Aizvērt

Tukumā lokalizēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

2020. gada 29. martā, 14:48
Raksta autors: Alberts Dinters
Tukumā lokalizēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks
Foto: Alberts Dinters
Vakar, 28. marta pēcpusdienā Tukumā, Dienvidu ielā 1, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Tas plosījās atkritumu apsaimniekošanas sabiedrības Piejūra atkritumu pieņemšanas punktā, kur ar atklātu liesmu dega sapresēti atkritumi.
Kā vēsta VUGD, izsaukums uz notikuma vietu saņemts neilgi pēc četriem pēcpusdienā. Ugunsnelaimi likvidēt centās 19 ugunsdzēsēji glābēji, 6 autocisternas, kā arī uzņēmuma Piejūra traktortehnika, savukārt Valsts policija nodrošināja kārtību, ugunsgrēka vietai nepielaižot ziņkārīgos iedzīvotājus.

Kā klātienē novēroja Kurzemnieks, kodīgi melno dūmu mākonis bija redzams teju desmit kilometru attālumā no Tukuma, jo sapresētie atkritumi dega aptuveni 2000 kvadrātmetru platībā. Vējš dūmus nesa Jaunpils virzienā.

Kā vakar vakarā paziņoja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Kļaveniece, Tukuma iedzīvotājiem nepastāv tiešs apdraudējums veselībai, tā kā ugunsgrēka vietai tuvumā neatrodas dzīvojamās mājas un dūmi iet prom no pilsētas. Vienlaikus viņa aicināja iedzīvotājus, sajūtot dūmu smaku aizvērt logus, jo šie dūmi ir kaitīgi veselībai. Pēc Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrības Piejūra pārstāvju VVD sniegtās informācijas teritorijā atradās 200 tonnas no atkritumiem iegūta kurināmā jeb RDF, ko bija paredzēts transportēt uz Schwenk Latvija Brocēnos.

SIA Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība Piejūra uzņēmuma valdes loceklis Ēriks Zaporožecs medijiem izteicies, ka ugunsnelaime, iespējams, izcēlusies no sausās zāles dedzināšanas uzņēmumam blakus esošajā privātajā teritorijā.

Kā vēsta VUGD, ugunsgrēku lokalizēt izdevies vakar ap vienpadsmitiem vakarā, savukārt šorīt plkst. 7.50 atklāta degšana laukumā tikusi novērsta. Ugunsdzēsēji atsevišķās vietās turpina gruzdēšanas perēkļu dzēšanu, un ar uzņēmuma traktortehnikas palīdzību atkritumu krāvumi tiek jaukti un dzēsti.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.