Aizvērt

Padurē aizdegas mežs (papildināts)

2021. gada 16. jūnijā, 19:40
Raksta autors: Daiga Bitiniece
Padurē aizdegas mežs (papildināts)
Foto: Alberts Dinters
Šodien 18.44 VUGD saņēma izsaukumu uz ugunsgrēku Padures pagastā.
Sàkotnējā informācija liecināja, ka deg šķeldas kaudze, bet, ierodoties notikuma vietā, atklājies, ka deg baļķu kaudze, meža zemsedze un mežs, informēja VUGD Kurzemes reģiona pārstāve Anete Strazdiņa.

Trešdienas vakarā platību vēl nevarēja noteikt, uz vietas strādāja Kuldīgas ugunsdzēsēji, kuriem bija nepieciešami papildspēki. Kā novēro "Kurzemnieks", kas atrodas notikuma vietā, dega gan cirsma, gan blakus esošais mežs un dzēšanu apgrūtina vējš, un visticamāk, neiztiks bez Valsts meža dienesta ugunsdzēsēju palīdzības. Klātienē bija novērojams, ka notikuma vietā ieradās VUGD ekipāžas no Kuldīgas, Alsungas, Ventspils un Piltenes.

Ceturtdien 17. jūnijā VUGD informē "Kurzemnieku", ka dega zaru kaudze 450m2 platībā un mežs pusotra hektāra platībā. Pulksten 21.11 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks lokalizēts, bet pulksten 2.36 likvidēts.

Notikuma vietā strādāja 22 VUGD ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot sešas autocisternas, kvadriciklu, ūdens konteinervedēju ar desmit tonnu ūdens ietilpību un četras Valsts meža dienesta autocisternas. Tika izmantots arī drons, ar kuru tika apsekota teritorija no augšas. Ūdensapgāde tika organizēta ar pievešanu no ūdenstilpes, kas atradās aptuveni divu kilometru attālumā no notikuma vietas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.