Aizvērt

Ozolu purva ugunsgrēks likvidēts

2020. gada 3. jūnijā, 14:58
Raksta autors: Alberts Dinters
Ozolu purva ugunsgrēks likvidēts
Foto: Alberts Dinters
Otrdien, 2. jūnijā, Rendas pagasta Ozolu kūdras purvā beigusies ugunsgrēka dzēšana, kas ilgusi trīs diennaktis, vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).
Kopumā deguši 84 ha, sadedzis viens uzņēmuma "Baloži & Ko" traktors. Otrdien VUGD un Valsts meža dienesta (VMD) pārstāvji vēlreiz teritoriju apskatīja ar dronu, kam ir siltumkamera, lai pārliecinātos, ka visi degšanas perēkļi ir likvidēti. Tā kā jau diennakti degšana vai gruzdēšana netika konstatēta, nolemts ugunsdzēsēju darbu beigt.

Uzņēmums uzraudzību turpina un kūdras ieguves laukā izvieto papildu tvertnes ar ūdeni. Kā pastāstīja izpilddirektors Artis Freibergs, ugunsgrēka likvidēšanā iesaistīti visi 20 "Baložu & Ko" darbinieki. Viņš arī atklāja, ka sarunās ar VMD panākta vienošanās: uzņēmums par savu naudu purva apkārtnē atjaunos ūdens ņemšanas vietas, kas ir aizaugušas un kurām nevar piekļūt. Zaudējumi vēl nav aprēķināti.

Policija turpina izmeklēšanu, bet A.Freibergs pieļauj, ka ugunsgrēks sācies no tehnikas radītas dzirksteles. Viņš arī apstiprināja, ka līdz pirmajām lietavām purva izdegušajā daļā nekāda darbība nenotiks. Pēdējā VUGD ugunsdrošības pārbaude "Baloži&Ko" bijusi 2018. gada 10. oktobrī. Pēc tās uzņēmumam izsniegts pārbaudes akts, kurā iekļauti konstatētie pārkāpumi un noteikts novēršanas termiņš.

Ugunsnelaime purvā izcēlās 30. maija pēcpusdienā. To likvidēja ap 70 VUGD darbinieku, ieradās autocisternas no Kuldīgas, Alsungas, Talsiem, Skrundas, Sabiles, Ventspils un Liepājas, Ventspils daļas konteinervedējs ar lielu ūdens tilpni, divi kvadracikli, daudz VMD darbinieku un tehnikas. Gaisa spēku helikopters divas dienas uguni dzēsa no gaisa.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.