Aizvērt

Kuldīgas novadā jau deg kūla

2020. gada 10. martā, 11:39
Raksta autors: Alberts Dinters
Kuldīgas novadā jau deg kūla
Foto: Alberts Dinters
9.martā dienas vidū Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Kuldīgas novada Padures pagastu, kur teju pašā centrā dega kūla.
Uguns pērnajai zālei bija pielaista ceļa malā, tā dega 500 kvadrātmetru platībā. Par laimi ugunsnelaime tika savlaicīgi pamanīta un nodzēsta.

Šogad Kurzemē bijuši jau trīs kūlas ugunsgrēki. 9.februārī Talsu novada Stendē un Nīcas novada Nīcas pagastā, bet 9.martā jau minētais ugunsgrēks Padures pagastā. Šogad pirmie kūlas ugunsgrēki Latvijā tika reģistrēti jau janvārī. Arī pirmie divi meža ugunsgrēki izcēlās jau šī gada pirmā mēneša beigās Ventspilī un Talsu novada Ģibuļu pagastā, kur abos gadījumos dega meža zemsedze un atkritumi nelielā platībā.

VUGD atgādina, ka atbildība par pērnās zāles dedzināšanu paredzēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 179.panta ceturtajā daļā. Naudas sods fiziskajām personām ir no 280 līdz 700 eiro. Par zemes apsaimniekošanas pasākumu neizpildīšanu un zāles nepļaušanu, lai novērstu kūlas veidošanos, fiziskajām personām var piemērot naudas sodu no 140 līdz 700 eiro,
bet juridiskajām personām no 700 līdz 2900 eiro. Saskaņā ar Ministru kabineta 2016.gada 19.aprīļa noteikumu nr.238 Ugunsdrošības noteikumi 6. un 28.punktu, zemes īpašniekiem vai valdītājiem jāveic nepieciešamie pasākumi, lai objekta teritorijā nenotiktu kūlas dedzināšana. Par šīs prasības pārkāpšanu atbilstoši LAPK 179.panta pirmajai daļai VUGD uzliek naudas sodu fiziskajām
personām no 30 līdz 280 eiro, bet juridiskai personai no 280 līdz 1400 eiro.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.