Aizvērt

Padurē izdeg mežs

2021. gada 20. aprīlī, 20:49
Raksta autors: Alberts Dinters
Padurē izdeg mežs
Foto: Alberts Dinters
20. aprīlī, neilgi pēc trijiem dienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Padures pagastu, kur, pēc sākotnējās informācijas, dega kūla.
Kā "Kurzemnieku" informēja VUGD pārstāve Irita Slavinska, ierodoties notikuma vietā, Kuldīgas ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka mežā deg kūla un arī jaunaudze. Dzēšanu apgrūtināja strauja liesmu izplatīšanās un stiprs piedūmojums. Kā klātienē novēroja "Kurzemnieks", sākotnēji uz vietas strādāja viena VUGD autocisterna, vēlāk tika piesaistītas vēl divas -  viena no Kuldīgas daļas, otra no Alsungas, kā arī transporta līdzeklis, kas aprīkots ar ūdens konteineri, un kvadracikls no Ventspils daļas. Notikuma vietā strādāja 11 VUGD amatpersonas.

Pēc kāda laika ugunsdzēsējiem glābējiem palīgā nāca arī Valsts meža dienesta 15 darbinieki ar trīs autocisternām un trīs automašīnām.

Īsi pēc septiņiem vakarā ugunsgrēks tika lokalizēts. Izdega kūla 7 hektāru platībā un mežs 7,66 hektāru platībā. Ugunsnelaime izcēlās īpašumā ar nosaukumu "Līlavas". Tā īpašniece Līga Melne "Kurzemniekam" pastāstīja, ka ugunsgrēks, visticamāk, sācies, aizdegoties pērnajai zālei Ventas krastā un tad pārmeties uz mežu. Klātienē bija vērojams, ka vējš ļoti strauji dzina liesmas pa meža zemsedzi, pa mazajām eglītēm. Ugunsgrēka vieta tiks apsekota arī tuvākajās dienās, lai savlaicīgi novērstu slēpti gruzdošo vietu atkārtotu aizdegšanos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.