Aizvērt

Vaino viens otru, liecībās pretrunas

2018. gada 15. oktobrī, 07:00
Raksta autors: Kurzemnieks.lv
Vaino viens otru, liecībās pretrunas
Ēdoles "Ābeļkrogs".
Foto: Jolanta Hercenberga
Prokurora apsūdzībā izskan tas, ka nav šaubu: noziegumu paveikuši abi vīrieši. „Kurzemnieks” turpina atspoguļot tiesā izmeklējamo lietu par diviem 2009. gadā Ēdolē nogalinātajiem cilvēkiem.
Apsūdzība par slepkavību, kas izdarīta atbildību sevišķi pastiprinošos apstākļos, celta pret kādreiz Ēdolē, tagad citā novadā dzīvojošo Nauri Ratnieku un padurnieku Aigaru Jēkabsonu, kurš apsūdzēts arī par šaujamieroču glabāšanu bez attiecīgas atļaujas. Par šādu slepkavību soda ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no 15 līdz 20 gadiem un ar Valsts probācijas dienesta uzraudzību līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez tās konfiskācijas.

Neziņā, kur radi palikuši, tuvinieki izsaukuši ekstrasensu Tiltiņu, kurš teicis, ka pēc septiņiem gadiem mežainā apvidū atradīs, bet ne vietējā policija. Zelma esot gājusi bojā, jo nepareizā laikā atradusies nepareizā vietā.

Liecinieks par viesu līdzpaņemto ieroci izmeklētājiem nav stāstījis. Lai arī atbraukušie interesējušies par Harija dzīvesvietu, neesot to saistījis ar vīrieša un viņa mātes pazušanu.

N.Ratnieks: – Bijām tajās mājās iebraukuši, bet es biju galīgi piedzēries un gulēju mašīnā. Sākumā likās, ka viņu sagaida ar šampaniešiem, jo dzirdēju tādus blīkšķus.

A.Jēkabsons: – Nauris man izvilka ārā pistoli. Es to biju atņēmis citam cilvēkam, kurš bija atbraucis pie manis un gribēja šaut bukus. Es teicu, ka nekāda šaudīšanās nebūs.

Vairāk 15. oktobra Kurzemniekā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.