Aizvērt

Aizdedzies Ozolu kūdras purvs (papildināts 21.39)

2020. gada 30. maijā, 17:52
Raksta autors: Daiga Bitiniece
Aizdedzies Ozolu kūdras purvs (papildināts 21.39)
Foto: Alberts Dinters
Izcēlies ugunsgrēks Ozolu kūdras purvā, kas atrodas Kuldīgas novada Rendas pagastā un kur kūdru iegūst uzņēmums Baloži&Co.
Notikuma vietā strādā ugunsdzēsēji no Kuldīgas, Skrundas, Sabiles un Alsungas, kā ar Valsts meža dienesta dzēsēji.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Gribuste informē, ka informācija saņemta 15.23. Pašlaik tiekot apzināta situācija un sākti glābšanas darbi, diemžēl tos apgrūtina stiprais vējš.
Arī uzņēmuma pārstāvis Artis Freibergs Kurzemniekam apstiprināja, ka situācija lielā vēja dēļ ir neprognozējama un sarežģīta. Stiprais vējš dūmus pūš uz Mežvaldes un Kuldīgas pusi, un iedzīvotājiem ieteicams neturēt vaļā logus.
620 ha lielajā Ozolu kūdras purvā tiek iegūta frēzkūdra un grieztā sūnu kūdra. Produkcija tiek eksportēta uz Eiropas Savienības dalībvalstīm, uz trešajām valstīm, kā arī piedāvāta Latvijas tirgum. Uzņēmumā pastāvīgi tiek nodarbināti 20 cilvēku, bet sezonas laikā 50 cilvēku, liecina informācija uzņēmuma mājas lapā.


(papildināts 19.20)

Tā kā spēcīgais vējš turpina izplatīt liesmas, Ozolu kūdras purva ugunsgrēka dzēšanas un ierobežošanas darbos iesaistīti papildu resursi - arī Ventspils un Talsu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) brigādes.
Lai piekļūtu tuvāk degošajām vietām un pievestu nepieciešamo, tiek izmantots arī kvadracikls, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.
Pašlaik notikuma vietā strādā 19 VUGD ugunsdzēsēji glābēji, sešas autocisternas, kvadracikls, kā arī Valsts meža dienesta cisternas un traktortehnika. Ar drona palīdzību tiek izvērtēta situācija no augšas, lai pieņemtu atbilstošus lēmumus, saka VUGD pārstāve.
Darbs tiek organizēts divos virzienos – paša purva dzēšana un tiek darīts viss, lai no liesmām pasargātu mežu un vienu tuvāko dzīvojamo māju.
Drošības dēļ, lai pasargātu sevi no dūmiem, ko vējš dzen Kuldīgas virzienā, apkārtējie iedzīvotāji tiek aicināti aizvērt logus un durvis, izslēgt ventilāciju.

(papildināts 21.40)

Ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistīts ar NBS helihopters, kas no gaisa lej ūdeni uz degošo purvu.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.