Aizvērt

Skolēni iejūtas deputāta lomā

2020. gada 25. februārī, 00:25
Raksta autors: Jolanta Hercenberga
Skolēni iejūtas deputāta lomā
Kuldīgas Centra vidusskolas skolēni Eiropas Parlamentā Strasbūrā: Vanesa Pirina, Marta Olštreina, Betija Grabovske, Alise Gailīte, Ralfs Pīpītis, Katrīna Bruže, Erīna Paula Lāse, Samanta Jirgensone, Monta Bērziņa, Edgars Haritons.
Foto: Ingas Reimanes arhīva foto
Kuldīgas Centra vidusskolas (KCV) skolēni Francijā, Eiropas Parlamentā Strasbūrā, sēdējuši deputātu krēslos un apsprieduši Eiropas Savienībā (ES) aktuālus jautājumus.
Projekts Euroscola ļauj iepazīt Eiropas integrāciju, skolēniem pašiem to piedzīvojot. Pārstāvjiem no 23 valstīm dota iespēja uz vienu dienu kļūt par deputātiem Eiropas Parlamenta telpās Strasbūrā.

KCV Eiropas Parlamenta vēstnieku skolas koordinatore Inga Reimane saka: „Mēs tajā darbojamies aktīvi, tāpēc tika piešķirta iespēja desmit skolēniem piedalīties starptautiskajā pasākumā Euroscola. Tādā braucienā dodamies jau septīto reizi. Mums iet arvien labāk, un mūsu skolēni katru reizi ir atvērtāki, drošāki un spējīgāki iekļauties citu Eiropas jauniešu vidū.” No Latvijas vēl piedalījās Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija.

Skolēni jūtas priecīgi, ka viņiem šāda iespēja bijusi. 12. klases audzēkne Katrīna Bruže stāsta: „Eiropas Parlamenta amatpersonām varējām uzdot sev interesējošus jautājumus. No katras valsts viens skolēns iepazīstināja ar savu valsti un skolu. Dienas otrajā pusē spēlējām spēli Eurogame, kurā jāsadalās komandā pa četriem, katram no savas valsts. Notika grupu diskusijas par dažādām tēmām: Eiropas nākotne, jaunieši un atkarības, vide, jauniešu darbs un citas. Mana komanda tika līdz spēles finālam. Diemžēl neuzvarējām, bet prieks, ka no vairāk nekā 400 skolēniem es biju viena no 16, kuri iekļuva finālā.”

12. klases skolnieces Samanta Jirgensone un Erīna Paula Lāse piebilst: „Bija jāiejūtas deputāta ādā. Ikdienā mēs redzam tikai to, ko rāda ziņās. Bet parlamentā varējām uz to paskatīties no cita skatpunkta.”

11. klases audzēkne Betija Grabovske stāsta: „Izmēģinājām arī balsošanas sistēmu, un tas bija interesanti. Tika apspriestas aktuālas tēmas, piemēram, izmaiņas pēc Brexit. Interesanti redzēt, ka viena vecuma jauniešiem viedokļi stipri atšķiras.” Monta Bērziņa no 10. klases piebilst: „Katram skolēnam ir viedoklis par kādu tēmu.”

Skolēni bija arī ekskursijā Parīzē un Strasbūrā. Skolotājai viņi saka lielu paldies. Jaunieši novērtē iespēju iepazīties ar citu valstu skolēniem un saliedēties pašiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.