūlijam Jaņa Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzejā apskatāma izstāde "Bezgalīga atgriešanās", kas ir veltījumus dzejnieka, Saldus novadnieka Māra Čaklā 80 gadu jubilejai.

# Liepājas muzejā skatāma izstāde "Zudusī Liepāja Paula Maksa Berči arhīvā", veltīta izcilā arhitekta Paula Maksa Berči 180 gadu jubilejai.

# Kuldīgas novada muzejā apskatāmas izstādes "Drukātais vārds: Kuldīgas preses vēsture" un "Iedvesmojošā Kuldīga 19.–21. gadsimta gleznās un grafikā".

# Teikām un leģendām apvītā Ēdoles pils aicina iepazīt tās vēsturi un apskatīt senās detaļas virtuālā ekskursijā Facebook.


MŪZIKA

# No 2. jūlija koncertzālē "Lielais dzintars" Liepājā katru ceturtdienu būs koncertinterviju cikls "TUVĀK" – attālināta tikšanās mūzikā un sarunas ar Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķiem. Pirmā tikšanās – ar perkusionisti Martu Kauliņu.

# 3. jūlijā klubā "Fontain Palace" Liepājā uzstāsies Fēlikss Ķiģelis.

# No 3. jūlija Aizputē, ābeļdārzā Saules ielā 4, vasarā notiks muzikālie vakari "Pikniks ābeļdārzā". Viesosies džeza dziedātāja Ieva Kerēvica.

# 3. jūlijā "Vecpilsētas koncertzālē" Kuldīgā, sporta skolas pagalmā, ar programmu "Bez elektrības" viesosies Valters Pūce (čells) un Dainis Tenis (klavieres).


# 4. jūlijā Maras muižā Kuldīgas novadā ar vijolnieces Annijas Endijas Kolertas un ģitārista Mika Akota piedalīšanos aizsāksies kultūrvēsturiski izzinošs pasākumu cikls "MARKABE", kurš norisināsies divās unikālās Kurzemes vietās – Maras un Kabiles muižās. Šoreiz mūziķu izpildījumā skanēs Šūberta, Bartoka, Debisī, Pjacollas un Villa Lobosa skaņdarbi. Cikla turpinājumā gaidāmi citu mūziķu priekšnesumi.

# 5. jūlijā no pulksten 11 un katru svētdienu turpmāk Jaņa Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzeja pagalmā notiks muzikāla stunda "Brokastis zaļumos". Piedalās dažādu žanru mūziķi. Kā pirmie klausītājus priecēs skaņu apvienība "Kanisaifas mistērijas" – perkusionisti Nils Īle, Maija Sējāne-Īle, Fabiass Nils Īle un Jānis Tumpelis.



# 5. jūlijā tiešraidē no koncertzāles "Lielais dzintars" Liepājā sērijā "Personīgi" muzicēs Birutas Ozoliņas un Uģa Prauliņa etnoduets. Uz vienas skatuves sastapsies abu mūziķu balsis, kokļu un elektronikas skaņas. Viņi ar savu koncertprogrammu "Identitātes" vedīs klausītājus retrospektīvā ceļojumā, pieminot un izdziedot Latvijas novados dzīvojušo tautu – līvu, leivu, latgaļu un citu – senās dziesmas.

# 5. jūlija vakarā Liepājas ezerā notiks projekta "Liepaja Lake Music" sezonas atklāšana, uzstājoties latviešu ģitāristam, komponistam un aranžētājam Mārcim Auziņam. Koncertos 19. un 29. jūlijā klausītājus priecēs jaunie Liepājas mūziķi – Jānis Narkevics un Edgars Jānis Kārkliņš, kā arī ģitārists Miks Akots.

# 10. jūlijā "Vecpilsētas koncertzālē" Kuldīgā, sporta skolas pagalmā, Toms Mikāls un Evija Vēbere muzicēs programmā "Viņi dzīvoja".

# 12. jūlijā Jaņa Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzeja pagalmā cilvēks-orķetris Aivars Konutis "servēs" pa drusciņai no pasaulē iecienītas mūzikas krājumiem.


# 17. jūlijā Liepājā, koncertzālē "Lielais dzintars", dziedātāja Inese Galante un pianisma jaunā zvaigzne Daumants Liepiņš aicina uz jaunā projekta "Viva Latvija" pirmo koncertu. Programmu iespējams baudīt gan klātienē, gan interneta tiešraidē.

