Aizvērt

Vētīs visas atkritumu šķirošanas stacijas

2020. gada 30. martā, 09:40
Raksta autors: Alberts Dinters
Vētīs visas atkritumu šķirošanas stacijas
Foto: Alberts Dinters
Pēc paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka SIA Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība „Piejūra” atkritumu pārkraušanas un šķirošanas stacijas teritorijā Tukumā Valsts vides dienests (VVD) vērtēs visām šādām stacijām izsniegtās piesārņojošas darbības atļaujas.
Ugunsgrēks tur notika vakar, pašlaik ir izdevies to nodzēst, bet turpinās gruzdēšana, un objektā dežurē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Pēc VVD novērojumiem, iemesls varētu būt blakus teritorijā dedzinātā kūla.

Šodien VVD inspektori negadījuma vietu ir apskatījuši un turpina noskaidrot apstākļus. Lai pieņemtu lēmumu par videi nodarīto kaitējumu, tiek veikti aprēķini, cik daudz vielu ugunsgrēkā nokļuvušas vidē.

Vienlaikus, lai novērstu risku, ka šādi negadījumi atkārtojas, dienests vērtēs, vai ieviest izmaiņas Piejūrai izsniegtajā piesārņojošas darbības atļaujā. Tāpat preventīvi VVD izvērtēs visām atkritumu šķirošanas stacijām izsniegtās atļaujas un tajās noteikto uzglabāšanas apjomu.

Pēc Piejūras informācijas, teritorijā atradās aptuveni 200 tonnu sadedzināšanai sagatavotu atkritumu. Pirmsšķietami secināts, ka uzņēmums nav pārkāpis atļaujas nosacījumus, kuros teikts, ka pagaidu uzglabāšanas apjoms šādiem atkritumiem ir 300 tonnu. Pārbaudē nav apstiprinājusies Piejūras sniegtā informācija, ka tos bija plānots transportēt uz uzņēmumu Schwenk Latvija Brocēnos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.