Aizvērt

Egles dedzinātājs atrasts

2018. gada 29. martā, 15:44
Raksta autors: Kurzemnieks.lv
Egles dedzinātājs atrasts
Foto: Aculiecinieka foto
Ziemassvētku egli Kuldīgā, Pilsētas laukumā, šīgada 1. janvāra vakarā ļaunprātīgi aizdedzinājis 1988. gadā dzimis vīrietis – tas noskaidrots Valsts policijas Kuldīgas iecirknī.
Policija beigusi izmeklēšanu kriminālprocesā un lietu nodevusi Kuldīgas rajona prokuratūrai. Noskaidrots, ka aizdomās turētais ir Kuldīgas iedzīvotājs. Viņš 7 m augsto egli aplējis ar degvielu un aizdedzinājis. Pašvaldībai tā nodarīti 3200 eiro zaudējumi. Savu vainu vīrietis atzinis, un viņam noteikts drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Policijas redzeslokā viņš nonācis jau iepriekš un ir arī sodīts.

Pēc Krimināllikuma 185. panta 2. daļas sods par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, to dedzinot, ir brīvības atņemšana līdz desmit gadiem un probācijas uzraudzība līdz trim gadiem (vai bez tās).

Kurzemnieks rakstīja, ka ugunsdzēsēji izsaukumu saņēma 1. janvārī 19.20, kad egle jau dega milzu liesmām. Šis vandalisms nesa ne vien materiālus zaudējumus, sabojājot rotājumus, bet arī emocionāli ir vērtējams kā cinisks, jo tika vērsts pret Ziemassvētku simbolu. Egli rotāja arī bērnu un vecāku darinājumi, un pie tās atradās bērnu veidota pārtikas ziedojumu kaste, kas par laimi necieta.
Komentāri
Nedzēsts Lietotājs
2018. gada 8. aprīlī, 22:03
Būtu kāds jaunietim izstāstījis, ka Ziemassvētku egle vispār radusies Latvijā varbūt būtu aizdomājies.
the litch
2018. gada 3. aprīlī, 09:39
Sodīt nedrīkst apžēlot. Komatus izdomājiet paši.
Andris
2018. gada 31. martā, 14:35
Cietuma vinju! Ieprieks sodits,un tisa mantas bojasana. Kuldigas policija ir joks un prokuratura klauni!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.