Aizvērt

Šķetina dubultslepkavību

2018. gada 12. oktobrī, 02:00
Raksta autors: Jolanta Hercenberga
Šķetina dubultslepkavību
Ēdoles "Ābeļkroga" pagalmā 2009. gada 29. decembra rītā par iespējamu vardarbību liecināja divas asins peļķes un tas, ka bija pazudis gan māju saimnieks, gan viņa māte, kura tur ciemojās. Pēc kāda laika māja nodedzināta. Tagad palikuši vien sadrupuši mūri un skurstenis.
Foto: Jolanta Hercenberga
Par divu cilvēku slepkavību, kas Ēdoles mājās "Ābeļkrogs" notikusi jau 2009. gadā, Kurzemes rajona tiesā Kuldīgā sākta izmeklēšana. Apsūdzība celta pret padurnieku Aigaru Jēkabsonu un toreiz Ēdolē, bet tagad citā novadā dzīvojošo Nauri Ratnieku.
Pret A.Jēkabsonu apsūdzība celta pēc Krimināllikuma (KL) 118. panta par slepkavību, ka notikusi atbildību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavoti divi vai vairāki cilvēki, un pēc KL 233. panta par šaujamieroča nēsāšanu bez atļaujas. Pret N.Ratnieku – pēc KL 118. panta. 2009. gadā lieta sākta izmeklēt Kuldīgā, bet turpināta Rīgā.

Apsūdzētie aizturēti tikai 2016. gadā. N.Ratnieks norādījis līķu atrašanās vietu Padures mežā aptuveni 700 m no otra apsūdzētā mājas. Mirstīgās atliekas izraktas, un ekspertīze apstiprinājusi savulaik Ēdolē pazudušo cilvēku identitāti. Bet apsūdzētie pēc pāris mēnešiem tiesas sēdē Rīgā atbrīvoti.

Šogad martā Kurzemnieks rakstījis: Valsts policija bija saņēmusi ziņu, ka jau 2009. gadā divi cilvēki nogalināti un līķi aprakti mežā. Izmeklēšanā noskaidrots, ka tas saistīts ar divu cilvēku bezvēsts prombūtni Ēdolē. 2009. gada 30. decembra pievakarē aizdomās turētie vīrieši ieradušies pie upuriem Ābeļkrogā. Izcēlies mantiska rakstura konflikts, un nošauts gan tur dzīvojošais Harijs Austers, gan viņa māte Zelma Voiceha. Abi aprakti mežā.

Nu Kuldīgā sākta izmeklēšana tiesā. Neviens apsūdzētais vainu neatzīst, un, Kurzemniekam skaidrojot toreizējo notikumu gaitu, kā uz vainīgo norāda viens uz otru. Tiesas sēdes paredzētas arī 15., 17. oktobrī un decembrī. Lietas apstākļu sīkāku skaidrojumu lasiet kādā no nākamajiem numuriem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.