Aizvērt

Pārbūvēs ielas uzņēmēju atbalstam

2020. gada 21. februārī, 00:50
Raksta autors: Inguna Spuleniece
Pārbūvēs ielas uzņēmēju atbalstam
Zaļā iela aiz "Rezerves" autoservisa.
Foto: Laila Liepiņa
Uzņēmējdarbības labad Kuldīgā līdz 2022. gada vidum tiks labiekārtota vieta starp apvedceļu, Planīcas un Ēdoles ielu.
Tiks pārbūvēta visa Zaļā iela un Ēdoles ielas posms no apbraucamā ceļa līdz Krauļu ielai. Paredzēts pārveidot brauktuves un nobrauktuves, ierīkot ietvi un apgaismojumu, pārbūvēt ūdensvadu un kanalizāciju.



Teritorija starp apvedceļu, Planīcas un Ēdoles ielu kopš padomju laikiem attīstījusies kā ražošanas un saimniecisko objektu zona. Pēc neatkarības atjaunošanas tā netika pienācīgi apsaimniekota, tāpēc daļa ēku sabrukušas vai kļuvušas par graustiem. Piekļuve ir apgrūtināta, jo ielu posmi ir sliktā stāvoklī vai vispār nav izveidoti. Bet pēdējā laikā uzņēmēju interese par šo vietu ir pieaugusi. Tur darbojas Rietumu nafta, Palleteries, Planka, IMK, Nams 95, z/s Lieplejas un citi.

Pērnā gada nogalē pašvaldība ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru vienojās par Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektu, kurā ražošanas vajadzībām pilsētas rietumu daļas degradētā teritorija tiks sakārtota. Kuldīgas attīstības aģentūras projektu speciāliste Aiga Vanaga-Poriķe pastāstīja, ka mērķis ir šo vietu atdzīvināt atbilstoši pašvaldības attīstības programmai, izbūvējot infrastruktūru videi draudzīgai izaugsmei, jaunu darbavietu radīšanai.

 
* Tiks atjaunoti vismaz 10,3 ha degradētas teritorijas, radītas vismaz 28 darbavietas un iegūtas komersantu nefinanšu investīcijas – 510 000 eiro.
* Kopējās izmaksas ir 1,41 milj. eiro, no tām Eiropas līdzfinansējums – miljons un 3500 eiro, valsts dotācija – ap 80 000 eiro, pašvaldības ieguldījums – ap 326 000 eiro.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.