Aizvērt

Policija Kurzemē sākusi daudzus procesus par ierobežojumu neievērošanu

2020. gada 16. decembrī, 11:33
Raksta autors: Alberts Dinters
Policija Kurzemē sākusi daudzus procesus par ierobežojumu neievērošanu
Foto: Alberts Dinters
No 11.decembra līdz 13. decembrim Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ir uzsākušas 11 administratīvo pārkāpumu procesus par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, 14. decembrī – vēl divus, informē VP pārstāve Madara Šeršņova,
Vienā gadījumā likumsargi saņēma informāciju par to, ka Kuldīgā, kādā dzīvoklī notiek konflikts. Notikuma vietā tika konstatēts, ka dzīvoklī atrodas četras personas, kuras lietoja alkoholu. Par notikušo personas atteicās rakstīt iesniegumu un visi bija tādā alkohola reibumā, ka nedz varēja paskaidrot notikušo, nedz arī bija saprotams, ko viņi runā. Likumsargi personām izskaidroja, ka ar pretenzijām par konfliktu varēs vērsties policijā tad, kad reibums būs izgulēts. Taču personām tika izskaidrots, ka viņi nav ievērojuši valstī noteiktos ierobežojumus un tos pārkāpj pulcējoties.

 Arī Skrundā tika konstatēts privāts pasākums, kurā atradās astoņas personas. 12.decembrī ap 3.30 tika saņemta informācija, ka Skrundā kādā dzīvoklī trokšņo. Notikuma vietā tika konstatēts, ka dzīvoklī atradās vairāki jaunieši. Noskaidrots, ka tika svinēta jaunieša dzimšanas diena. Personām tika izskaidrots, ka šādā veidā ir pārkāpti valstī noteiktie ierobežojumi, jo ir aizliegti jebkādi privāti pasākumi un pulcēšanās. Jaunieši savu vainu atzina.

14. decembrī konstatēts, ka Saldus pagastā kāds vīrietis pulcējās ar vēl trim citām personām un kopīgi lietoja alkoholu laikā, kad viņš pats pirms dažām dienām bija ieceļojis Latvijā no ārvalstīm un pašizolācijas laikā neatradās savā dzīvesvietā, bet Liepājā konstatēts, ka vīrietis atradās veikalā bez sejas maskas. Par visiem gadījumiem ir sākti administratīvo pārkāpumu procesi.

No 11 sāktajiem administratīvajiem procesiem 8 ir uzsākti par to, ka latvieši un lietuvieši, iebraucot Latvijā, Priekules un Saldus novados nebija aizpildījuši elektroniskās apliecinājuma anketas (covidpass.lv). Saldus iecirkņa apkalpojamā teritorijā ir konstatēti 6 šādi pārkāpumi, bet Liepājas iecirkņa apkalpojamā teritorijā – 2, kas ir skaidrojams ar to, ka Lietuvas amatpersonas ir pastiprinājušas kontroli pierobežā.

Kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas līdz 14.decembrim VP Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ir sākušas 106 administratīvo pārkāpumu procesus par mutes un deguna aizsegu nelietošanu, elektronisko apliecinājumu anketu neaizpildīšanu, iebraucot Latvijā, kā arī par pulcēšanos. Tāpat likumsargi reaģē uz iedzīvotāju saņemto informāciju un to pārbauda.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.