Aizvērt

Kūlas ugunsgrēki iet plašumā

2020. gada 7. aprīlī, 11:13
Raksta autors: Alberts Dinters
Kūlas ugunsgrēki iet plašumā
Kūlas ugunsgrēks Kuldīgā, Lapegļu ielā.
Foto: Alberts Dinters
Aizvadītajā diennaktī, no 6.aprīļa 6.30 līdz 7.aprīļa 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēmusi 15 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem deviņi bija kūlas ugunsgrēki.
Šorīt, 7.aprīlī, 5.32 VUGD saņēma izsaukumu uz Snēpeles pagastu, kur dega divas vieglās automašīnas. 6.26 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās dzēst deviņus kūlas ugunsgrēkus. Padures pagastā dega kūla 1200 m2 platībā, Lapegļu ielā Kuldīgā 500 m2 platībā, Virkas ielā Kuldīgā 50 kvadrātmetros.

Pirms tam, aizvadītajās brīvdienās, no 3. līdz 6.aprīlim, VUGD Kurzemes reģiona brigāde saņēma 25 izsaukumus. 13 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem septiņi bija kūlas ugunsgrēki, 10 uz glābšanas darbiem, bet divi bija maldinājumi. Piektdien ugunsdzēsēji glābēji septiņas reizes devās atbrīvot brauktuves no nolūzušiem kokiem Skrundas novada Rudbāržu pagastā, Kuldīgas novada Kabiles pagastā un Alsungas novadā.

Tāpat ugunsdzēsēji steigušies dzēst kūlas ugunsgrēkus Padures pagastā, kur dega kūla 800 m2 un 500 m2 platībā un Ēdolē, kur pērnā zāle dega 200 kvadrātmetros.


VUGD atgādina, ka par kūlas dedzināšanu fiziskas personas var sodīt ar 280 līdz 700 eiro lielu soda naudu, savukārt par zemes neapsaimniekošanu un zāles nepļaušanu fiziskajām personām var uzlikt naudas sodu no 140 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām – no 700 līdz 2900 eiro.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.