Aizvērt

Protestētājiem Skrundā atbalsta nebija

2020. gada 26. decembrī, 19:21
Raksta autors: Alberts Dinters
Protestētājiem Skrundā atbalsta nebija
Brauciena organizatori jau iepriekš bija piedalījušies un aicinājuši citus iesaistīties pasākumos, kuros pausta neapmierinātība ar ieviestajiem drošības pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai.
Foto: Alberts Dinters
Šodien, 26. decembrī, Latvijā tika aizvadīts nesankcionēts brauciens no Rīgas uz Liepāju, kuram rīkotāji bija devuši nosaukumu "Brīvības brauciens uz Liepāju". Tā maršruts veda cauri Jūrmalai, Tukumam, Jaunpilij, Saldum, Skrundai un Grobiņai.
Lai arī Skrundā nebija ieplānots piestāt, organizatori aicināja arī mūsu puses cilvēkus piedalīties braucienā līdz Liepājai, izmantojot savas automašīnas, rotātas ar Latvijas karogiem. Starp pasākuma rīkotājiem un dalībniekiem bija nu jau bēdīgi slavenā SIA "Memory Water" dibinātājs Jānis Pļaviņš un akciju sabiedrības "Brīvais vilnis" valdes priekšsēdis Arnolds Babris, un brauciena laikā notiekošais bija vērojams feisbuka tiešraidē.

Viņi abi jau iepriekš bija piedalījušies un aicinājuši citus iesaistīties pasākumos, kuros pausta neapmierinātība ar ieviestajiem drošības pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai. Tādi bija, piemēram, 12. decembra pikets Rīgā, 11. novembra krastmalā, kā arī neatļautais pikets 19. decembrī Valkā. Lai arī tas tika aizliegts, ieceres rīkotāji tomēr devās braucienā uz Valku.

Skrundā kolonna bija ieplānojusi ierasties ap 12.30, un, kā klātienē novēroja "Kurzemnieks", neilgi pirms tam lielveikala stāvlaukumā ieradās tikai viena automašīna, pie kuras bija piestiprināti karogi. Daudz vairāk bija jūtama Valsts policijas (VP) klātbūtne, jo pilsētā bija redzamas vairākas ekipāžas gan ar trafarētiem, gan netrafarētiem spēkratiem. Vairāku desmitu automašīnu kolonna, kuru pavadīja vairākas VP ekipāžas, Skrundu šķērsoja vien ap 14.30, jo to Brocēnos aizturēja VP.

Policija ir sākusi vairākus administratīvā pārkāpuma procesus, tostarp par nepakļaušos policijas prasībām, par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu, piemēram, par pulcēšanos un sejas masku nelietošanu, kā arī ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem (agresīva braukšana, transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa pārkāpumi).  Piemēram, autobusa vadītājs ar savām darbībām apzināti traucēja ceļu satiksmi, bez nepieciešamības braucot pārāk lēni, kā rezultātā aiz transportlīdzekļa bija izveidojusies apmēram kilometru gara rinda. VP aicina ikvienu rūpīgi pārdomāt savas darbības, neļauties provokācijām un izvērtēt riskus saistībā ar dalību dažādās aizliegtās aktivitātēs.
Komentāri
Zaiga Vilne
2020. gada 26. decembrī, 21:36
Vai tad Brocēni jau Saldus novads?
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.