Aizvērt

Kuldīgas mazskauti ziemas nometnē

2020. gada 22. martā, 17:16
Raksta autors: Alberts Dinters
Kuldīgas mazskauti ziemas nometnē
Kuldīgas mazskauti zīmē savu ģerboni.
Foto: Jāņa Bubindusa arhīva foto
Katru gadu mazskautu kustība kādā Latvijas vietā rīko ziemas nometni, lai ar spēlēm un praktisku darbošanos bērniem mācītu uzvesties dabā un sadarboties. Šoreiz tāda no 6. līdz 8. martam rīkota Dobeles pusē.
Kopumā bijis 50 dalībnieku, no Kuldīgas – 15 bērnu no 58. skautu vienības. Dobeles novada Bikstu muižā bērni varēja piedalīties atrakcijās, apgūt zināšanas. Visi sadalīti saimēs, katrā seši dalībnieki, un katra saime sacentusies ar citām. Kuldīgas mazskauti astoņu saimju starpā ierindojušies otrajā un ceturtajā vietā.

Lai arī nakšņots siltās telpās, noorganizēti arī pārgājieni, kuros mācīts, kā pareizi ģērbties, ko laukā darīt. Piemēram, katru nakti bijušas nakts spēles, jāmeklē noteiktas mantas, jāizvairās no ķērājiem, un tā caur spēlēm mazskautiem mācīta kopības izjūta. Uzdevumu starpā arī tādi, ka bez mērierīcēm jānomēra tilta platums un garums, ar soļiem un pēdām attālums jāpārvērš centimetros, jāšķērso iedomu purvs, ņemot talkā palīgplāksnes, pa ceļam jāievēro speciālas zīmes. Gājis dažādi, bet jautri.

Mazskautu mācības norit četrus gadus, katrs veltīts savai tematikai: zeme, ūdens, gaiss, sabiedrības vēsture. Šogad esot ūdens gads.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.