Aizvērt

Kuldīgā nodeg šķūnis un daļa mājas

2021. gada 19. aprīlī, 12:17
Raksta autors: Alberts Dinters
Kuldīgā nodeg šķūnis un daļa mājas
Ēku Kuldīgā, Ventspils ielā, jau pērn martā skāra liesmas no degoša auto. Toreiz izdevās nelaimi likvidēt ātri un sienas apsvila nedaudz. Nu uguns māju postījusi pamatīgāk.
Foto: Alberts Dinters
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests šorīt 6.04 saņēmis izsaukumu uz Kuldīgu – vecpilsētā, pagalmā aiz nama Ventspils ielā 27, paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā nodedzis šķūnis un degusi arī blakus ēka.
Šorīt sirēnas dzirdējuši un lielus dūmus redzējuši arī aculiecinieki. Kad ugunsdzēsēji ieradušies notikuma vietā, atklājies, ka deg šķūnis (150 m2) un blakus mājas jumts tādā pašā platībā. Kopumā strādājušas četras autocisternas. 7.21 ugunsgrēks lokalizēts.

Kā ap desmitiem no rīta pārliecinājās "Kurzemnieks", darbs tur vēl turpinājās. Ugunsgrēks sācies šķūnī, kas nodedzis pilnībā, un liesmas pārmetušās uz ēku. Tur sastaptā mājas daļas bijusī īpašniece Ingrīda Bagdonavičiene pastāstīja, ka savu pusi ēkas pērnruden pārdevusi, bet iekšā vēl bijušas mirušā tēva mantas. Ugunsgrēka iemeslu viņa nezināja.

Jāatgādina, ka pagājušā gada martā pie šīs pašas ēkas tika nodedzināta automašīna "Mercedes", arī tad liesmas skāra ēku. Toreiz spēkrata īpašniece I.Bagdonavičiene "Kurzemniekam" sacīja: viņa ir pārliecināta, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana. Brīdī, kad tā sākusies, dēls gājis skatīties, kas staigā gaitenī. Laukā ieraudzījis, ka zem auto jau izplatījušās liesmas, un licies, ka zem tā kaut kas degošs pamests speciāli. Atriebību biznesa dēļ viņa toreiz izslēdza un izteicās, ka kāds vienkārši gribējis paskatīties, cik ātri sadeg auto.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.