Aizvērt

Negaida, ka kritīs no gaisa

2019. gada 15. decembrī, 22:39
Negaida, ka kritīs no gaisa
„Labu elektrotehnikas meistaru katastrofāli trūkst,” saka veikala "Retro" īpašnieks Guntars Zvingulis.
Veikals "Retr", kas konkursā "Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku gada balva" startē kategorijā "Pakalpojums", vienīgais Kuldīgā piedāvā pievīlēt atslēgas, pārdod lietotu elektrotehniku no Skandināvijas un, sadarbojoties ar meistaru Aivaru Lukševicu un darbnīcu "Sfēra", šo tehniku arī remontē.
Uzņēmums darbojas jau kopš 2000. gada. Pašlaik tajā strādā trīs darbinieki. „Pirmsākumos ļoti daudz sadzīves tehnikas vedām no ārzemēm, tagad arvien mazāk. Nav jau cilvēku. Daudzi pāriet uz jauno tehniku, kas kļūst lētāka. Bet tie, kuriem 40 vai 50 eiro ir svarīgi, nāk pie mums,” tirgus situāciju izklāsta veikala īpašnieks Guntars Zvingulis. Viņš atzīst, ka ļoti trūkst labu un zinošu meistaru: „Vienīgais Kuldīgā ir Aivars. Lai gan esam meklējuši, jauno meistaru te nav. Neviens jau neraujas to darīt, jo tas ir ietilpīgs darbs.

A.Lukševics piebilst: „Sociālajā tīklā Facebook vasarā esam izveidojuši lapu Veikals „Retro”. Tur esam norādījuši tālruņa numuru, pa kuru var saņemt bezmaksas konsultāciju, jo seniori jau nezina, ko darīt, ja saplīst veļasmašīna vai ledusskapis.”

G.Zvingulis spriež: „Kas ir uzņēmuma veiksmes stāsts? Daudzi aizskrēja uz jomām, kurās ir labāk. Pa šiem gadiem mums gājis visai mierīgi, pārdzīvojām krīzes gadus. Kā strādājam, tā strādājam. Ejam un darām – negaidām, ka kaut kas nokritīs no gaisa, bet daudzi vēlas vieglu biznesu. Lai viss būtu labi, mēs vienmēr esam bijuši ļoti godīgi. Uz tā arī turamies.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Pievieno jaunu komentāru:

Lūdzu autorizējies, lai komentētu.
Aicinājums
Ja jums ir interesanta informācija par kādu notikumu (vai jau notikušu, vai gaidāmu), dodiet ziņu mūsu portāla redakcijai: redakcija@kurzemnieks.lv.
Aptauja
Vai esat gatavs atbilstoši šī brīža apstākļiem taupīt:
pilnībā gatavs un jau dzīvoju taupīgāk, ierobežojot ikdienas tēriņus,
vēl nezinu, kur un kā ietaupīt,
nepieņemu situāciju un to, ka tagad ikdienā no kaut kā jāatsakās,
taupīt negrasos,
neesmu domājis par šo jautājumu.