Aizvērt

Arī ļoti tāli viesi

2019. gada 16. decembrī, 00:00
Arī ļoti tāli viesi
„Kuldīga ir laba vieta, lai darbotos tūrismā. Tā patīk visiem klientiem,” secina naktsmītnes saimniece Aija Pušīlova. Viņa uzsver, ka cenšas, lai katrs viesis aizbrauktu apmierināts.
Kuldīgas brīvdienu mājā "Raxti", kas konkursā "Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku gada balva" nominēta kategorijā "Tūrisma uzņēmējs", saimniece Aija Pušīlova priecājas, ka šī sezona bijusi laba. Pieprasījums liels, uzņemti viesi pat no tādām tālām zemēm kā Japāna, Ķīna, Apvienotie Arābu Emirāti, Taizeme, Vjetnama un citām.
A.Pušīlova studējusi tūrismu un praksē bijusi dažādās valstīs. 15 gadus bijusi prom no Latvijas – vadījusi lielu viesnīcu ar vairāk nekā 40 cilvēku kolektīvu, darbs labi veicies un paticis. Taču bērni izauguši līdz skolas vecumam, un ģimenei nācies domāt – braukt atpakaļ tagad vai nekad. Izvēle izdarīta par labu Latvijai. Pirms atgriešanās iegādājušies šo īpašumu, bet trīs dienas pēc atbraukšanas iestājušies Kuldīgas biznesa inkubatorā un uzreiz arī nodibinājuši uzņēmumu. Naktsmītnes attīstībai noderējis finansējums no LEADER un remigrācijas programmas.

Latviskā garā iekārtotā naktsmītne ir omulīga un atrodas Ēdoles ielā tikai nedaudz ārpus pilsētas centra. Daudz darba un laika telpu remontā ieguldījis saimnieks Oskars Oficiers. „Vīrs faktiski visu dara pats,” lepojas saimniece. Viņai prieku sagādā iekārtot interjeru, pati arī piemeklējusi traukus viesībām un nodrošina telpu dekorēšanu svētku brīžiem.

Viesu mājā Raxti var izguldīt 14 cilvēku, bet vēl četrus – ģimenei piederošajos apartamentos Romance vecpilsētā. Ja jāizgulda vairāk, saimniece meklē sadarbību ar citām naktsmītnēm. Nedēļas nogalēs naktsmītne aizņemta arī klusajā sezonā. Viesu māju īpaši iecienījušas ģimenes. Visvairāk tā rezervēta vietnē Booking.com. A.Pušīlova stāsta, ka lielākoties viesi paliek uz vienu nakti, bet ziemā – ilgāk. Te bieži apmetoties tādi cilvēki, kuri brauc meklēt savas saknes. Pieprasīta ir banketu zāle, kurā notiek kāzu svinības, – te tās rīko ne tikai kuldīdznieki, bet arī cilvēki no citām vietām.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.