Aizvērt

Atkal neatgriezeniski sabojā ceļa zīmes

2020. gada 19. maijā, 10:40
Raksta autors: Alberts Dinters
Atkal neatgriezeniski sabojā ceļa zīmes
Ceļā no Alsungas līdz Jūrkalnei vandaļi ļaunprātīgi sabojājuši 140 atstarojošo signālstabiņu, nodarot ap 5000 eiro zaudējumus, vēsta akciju sabiedrība Latvijas Valsts ceļi (LVC).
Stabiņi ar atstarojošiem elementiem uzskatāmi par ceļa zīmēm nr. 917 un nr. 918 un tumšajā laikā palīdz autovadītājiem saskatīt ceļa malas. Tā kā tieši šis posms ir ļoti līkumains un nepārredzams, bez tiem palielinās risks brauktuves malu nepamanīt un izraisīt avāriju, diemžēl arī ar letālām sekām. 140 sabojātie stabiņi ceļā Kuldīga–Alsunga–Jūrkalne ierīkoti pērnruden. LVC Kuldīgas nodaļa kā valsts ceļu un to būvju pārvaldītāja nosūtījusi Valsts policijai iesniegumu, lūdzot par nodarījumu un materiālajiem zaudējumiem ierosināt kriminālprocesu.

"Kurzemnieks" aprīlī jau vēstīja, ka toreiz ceļiem Ciecere–Ikaiši–Vārme, Kurmāle–Ieras un Kuldīga–Skrunda–Embūte tika nozagta 31 zīme un 29 metāla stabi. Arī toreiz LVC vērsās Valsts policijā ar līdzīgu lūgumu, un zaudējumi bija nepilni četri tūkstoši eiro.

Pērn valsts ceļiem nodarīti zaudējumi par 273 tūkstošiem eiro. Liela daļa radusies zādzību un vandalisma dēļ. Tika nozagtas vai bojātas 73 ceļazīmes, 49 ceļazīmju stabi, 1,7 km aizsargbarjeru, pieci autobusu pieturu paviljoni, seši apgaismes stabi un viens luksofors, bojāti vēl citi elementi. No vainīgajiem un apdrošināšanas sabiedrībām saņemtas kompensācijas par 108,5 tūkstošiem. Salīdzinājumā ar 2018. gadu šādi zaudējumi pērn auguši par 86 tūkstošiem eiro.

 
LVC aicina autovadītājus informēt Valsts policiju, ja pamanīta zādzība, kā arī zvanīt LVC Satiksmes informācijas centram pa diennakts bezmaksas tālruni 80005555.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.