Aizvērt

Veiksme oriģinalitātē

2020. gada 24. janvārī, 07:00
Raksta autors: Kurzemnieks.lv
Veiksme oriģinalitātē
„Ja pirms diviem gadiem kāds biznesmenis man būtu pateicis priekšā, ka jādara šitā un tā, nedomāju, ka tagad es būtu labāka uzņēmēja. Pieredze jāapgūst caur sevi,” secinājusi Skrundas uzņēmēja Ilze Fricsone.
Foto: Daina Tāfelberga
„Nav jādzīvo Rīgā, lai nodarbotos ar radošu uzņēmējdarbību. Patiesībā laukos var nopelnīt pat vairāk, jo nav tik lielu tēriņu. Un vide daudz patīkamāka,” saka skrundeniece, SIA „TRIK’ design” īpašniece Ilze Fricsone.
Zīmols TRIK’ design Skrundā izveidots pirms diviem gadiem. No bioplastmasas jeb augu valsts izejvielām mikrouzņēmums ražo dažādus priekšmetus sadzīvei, mācībām, izklaidei, telpu dizainam, izdrukājot tos trijās dimensijās (3D).

Pirmais ražojums – 3D pūšamais mūzikas instruments, ar ko bērns rotaļas veidā sāk izprast skaņas veidošanās principus. Par to interesējās Ķīna, ASV, Krievija, Lielbritānija un citas valstis.

Ilze: – Sapratām, ka tā ir niša, kurā varam strādāt. Kristaps vēl vairāk pievērsās 3D drukas tehnoloģijām – ko ar tām var radīt. Printējām dažādus dizaina priekšmetus, vāzes, bet sākumā ar tām kaut kā negāja. Laikam nemācējām atrast īsto pieeju.


Vairāk 24. janvāra Kurzemniekā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.