Aizvērt

Vēlas uzlabot skeitparku

2020. gada 31. janvārī, 01:30
Raksta autors: Lāsma Reimane
Vēlas uzlabot skeitparku
Bērnu un jauniešu centra direktore Inese Astaševska Kuldīgas telpu skeitparka apmeklētājus aicina iesaistīties projektos un rūpēties par vietu, kurā viņi uzturas.
Foto: Lāsma Reimane
„Mēs jūs atbalstīsim un iedrošināsim, bet iniciatīvai, ka to vajag, jānāk no jums, tad arī viss notiks,” Kuldīgas telpu skeitparka apmeklētājiem sacīja Kuldīgas novada bērnu un jauniešu centra (BJC) direktore Inese Astaševska. Viņa un citi centra darbinieki tikās ar jauniešiem, lai noskaidrotu viņu vēlmes un idejas.

I.Astaševska jauniešiem stāsta: „Mēs saprotam, ka ir kaut kas jādara. Mums ir jāvienojas, ko mēs šeit gribētu redzēt. Pirms diviem gadiem biedrība BMX Ride Kuldīga šīs rampas nodeva Kuldīgas novada pašvaldībai, lai jauniešiem būtu, kur darboties. Tad mums uzticēja inventāru, un ir šīs telpas. Šogad gribam pievērsties skeitparkam, tāpēc vēlamies uzklausīt arī jūsu padomus un idejas. Varu pateikt, ka viss nenotiek uzreiz, bet varam uzklausīt un laika gaitā īstenot, tikai nepieciešami aktīvi cilvēki, kuri grib rakstīt projektus, dibināt biedrību, uzlabot šo vidi.”

Skeitparka apmeklētāji kopā ar BJC darbiniekiem sadalījās trīs grupās un diskutēja par to, kādam būtu jābūt sapņu skeitparkam, par ekstrēmo sporta veidu Kuldīgas novadā un jauniešu dzīvi. Bija daudz un dažādu ideju par šī parka uzlabošanu. Viena no tām – to vajadzētu paplašināt un ierīkot sildītājus, jo pašlaik tas nav apsildāms. Jaunieši vēlētos tikties ar šīs jomas profesionāļiem un labprāt aicinātu kādu treneri, kurš pamācītu iesācējus. Skeitparkam vajadzētu arī atpūtas zonu, aizslēdzamus skapīšus, TV ekrānu, kā arī inventāra nomas iespēju.

Bija daudz ideju par ekstrēmo sportu: jaunieši gribētu MTB trasi, slēpošanas kalnu, tarzāna trasi, sintētisko ledu slidošanai, mototrasi mežā, lielas telpas, kurās ierīkot batutu un klinšu kāpšanas sienas.
Jaunieši vēlētos biežāk apmeklēt tikšanās ar personībām un to, lai Kuldīgā būtu Rīgas Tehniskās universitātes filiāle, sporta meistarklases, diskotēkas, jauniešu kafejnīca utt.
Tika izvirzītas vairākas idejas, kuras iespējams tuvākajā nākotnē īstenot, piemēram, uzaicināt profesionāļus, rīkot lekcijas, noorganizēt labu ballīti, noskaidrot vai skeitparka telpas ir iespējams paplašināt.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.