Aizvērt

Nebaidies no nezināmā

2020. gada 11. februārī, 03:00
Raksta autors: Lāsma Reimane
Nebaidies no nezināmā
Turlavas un Laidu pagasta jauniešu koordinatores Sintija Besenaite un Ance Brālīte, Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centra darbiniece Ieva Kaltniece ar citiem programmas "Erasmus+" dalībniekiem Rumānijā.
Foto: Ievas Kaltnieces arhīvs
Iekļaušana sabiedrībā, stereotipu un aizspriedumu laušana – tās bija galvenās tēmas starptautiskās mācībās "Inclusion" Rumānijas pilsētā Horezu, kurās piedalījušās Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centra speciāliste Ieva Kaltniece, jauniešu koordinatores Sintija Besenaite no Turlavas un Ance Brālīte no Laidiem.
Janvārī 30 cilvēku no Latvijas, Itālijas, Bulgārijas, Turcijas, Polijas un Horvātijas apguvuši līdzdalības un sociālās iekļaušanas metodes, ieguvuši jaunus partnerus. Abām pagastu koordinatorēm šīs bijušas pirmās jaunatnes darbinieku mācības programmā Erasmus+.

Pārdomās dalās S.Besenaite: „Pēc apstiprinājuma, ka būšu viena no četrām latvietēm, kas dosies uz Rumāniju, protams, biju ļoti priecīga, bet arī satraukta, jo nebija ne jausmas, ko no mācībām sagaidīt. Bet jau pirmajās dienās nevienu brīdi nenožēloju, ka aizsūtīju pieteikumu, jo visi cilvēki bija sirsnīgi, atvērti un pozitīvu emociju vadīti. Šis noteikti nebūs mans pēdējais projekts, jo tādu pieredzi nav iespējams iegūt, dzīvojot savā komforta zonā.”

Arī A.Brālīte pēc mācībām ir pozitīvi uzlādēta: „Pirms tam nezināju, kā tādas notiek. Man tas ir kas jauns. Pirms brauciena bija neliels uztraukums un neziņa, ko sagaidīt, bet, ierodoties Rumānijā, iestājās miers. Visi apkārt pozitīvi un draudzīgi. Mācības nebija ļoti blīvas – brīvais laiks starp aktivitātēm ļāva saprast tikko iegūto informāciju un jaunās metodes. Laiks paskrēja ātri, un negribēju doties prom, jo bija tik laba atmosfēra, iegūti daudz jauni draugi. Tā bija superīga pieredze, un es noteikti došos vēl kādās Erasmus+ mācībās.”

I.Kaltniece iesaka arī citiem jauniešiem izmēģināt iespējas, ko sniedz Eiropa, un nebaidīties no nezināmā, jo, tikai iesaistoties, var paplašināt redzesloku, iepazīt pasaules valstu dažādību.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.