Aizvērt

Katrs par sevi, tomēr kopā

2020. gada 28. janvārī, 02:00
Raksta autors: Inguna Spuleniece
Katrs par sevi, tomēr kopā
Viens no jaunā rūpniecības tirgus īrniekiem Imants Bušmanis visu vārdā saka paldies SIA "Latmeži" īpašniekiem Dzintaram Dembovskim un Oļegam Jaunzemam par iespēju strādāt civilizētos apstākļos. Ja pie kāda no Kuldīgas rūpniecības tirgus nodalījumiem vārti vaļā, pircēji droši var nākt.
Foto: Lāsma Reimane
„Kā tādās telpās var nesmaidīt!” Kuldīgas rūpniecības tirgus atvēršanā citā vietā priecājās viens no tirgotājiem Imants Bušmanis.

KKP piedāvājums nepatīk

Aptuveni 20 gadu rūpniecības tirgus atradās angārā Piltenes ielā 25. Tas novecojis gan morāli, gan fiziski, tirgotājiem un pircējiem nav bijuši labi apstākļi aukstajās telpās. Angāra apsaimniekotājs Kuldīgas komunālie pakalpojumi (KKP) atzina, ka nav rentabli ieguldīt ēkas atjaunošanā un uzlabošanā, tādēļ pērn piedāvāja pārtikas tirgū izvietot piecus kioskus, bet rūpniecības tirgū strādā astoņi uzņēmēji. Tirgotājus neapmierināja iespēja par kioskiem sacensties savā starpā izsolē un tas, ka tiem, kuri zaudētu, būtu jāmeklē īres iespējas citur. Arī KKP piedāvātā nomas maksa un būdiņu izmērs nešķita pieņemams. Pēc tam, kad KKP paziņoja, ka vecajā vietā tirgus tiks slēgts jebkurā gadījumā, tirdzinieki sazinājās ar uzņēmumu Latmeži, kam pieder īpašums Adatu ielā 5. Viņi apsolīja, ka līdz gada beigām vecās padomju laika garāžas pārveidos par rūpniecības tirgu. 23. janvārī tas tika svinīgi atklāts.


Kad vārti vaļā

Jaunajās telpās ir vieta desmit tirgotājiem un vēl arī kafejnīcas Krikumiņš kafetērijai. Īres maksa esot augstāka, toties to atsver komforts – ar elektrību, ko katrs var pieregulēt pēc vajadzībām, apsildāmas telpas, ērtas laikošanas kabīnes katrā veikaliņā, tualete siltumā.

Tirgotāji teic: jā, tas ir tirgus, kur visi astoņi ir kopā, bet tomēr katrs par sevi – savā veikaliņā. Jautāti par darba laiku, viņi atbild, ka vēl vienosies un tas tiks izlikts pie durvīm. Bet kāds var sākt strādāt astoņos, cits deviņos. Slēgts tirgus būšot svētdienās un pirmdienās. „Ja redzat, ka vārti pie kādas būdiņas vaļā, nāciet droši!” smejas Inna. Pārējie viņai piekrīt un piebilst, ka tirgū jānāk no Mucenieku ielas puses, lai gan adrese ir Adatu iela.


Pamazām sakārto

Atklāšanas brīdī klāt bija arī SIA Latmeži valdes priekšsēdis Dzintars Dembovskis un līdzīpašnieks Oļegs Jaunzems, arī uzņēmuma V.V. Vinnijs īpašnieks Artis Vīcups. Ģenerāluzņēmējs būvdarbos bija AB Būvniecība, bet V.V.Vinnijs – apakšuzņēmējs.

Dz.Dembovskis pastāstīja, ka 2014. gadā uzņēmums izsolē iegādājies īpašumā ēkas Adatu ielā 5, gada laikā no Valsts nekustamajiem īpašumiem izpirkuši arī zemi. Pirmie vēlmi šeit attīstīt biznesu izteikuši rīdzinieki, kas iekārtojuši automazgātavu, tad – Ziedu bāze. „Tad mūs uzmeklēja no rūpniecības tirgus. Padomājām, sapratām, ka jāturpina šo vietu sakārtot un attīstīt. Ieguldījumi bija lieli, bet visu izdarījām saviem spēkiem. Sākums bija drūms, bet tikām galā,” teic O.Jaunzems.

Šobrīd notiekot pārrunas ar Klondaiku. „Ja pašvaldība grib viņus izlikt no centra, no Liepājas ielas, esam gatavi ņemt šeit. Cik zinām, domei nevarētu būt nekādu iebildumu. Teritorija ir privāta, tuvumā nav izglītības iestāžu. Ja būs kādas problēmas ar apmeklētājiem, tās tad būs mūsu galvassāpes,” O.Jaunzems smejas, bet piebilst, ka viss būšot labi un vēl kāda vieta Kuldīgā no graustiem tiks pārvērsta par uzņēmējdarbības centriņu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.