Aizvērt

Turpina dzēst ugunsgrēku Ozolu purvā

2020. gada 31. maijā, 14:40
Raksta autors: Alberts Dinters
Turpina dzēst ugunsgrēku Ozolu purvā
Foto: Alberts Dinters
Kā vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) sniegtā informācija, dzēšanas darbi Ozolu purvā ir turpinājušies visu nakti. Arī šodien darbs turpinās divos virzienos – meža nosargāšana no liesmām un degošā purva dzēšana.
No rīta notikuma vieta tika apsekota ar dronu, kurš aprīkots ar siltumkameru, un tas parādīja, ka degšana un gruzdēšana norisinās vairākās vietās. Šodien dzēšanas darbus turpina apgrūtināt spēcīgais vējš, kas veicina uguns izplatīšanos, kā arī lielais sadūmojums, kas apgrūtina redzamību. Dzēšanas darbos no gaisa arī šodien ir iesaistīts NBS Gaisa spēku helikopters. Sākotnējā informācija liecināja, ka ugunsgrēka platība ir aptuveni četri hektāri, bet vēlāk atklājās, ka degšanas platība ir aptuveni 70 hektāri.

Šodien dzēšanas darbus veic vairāk nekā 20 ugunsdzēsēji glābēji ar sešām autocisternām, diviem kvadricikliem un no Ventspils daļas papildus tiek piesaistīts konteinervedējs ar lielas ietilpības ūdens tilpni, kā arī Valsts meža dienesta darbinieki un tehnika un uzņēmuma darbinieki un
traktortehnika.

"Kurzemnieks" jau vēstīja, ka ka informācija par ugunsgrēku saņemta vakar, 30.maijā ap plkst. 15.23.

Sākotnēji notikuma vietā strādāja ugunsdzēsēji no Kuldīgas, Skrundas, Sabiles un Alsungas, kā ar Valsts meža dienesta dzēsēji.

Uzņēmuma pārstāvis Artis Freibergs "Kurzemniekam" vakar apstiprināja, ka situācija lielā vēja dēļ ir neprognozējama un sarežģīta. Stiprais vējš dūmus pūš uz Mežvaldes un Kuldīgas pusi, un iedzīvotājiem ieteicams neturēt vaļā logus.

620 ha lielajā Ozolu kūdras purvā tiek iegūta frēzkūdra un grieztā sūnu kūdra. Produkcija tiek eksportēta uz Eiropas Savienības dalībvalstīm, uz trešajām valstīm, kā arī piedāvāta Latvijas tirgum. Uzņēmumā pastāvīgi tiek nodarbināti 20 cilvēku, bet sezonas laikā 50 cilvēku, liecina informācija uzņēmuma mājas lapā.

Vakar notikuma vietā strādāja 19 VUGD ugunsdzēsēji glābēji, sešas autocisternas, kvadracikls, kā arī Valsts meža dienesta cisternas un traktortehnika, ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistīts ar NBS helikopters, kas no gaisa lej ūdeni uz degošo purvu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.