Aizvērt

Aiztur narkotirgoņus, arestē mantu par 1,36 miljoniem

2019. gada 2. maijā, 16:45
Raksta autors: Dina Poriņa
Aiztur narkotirgoņus, arestē mantu par 1,36 miljoniem
Foto: Valsts policija
Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) kriminālpolicijas pārvalde kopā ar citiem dienestiem aprīlī aizturējusi septiņu cilvēku grupu, konfiscējot vairāk nekā 10 kg karfentanila. Tā ir sevišķi bīstama viela, kas tika izplatīta Rīgā, tās apkaimē un Kurzemē, kā arī piegādāta citur Baltijā. Viens aizturētais to tirgojis Ventspilī.
Tāpat organizētajai grupai atsavināti 10 kg zeltlietu, ievērojams daudzums naudas, luksusa klases automašīnas, motocikls un citi īpašumi.


PLAŠĀ OPERĀCIJĀ

4. aprīlī aizturētas septiņas personas: 1965., 1956., 1993., 1987. un 1993. gadā dzimuši vīrieši un 1971. un 2000. gadā dzimušas sievietes. Vērienīgajā operācijā iesaistīta arī VP pretterorisma vienība Omega, citi RRP biroji, speciālo uzdevumu bataljons, Kurzemes reģiona pārvaldes kriminālpolicijas birojs un ceļu policija, Valsts robežsardzes specvienība Sigma, Valsts ieņēmuma dienesta kinologi un Rīgas pašvaldības policija, informē VP sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas (par narkotisko vielu realizāciju, glabāšanu realizācijas nolūkā, ja tā izdarīta lielā apjomā un organizētā grupā) un pēc 195. panta trešās daļas (par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu, ja tā izdarīta lielā apjomā). Pieciem aizturētajiem drošības līdzeklis ir apcietinājums, pārējiem diviem ar brīvības atņemšanu tas nav saistīts.


ATROD MAŠĪNĀS UN MĀJĀS

Divi vīrieši, kuri narkotiku izplatīšanu organizēja, ir sodīti krietnu laiku iepriekš, bet par citiem noziegumiem. Taču sieviete, kurai bija līdzīgi pienākumi, nav sodīta. Tas nozīmē, ka šie cilvēki izmantojuši konspirāciju – bijuši ļoti piesardzīgi, skaidro VP. Divi līdzdalībnieki vairākas reizes jau sodīti par nelikumīgu narkotisko vielu apriti.

Daļa narkotiku izņemtas taksometrā, ar ko braucis 1993. gadā dzimušais vīrietis. Proti, braucot no narkotiku uzglabāšanas vietas, aizturēšanas laikā viņš transportlīdzeklī nosviedis 211,677 g karfentanila, un policija kratīšanā to atsavinājusi. Savukārt 1965. gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā Stopiņu novadā izņemts ap 7 kg karfentanila un 250 g medikamenta dimedrola. Konfiscēta arī luksusa klases automašīna Bentley Mulsanne un motocikls Honda VTX1800. 1971. gadā dzimušās sievietes dzīvesvietā Babītes novadā izņemts 1,795 kg karfentanila un metadona sajaukuma, bet viņas transportlīdzeklī Mercedes-Benz – ap 500 g karfentanila. Automašīna atsavināta.


LUKSUSA MANTAS, KAUDZE ZELTA

Visiem aizturētajiem kopā konfiscēts ap 10 kg zelta izstrādājumu, 59 846,40 eiro, 9090 Lielbritānijas sterliņu mārciņu, 72 ASV dolāri un 560 000 Baltkrievijas rubļu, kas, visticamāk, iegūti narkotiku pārdošanā.

Arestēti 15 īpašumi: septiņas privātmājas ar zemi, viens zemes gabals, piecas luksusa klases automašīnas (divi auto Bentley, S klases Mercedes-Benz, BMW 535, BMW X6), motocikls, automašīna un viens uzņēmums. Arestētās mantas vērtība – ap 1,36 miljoniem eiro.


TIRGOTS ARĪ VENTSPILĪ

Kurzemniekam skaidro G.Gžibovska, 1956. gadā dzimušais vīrietis ir no Ventspils, un tur viņš tirgojis galvaspilsētā iegūtās narkotikas. Tā kā tālāk tās mēdz iegādāties neliela daudzuma uzpircēji, nevarot izslēgt, ka bīstamā viela nonākusi arī citviet Kurzemē.


ĻOTI BĪSTAMS

Karfentanils ir viens no spēcīgākajiem opioīdiem, un tā lietotāji sevišķi bieži no pārdozēšanas mirst. Viena karfentanila vienība ir 100 reižu spēcīgāka nekā fentanils, 5000 reižu spēcīgāka nekā heroīns un 10 000 reižu spēcīgāka nekā morfijs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.