Aizvērt

Zolitūdes traģēdijā notiesā tikai vienu apsūdzēto

2020. gada 18. februārī, 12:02
Raksta autors: Alberts Dinters
Zolitūdes traģēdijā notiesā tikai vienu apsūdzēto
Foto: Alberts Dinters
Šodien, 18.februārī, Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa paziņoja spriedumu Zolitūdes traģēdijas krimināllietā. Kopš tās ir pagājuši vairāk nekā seši gadi, reāls cietumsods piespriests tikai būvinženierim Ivaram Sergetam.
Sergets uz apsūdzēto sola Zolitūdes traģēdijas lietā sēdās kopā ar veikala projekta būvekspertīzes veicēju Andri Gulbi, būvuzraugu Mārtiņu Draudiņu, arhitektu Andri Kalinku un uzņēmuma Re&Re būvdarbu vadītāju Staņislavu Kumpiņu, kuriem prokuratūra uzrādīja apsūdzības par būvniecības noteikumu pārkāpumiem, kā rezultātā sabruka daļa ēkas, kā arī par nonāvēšanu aiz neuzmanības. Savukārt trīs Rīgas pilsētas būvvaldes darbiniekiem – Jānim Balodim, juridiskās nodaļas būvniecības uzraudzības nodaļas ekspertei Marikai Treijai un būvinspekcijas priekšnieka vietniecei Aijai Meļņikovai – izvirzītas apsūdzības par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, kas izraisījusi smagas sekas. Sešus gadus ilgu cietumsodu, iekļaujot apcietinājumā pavadīto laiku, tiesa piesprieda vien Sergetam, pārējie apsūdzētie tika attaisnoti. Kā vēsta klātesošie mediji, izdzirdot tiesas spriedumu, zāli pameta liela daļa no cietušajiem, klausītājiem, tādā veidā paužot sašutumu par spriedumu, bet daļai iziet gribošo policija to nav ļāvusi, paskaidrojot, ka tā ir necieņa pret tiesu. Pasludinātais ir saīsinātais spriedums, cietušie un viņu pārstāvji gaidīs pilnu spriedumu, lai lemtu par turpmāko rīcību, taču jau šodien ir izskanējusi pārliecība, ka tas tiks pārsūdzēts.
Atgādinām, ka 2013. gada 21.novembrī Rīgā, Zolitūdē, sabruka lielveikals Maxima. Šajā traģēdijā bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva ievainojumus. Būveksperti secinājuši, ka traģēdija notika, jo bija nepareizi aprēķinātas jumta konstrukciju slodzes, tādēļ tas iegruva.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.