Aizvērt

Dedzinātājs atrodas apcietinājumā

2020. gada 28. jūlijā, 08:20
Raksta autors: Alberts Dinters
Dedzinātājs atrodas apcietinājumā
Ugunsgrēkā nodarītie zaudējumi aprēķināti 55 tūkstošu eiro apmērā
Foto: Alberts Dinters
Kā vēsta Valsts policija (VP), tās darbinieki 24.jūlijā, notikuma vietā Kabilē, patversmē Zilais krusts, ir aizturējuši Kuldīgas novada iedzīvotāju, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par ļaunprātīgu dedzināšanu un ticis sodīts. Šobrīd tiesa viņam uz izmeklēšanas laiku ir piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu.
Kurzemnieks jau ziņoja, ka 24.jūlijā ap pulksten pusdeviņiem vakarā patversmē Zilais krusts Kabilē izcēlās ugunsgrēks, kurā pilnībā nodega saimniecībā esošā kūts un sadega mājlopi. Kā vēsta VP, šobrīd aprēķinātie zaudējumi par sadegušajām četrām govīm, 19 cūkām un 270 siena ruļļiem ir 55 tūkstoši eiro.


Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa amatpersonas par notikušo ir sākušas kriminālprocesu par svešas mantas tīšu iznīcināšanu, ja tas izdarīts ar dedzināšanu.

Kurzemniekam stāstīja patversmes pārvaldnieks Agris Reinis, dedzināšanu veicis puisis, kurš jau ir ticis tiesāts par 14 ļaunprātīgas dedzināšanas epizodēm Vecvilgālē, kur viņš dzīvoja pirms iepriekšējās aizturēšanas. Jaunietis no apcietinājuma atbrīvojās šā gada aprīlī un nonāca patversmē Kabilē. Šobrīd viņam spēkā ir papildsods – probācijas uzraudzība.

Nedēļas nogalē VP amatpersonas devās uz tiesu lūgt uz izmeklēšanas laiku piemērot vīrietim drošības līdzekli – apcietinājumu, kas arī tika izdarīts. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.
Komentāri
Aivars Rozītis
2020. gada 19. oktobrī, 21:09
Šis jaunietis ir pilnīgi psihiski slims . Un nav ārstējams. Tikai visu mūžu turams aiz restēm !
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.