# 17. jūlijā Aizputē, ābeļdārzā Saules ielā 4, muzicēs Tabita Balode.

# 19. jūlijā Jaņa Rozentāla Saldus vēstures un mākslas muzeja pagalmā čelliste un Saldus Mūzikas skolas skolotāja Madara Fogelmane pavērs durvis uz savu mūzikas pasauli – latviešu tautas dziesmu apdarēm un oriģinālām kompozīcijām latviešu un angļu valodā.

# 30. jūlijā koncertzālē "Latvija" Ventspilī uz Dāvida Kļaviņa instrumenta "470i" muzicēs poļu pianiste un mūzikas autore Hania Rani. Mūziķe ir kļuvusi par vienu no pazīstamākajām savas paaudzes autorēm.

# 31. jūlijā Aizputē, ābeļdārzā Saules ielā 4, dziedās Ivo Grīsniņš-Grīslis.

# Katru sestdienu un svētdienu koncertzālē "Lielais dzintars" Liepājā notiek klātienes muzikālās ekskursijas ar Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķiem.


MĀKSLA

# Līdz 12. jūlijam Kuldīgas Mākslas namā skatāma Kuldīgas Mākslas skolas audzēkņu diplomdarbu izstāde.

# No 13. līdz 19. jūlijam Kuldīgas pilsētvidē būs vērojamas starpnozaru radošas izpausmes "Kuldīgas vasaras vitrāžas", bet 16. jūlijā notiks starptautiskās uz asfalta zīmēšanas dienas "Krītiņu plenērs".

# No 18. jūlija Kuldīgā, Mākslinieku rezidencē, Mākslas namā un citviet notiks izstāde "Tēlniecība. Objekts. Tradicionālais un laikmetīgais".


# Visu vasaru Liepājā, Karostā, var apskatīt Karostas festivāla "Trīsdesmit neatkarības gadi 1990–2020" laikā tapušos mākslas darbus.
Invalīdu ielā netālu no Karostas cietuma ir apskatāms Eduarda Dubrovska lielformāta sienas gleznojums. Karostas cietumā apskatāmas trīs mākslinieču izgleznotās un iekārtotās kameras.
Redānā apskatāmi divu mākslinieču darbi, kas tapuši šī gada festivālā un vairāki pērnā gada festivāla darbi. Divi jauni gleznojumi apskatāmi Ziemeļu fortos. Bet Karostas ūdenstornī ir apskatāmas vērienīgas Rituma Ivanova un Agates Apkalnes gleznu izstādes.

# "Jūras vārtos" Ventspilī norisinās mākslas projekts "KAS IR M?". Sadarbībā ar "Jūras vārtu" skaņas un gaismas māksliniekiem tiks veidota Gļeba Panteļejeva, Olgas Šilovas, Agates Apkalnes darbu ekspozīcija, kas izstādes atklāšanas dienā 31. jūlijā tiks papildināta ar aktiera Edgara Samīša priekšlasījumu. Izstādes galvenā tēma ir mīlestība.

# "Jūras vārtos" Ventspilī skatāma Mārītes Klušas viena darba izstāde "Rezumējums". Gan šajā izstādē skatāmie, gan agrāk tapušie M. Klušas darbi 2021. gadā būs mākslinieces jubilejas izstādē Marka Rotko mākslas centrā Daugavpilī.

# Kuldīgas vecajā rātsnamā norisinās Kuldīgas Mākslas skolas audzēkņu grafikas darbu izstāde "Sajūtas".

 

KINO


# Visu vasaru pēc saulrieta Kuldīgā darbojas brīvdabas kino pilsētas dārzā. 4. jūlijā var noskatīties filmu "Klejotāji" (režisors M. Kaža, 2020). 11. jūlijā izrādīs filmu "Džentelmeņi" (rež. G. Ričijs, 2019). No 31. jūlija norisināsies ikgadējais Dizaina filmu festivāls ar tādām filmām kā "Neiespējamais projekts", "Mārtins Margiela – viņa paša vārdiem", "Karnevāla svētceļnieki", "Silīcija ieleja, dārgā", "Aiz redzamā" un "Glezotāja un zaglis".


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.