Aizvērt

Snēpeles pagastā deg mežs (Foto galerija)

2020. gada 1. maijā, 20:29
Raksta autors: Alberts Dinters
Snēpeles pagastā deg mežs  (Foto galerija)
Foto: Alberts Dinters
Šodien, 1.maijā, neilgi pēc trijiem dienā ugunsgrēks izcēlies mežā, kuru snēpelnieki zina kā Vilku mežu. Ap pulksten 20.00 gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), gan Valsts meža dienesta (VMD) darbinieki turpina uguns nelaimes lokalizēšanu.
Ugunsgrēka dzēšanā piedalās divas VUGD autocisternas, četras VMD ugunsdzēšanas automašīnas un speciāli aprīkotas VMD apvidus automašīnas, kuras spēj ūdeni piegādāt pēc iespējas tuvāk ugunsgrēka perēkļiem. Šobrīd precīza degusī platība vēl nav apzināta, bet tiek lēsts, ka tā varētu būt no diviem līdz pieciem hektāriem. Kā klātienē noskaidro “Kurzemnieks”, ugunsgrēka pilnīga likvidēšana prasīs vairākas dienas, bet līdz tam brīdim mežā tikšot nozīmētas nepārtrauktas dežūras. Ugunsgrēka izraisītais piedūmojums ir bijis labi redzams pat Vārmes pagastā, kur kāds no VMD darbiniekiem to novērojis ar drona palīdzību. Plašāk par ugunsgrēku un izdegušajām platībām “Kurzemnieka’’ 5.maija numurā.
Komentāri
Dimmers Bek
2020. gada 3. maijā, 14:36
Valsts meži paši rada šādu uguns bīstamību, jo neļauj iedzīvotājiem savlaicīgi satīrīt mežu no nokaltušiem un kritušajiem koiem, kaut malkai. Tāpēc pilni meži ar kritalām kuri sausi un deg. Lielie koki nedega.
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.