Aizvērt

Valsts policijai trīs dienās brangs ķēriens

2020. gada 16. decembrī, 12:10
Raksta autors: Alberts Dinters
Valsts policijai trīs dienās brangs ķēriens
Foto: Alberts Dinters
Laikā no 12. līdz 15. decembrim Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ir konstatējušas 10 transportlīdzekļu vadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies alkoholisko dzērienu ietekmē.
12.decembris. Ap pulksten vieniem dienā VP saņemta informācija no ārstniecības iestādes par to, ka sieviete, vadot velosipēdu Kuldīgas novadā un būdama alkohola reibumā, cieta negadījumā. Sievietes izelpā konstatētas 1,88 promiles alkohola. Pusdeviņos vakarā Brocēnu novadā kāds vīrietis vadīja automašīnu “Audi”, būdams 1,90 promiļu reibumā.

13.decembris. Vienos naktī VP Saldū, Pumpura ielā    pieķer vīrieti, kurš pie “Audi” stūres sēdies, būdams 2,07 promiļu reibumā un esot spēkā transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumam. Tai pat dienā Grobiņas novadā konstatēts, ka vīrietis vadīja automašīnu “Volkswagen”, būdams 1,13 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Savukārt ap četriem pēcpusdienā Saldus novada Zirņu pagastā pieķerts vīrietis, kurš vadīja velosipēdu, būdams 2,94 promiļu reibumā.

14.decembris. Nedaudz pāri trijiem naktī VP saņem informāciju par to, ka Durbes novada Vecpils pagastā avarējusi automašīna. Noskaidrots, ka vīrietis, vadot automašīnu “Mitsubishi” bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un būdams alkohola reibumā, nobrauca no ceļa braucamās daļas grāvī un apgāzās uz jumta. Negadījumā cieta automašīnas pasažieris, kurš ar gūtajām traumām nogādāts medicīnas iestādē. Savukārt automašīnas vadītājs no stacionēšanas atteicās. VP pret automašīnas šoferi ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām un atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē. Šofera izelpā konstatētas 2,60 promiles alkohola.

Nepaveicās arī kādam dzērājšoferim Ventspilī, jo likumsargi saņēma zvanu no kāda iedzīvotāja par to, ka Ventspilī ar automašīnu “BMW” pārvietojas vīrietis, kurš, iespējams, atrodas alkohola reibumā. Dienas vidū vīrieša vadīta automašīna tika apturēta un konstatēts, ka viņš pārvietojies, būdams 4,35 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par braukšanu dzērumā un bez tiesībām.

Vēl 14.decembrī VP nācās meklēt šoferi, kurš izraisīja veselu virkni avāriju. Pirmā informācija VP tika saņemta par to, ka Grobiņā, Zirgu ielā, ir noticis ceļu satiksmes negadījums – uzbraukums diviem stāvēšanai novietotiem transportlīdzekļiem. Vainīgais pēc negadījuma izraisīšanas notikuma vietu pameta. Nākamais negadījums konstatēts Grobiņas pagastā uz autoceļa A9, kur notikusi divu automašīnu sadursme, vainīgajam pametot negadījuma vietu arī šoreiz. Savukārt Tadaiķu pagastā automašīna “Ford”, kuras vadītājs izraisījis iepriekšminētos negadījumus, nobrauca no ceļa braucamās daļas. Kad ieradās policija noskaidrojās, ka vīrietis vadījis transportlīdzekli, būdams 3,38 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Tāpat viņam ir spēkā tiesību izmantošanas aizliegums.

Savukārt 15.decembrī ap pulksten vieniem naktī VP    Kuldīgā, Lapegļu ielā noķēra šoferi, kurš pie “BMW” stūres sēdās 0,36 promiļu reibumā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.