Aizvērt

Policija aicina iedzīvotājus uzmanīties

2019. gada 20. decembrī, 17:14
Raksta autors: Alberts Dinters
Policija aicina iedzīvotājus uzmanīties
Foto: Alberts Dinters
Ziemassvētku laiks ir brīdis, kad daudzas labdarības organizācijas vāc ziedojumus, bet to izmanto arī krāpnieki. Signāls par šāda veida naudas izkrāpšanu, nozagšanu saņemts arī Kuldīgas policijā. Valsts policijā (VP) pēdējā laikā ir saņemta informācija par notikumiem, kur personas, ieejot mājokļos un novēršot uzmanību, paņem naudu.
Šāds notikums ir reģistrēts arī Kuldīgā. Kādas pensionāres īpašumā Rendas pagastā iegājušas divas personas – sieviete un vīrietis ar it kā dāvanām, kuras viņi vēloties iemainīt pret ziedojumiem labdarībai. Pēc naudas saņemšanas personas kundzei prasījušas ūdeni. Brīdī, kad sieviete gājusi pēc ūdens, ienācēji paņēmuši sievietes maku un aizgājuši.

Šāda shēma nav jaunums. Nauda labdarībai tiek prasīta, lai ļaundari nopētītu, kur upuris pēc tam noglabā naudas maku, savukārt ūdens līdzņemšanai tiek prasīts, lai upurim būtu jāpatērē ilgāks laiks ūdens pudeles meklēšanai, tikmēr ļaundari var netraucēti īstenot savu plānu. VP vērš gan Kuldīgas, gan citu pilsētu, pagastu, lauku viensētu iedzīvotāju uzmanību uz to, ka krāpnieki šo svētku laiku var izmantot savtīgos nolūkos. Visdrošākais ir darīt tā, kā citos gadījumos cilvēki rīkojušies, uzreiz pasakot, ka dāvanas, lielākoties drēbes, iegādāties nevēlas. Lielākajā daļā gadījumu, kad kāds iegādājies dāvanu, tās bijušas lietotas drēbes.

VP aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neuzķerties uz viltībām.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.