Aizvērt

Mežvaldē – labs dzeramais ūdens

2020. gada 13. martā, 04:31
Raksta autors: Inta Jansone
Mežvaldē – labs dzeramais ūdens
Atjaunotā atdzelžošanas stacija Mežvaldes iedzīvotājiem piegādā labu dzeramo ūdeni.
Foto: Ulda Kuzmina arhīva foto
Ierastā ritmā darbu atsākusi atdzelžošanas stacija, Rumbas pagasta Mežvaldē, kur trīs mēnešus to atjaunoja "Kuldīgas ūdens".
Iepriekšējās iekārtas bija novecojušas un nespēja nodrošināt atbilstošu kvalitāti. „Ēku izremontējām, lai tā atbilstu veselības un higiēnas prasībām,” stāsta uzņēmuma inženieris Uldis Kuzmins. „Ierīkojām jaunu atdzelžošanas iekārtu ar reaktoru un automātiskās vadības blokiem, kas Mežvaldes ciemā nodrošina labu ūdeni.”

Iekārtas jauda ir 7 m3 stundā. Filtri paredzēti ūdens attīrīšanai no duļķainības, izšķīdušas un oksidētas dzelzs un mangāna. Darbības pamatā ir aerācija un filtrācija. Kad neattīrītais ūdens tiek attīrīts ar gaisu, dzelzs, mangāns un mehāniskie piemaisījumi veido mazas nogulsnes, kuras var izfiltrēt. Iekārtu veido reaktors un divi filtri. Tie pēc noteikta laika tiek skaloti un tad atkal ir gatavi ūdeni attīrīt. „Droši varam apgalvot, ka dzeramais ūdens ir augstas kvalitātes. Tas atbilst Eiropas Savienības direktīvām un Ministru kabineta noteiktajiem standartiem,” teic U.Kuzmins.

Kuldīgas ūdens valdes priekšsēdis Andris Kļaviņš: „Darbu darām pamatīgi, lai pēc kāda laika nekas nav jāpārlabo. Piecos gados novadā atjaunotas gandrīz visas atdzelžošanas stacijas. Ne visai labā stāvoklī tā ir Vārmē, un ir plānots to atjaunot.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.