Aizvērt

Draudzējās daudzu novadu jaunieši

2020. gada 6. martā, 04:27
Raksta autors: Anna Bivbāne
Draudzējās daudzu novadu jaunieši
Nīcas jauniešu dienā piedalījās arī Skrundas jauniešu teātris un Rudbāržu jauniešu klubiņš. 1. rindā Kristens Rešņa. 2. rindā Anete Bivbāne, Samanta Lēvalde, Emīlija Vītola-Zariņa, Ralfs Bauermeistars, Markuss Labunskis, Adrians Kubiškins. 3. rindā Sanija Freimane, Elizabete Ivanova, Aivita Nauzere, Inese Ozoliņa, Paula Gierkena, Enija Zonberga, Paula Zuntmane, Agnija Cērmane, Sanita Gansone.
Foto: Anna Bivbāne
Šogad Nīcas jauniešu dienā ar nosaukumu "Dzīve kā pasakā" tikās desmit organizāciju no Kurzemes un Zemgales, tajā skaitā no Skrundas jauniešu teātra, Rudbāržu jauniešu klubiņa un Kuldīgas.
Aktīvam dienas sākumam zumbas pasniedzēja Sabīne Priedola, apvienojot deju un fitnesa elementus, lika izkustēties ikvienam. Pēc tam jaunieši uzklausīja vīriešu frizētavas Windcut Barbershop vadītāju Elgaru Rogu. Viņš stāstīja, kā īstenojis sapņus un idejas, lai darītu to, kas patīk: „Ja ar savu darbošanos gūsti pozitīvas emocijas, tad esi uz pareizā dzīves ceļa.” Varēja novērtēt katras organizācijas sagatavoto video mājasdarbu – tajos pasakas un to tēli ieguva jaunas interpretācijas. Meitenes Ilzes Ernstsones vadībā apguva grima uzklāšanu, zēni mācījās boksa pamatus, izpildot uzdevumus treneru vadībā. Diena beidzās ar muzikālu vakaru grupas Tandēms trijatā izpildījumā. Pasākumu organizēja Nīcas jauniešu centrs kopā ar novada domi.

 Nīcas jauniešu centra vadītāja Madara Mihelsone: „Šī diena ir iespēja vienam ar otru sadraudzēties.” 

Iegūt daudz jauna

Skrundas jauniešu amatierteātra dalībniece Emīlija Vītola-Zariņa Nīcas jauniešu dienā piedalās otro gadu: „Pagājušogad ieguvu draugus, kurus prieks satikt arī šoreiz. Piedaloties gūstu pieredzi, rodas arī jaunas idejas, ko varētu realizēt teātrī.” Emīlijai vislabāk paticis redzēt citu sagatavotos videouzdevumus: „Katrā darbā bija redzams radošums, kas devis citu skatījumu uz pasaku tēliem.”

Teātra dalībnieks Kristens Rešņa Nīcā ir pirmo reizi: „Ar teātri iepriekš sagatavojām mājasdarbu. Mums bija pasaka par princesi un vardi jārāda komēdijas žanrā. Izdomājām videosižetu, tēlus un mēģinājām tam visam iedot mūsdienīgāku garšu. Piemēram, princese gulēja tornī, skatījās kanālu Netflix un gribēja atrast savu sapņu princi, tāpēc reģistrējās iepazīšanās portālā Tinder. Trīs vēlēšanām viņai palīdzēja piepildīt varde, kuras lomā iejutos es.”

Kuldīdzniece Meisija Citlava piedalījusies tāpēc, lai iegūtu jaunas prasmes: „Kopā ar draudzeni šo dienu gaidījām, jo zinājām, ka te ne tikai iepazīsim jauniešus no dažādām vietām, bet arī varēsim saliedēties.” V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas 10. klases skolniece Andžela Jankevitča secina, ka diena ir ļoti pārdomāta: „Man patika radošās aktivitātes, kurās varēju iegūt jaunas zināšanas un pieredzi. Vislabāk patika skatīties video, lai novērtētu arī citu padarīto. Mums bija jāattēlo pasaka Runcis zābakos, un darījām to ar humoru. Šāds pasākums jauniešus saliedē.”

 
Rudbāržu jauniešu klubiņa vadītāja Inese Ozoliņa: „Tādi pasākumi ir jāorganizē, jo tie veicina pieredzes un ideju apmaiņu.”


Būt kopā

Rudbāržu jauniešu klubiņa vadītāja Inese Ozoliņa ir priecīga iepazīt arī citu jauniešu centru vadītājus: „Šādi pasākumi ir jāorganizē, jo tie veicina pieredzes un ideju apmaiņu.” Nīcas jauniešu centra vadītāja Madara Mihelsone skaidro, ka uz pasākumu aicināts 140 dalībnieku: „Šī diena ir iespēja vienam ar otru sadraudzēties. Es to organizēju pirmo reizi, un tas bija liels izaicinājums. Svarīgi, ka man ir sava 20 jauniešu atbalsta komanda, kas bija gatava sarīkot neaizmirstamu pasākumu. Vēlējāmies, lai ikviens šeit justos īpaši. Domāju, ka tas arī izdevās.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.