Aizvērt

Lembergs apcietināts

2021. gada 22. februārī, 15:30
Raksta autors: Alberts Dinters
Lembergs apcietināts
Šodien, 22. februārī, Rīgas apgabaltiesa pasludinājusi saīsināto spriedumu tā sauktajā Lemberga lietā.
Rīgas apgabaltiesā tā iesniegta pirms 12 gadiem, un Aivars Lembergs, viņa dēls Anrijs un bijušais biznesa partneris Ansis Sormulis tika apsūdzēti kukuļņemšanā, kukuļu izspiešanā, dokumentu viltošanā un citos smagos noziegumos.

Rīgas apgabaltiesa šodien smagos noziegumos apsūdzētajam Ventspils domes priekšsēdim A.Lembergam piesprieda piecu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un 20 000 eiro sodu. Tāpat tiesa nolēma konfiscēt arī viņam piederošo nekustamo īpašumu Puzē. Konfiscētas arī dažādas akcijas ārvalstu uzņēmumos, kuru vērtība pārsniedz vairākus miljonus eiro. Starp konfiscētajiem lietām atrodama arī lata monētu kolekcija un aproču pogas.

A.Lembergs pēc saīsinātā sprieduma nolasīšanas zālē apcietinās, jo tiesa lēma līdzšinējos drošības līdzekļus atcelt, un cietumsodā tiks ieskaitīts tas laiks, kad viņš jau atradās apcietinājumā un mājas arestā 2007. un 2008. gadā. Savukārt cietušajiem A.Lembergam būs jāizmaksā 64 085 eiro. Daļā apsūdzību tiesa viņu attaisnoja.

A.Lemberga dēlam Anrijam piespriesti divi gadi un viens mēnesis cietumā, kā arī mantas konfiskācija.

Kādreizējam A.Lemberga biznesa partnerim A.Sormulim tiesa piesprieda divu gadu cietumsodu un mantas konfiskāciju. Cietumsodā ieskaitīta aptuveni mēnesi ilgā atrašanās apcietinājumā 2007. gadā.

Anrijam Lembergam un A.Sormulim iepriekš noteiktie ar brīvības atņemšanu nesaistītie drošības līdzekļi gan tiks atcelti tikai tad, kad šis spriedums stāsies spēkā. Tas nozīmē, ka viņus tiesas zālē neapcietināja.

Visas puses varēs spriedumu pārsūdzēt apelācijas kārtībā Rīgas apgabaltiesā. Tā šo lietu sāka skatīt jau 2009. gadā. Nākotnē par apgabaltiesas kā apelācijas instances nolēmumu vēl varēs iesniegt kasācijas sūdzību vai protestu Augstākajā tiesā.
Komentāri
Aivars Rozītis
2021. gada 21. martā, 23:00
Tautas mazdomājošā daļa , cieši uzskata , ka viņa ir piešķīrusi Lembergam, īpašas liellopa tiesības uz zagšanu . Daudzo krimināllietu izmeklēšanas laikā, mistiskās nāvēs mira un bezvēsts pazuda 14 liecinieki. Priekš šīs tautiņas, tas ir vistīrākais sīkums. Nieks . Būtu tur miruši 40 liecinieki, tad būtu vērts satraukties. Ari ''nokopēja'' valstij atnestie daudzie miljardi eur zaudējumi , arī ir vistīrākais sīkums , priekš šiem plānprātiņiem. - Lembergam brīvību - Lembergu par prezidentu - šie idioti sauc !
Jana Gulbe
2021. gada 22. februārī, 22:38
Nu Kurzemnieki, saņemieties, vai nav jāpacīnās par cilvēku, kas tik ikgi rūpējies par jums...? Vai tas ir cilvēcīgi, ielikt cilvēku cietumā bez tiesas sprieduma kā Gvantanamo teroristu? Un ko tiesa darīs, kad viņu pēc gada attaisnos, atvainosies? Vai godīgā Latvija ir sodījusi negodīgo Lembergu, a varbūt pie varas raujas rietumu lielzagļi ?
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.