Aizvērt

Turlavā traģisks ugunsgrēks

2021. gada 20. janvārī, 10:44
Raksta autors: Alberts Dinters
Turlavā traģisks ugunsgrēks
No Turlavas pagasta Valātu mājām pāri palikušas tikai krāsmatas, kurās ne vien sadegusi visa iedzīve, bet arī gājis bojā kaimiņš.
Foto: Alberts Dinters
Svētdien, 17. janvārī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ap pusdesmitiem vakarā traucās uz Turlavas pagastu, kur divstāvu dzīvojamā māja dega visā 250 m2 platībā. Viens cilvēks gājis bojā.
Kā pastāstīja pagasta pārvaldes vadītājs Mārcis Brantevics, ugunsnelaime izcēlusies Valātu mājā, kurā dzīvoja četras ģimenes. Ēka nav bijusi ne pašvaldības īpašumā, ne arī līdz galam privatizēta. Tā izpostīta pilnībā, un cilvēki izmitinājušies pie paziņām. Bojā gājušajam vīrietim pirmdien vajadzējis sākt strādāt pagastā ierādītos darbus. Pārvalde lemj, kā palīdzēt nelaimē cietušajiem un, iespējams, lūgs ziedot cietušajiem nepieciešamās mantas.

Kā novēroja Kurzemnieks, puse mājas nodegusi pilnībā. Kā pastāstīja iemītnieki, ugunsgrēks sācies tieši bojāgājušā vīrieša dzīvoklī. Pārējie sadūmojumu un liesmas pamanījuši pārāk vēlu, otrajā stāvā dzīvojošais vīrietis glābies, pa kāpnēm nošļūcot uz vēdera. Kā visticamāko iemeslu iedzīvotāji min smēķēšanu iedzeršanas laikā, jo bojāgājušajam bijusi pamatīga alkohola atkarība. Ja bijis, ko lietot, viņš varējis dienām neiziet no mājas.

Šobrīd portālā Facebook ir izvietots aicinājums ziedot divām no ģimenēm, kuras cietušas ugunsgrēkā. Abām ģimenēm būtu ļoti nepieciešamas mēbeles, ieteicams ap Kuldīgu, paši būtu gatavi aizbraukt pakaļ. Gitas Jakubauskas ģimenē ir 4 gadus vecs puika, 12 gadus veca meitene, kā arī divi pieaugušie. Šai ģimenei būtu nepieciešamas arī mēbeles, ledusskapis, gāzes plīts. Savukārt Zitas Jokubauskas ģimenē ir astoņus gadus veca meitene un 15 vecs zēns. Ļoti būtu nepieciešamas virtuves mēbeles, gāzes plīts.

Palīdzēt var arī ziedojot naudu pārskaitot to uz Zitas Jokubauskas kontu Nr. LV68HABA0551032897895 vai Gitas Jokubauskas bankas kontu Nr. LV29HABA0551008765579.

Par nepieciešamo palīdzību ir jāsazinās vai nu ar Kuldīgas sociālā dienesta darbinieci Agnesi Inapšu pa tālruni 27020739, vai Turlavas pagasta Zandu Spuļģīti zvanot uz tālruņa numuru 26263960. Kā Kurzemniekam pastāstīja A. Inapša, šobrīd atsaucība esot ļoti liela, drēbes tiek ziedotas ļoti lielos apmēros, tās tiek šķirotas, un lūkots, kas ir gana pietiekami un kas vēl ir nepieciešams.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.